Kaksplus.fi

perjantai 24. huhtikuuta 2015

Perunarieskat

Yhtenä päivänä alkuviikosta tein ruuaksi perunamuusia ja jauhelihakastiketta. No perunamuusia jäi, niin päätinpä tehä siitä perunarieskoja. Joskus aikasemmin löysin netistä perunarieskojen ohjeen, jota vähän muokkailin omaan makuun paremmin sopivaksi. Näitä rieskoja on kyllä tosi nopea ja helppo tehä jämämuusista. Helposti saa iltapalalle herkullista rieskaa! Ja mikä parasta, ainekset löytyy ainakin meillä aina kotoa, jos siis on perunamuusia.

Nam nam!
Laitan tähän sen ohjeen millä oon ite tehny. En kylläkään mittaile muusin määrää, joten vähän sinnepäin on tämä mun ohje. Jauhotkin laitan vähän sinnepäin, sen verran että taikina näyttää sopivalta. Joka kerta on tullu vähän erimakuista, mutta herkkua kuitenki!

Perunarieskat

4   dl   perunamuusia
2         munaa
1   tl   suolaa
4   dl  vehnäjauhoja

Sekoita munat perunamuusiin, lisää suola. Lisää seokseen jauhot, sekoita vain sen verran, että saat ainekset sekaisin. Älä tee sitkoa. Painele taikinasta jauhotetuin sormin rieskoja pellille, pistele haarukalla "reikiä". Paista 275 asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes rieskoihin tulee ruskeita laikkuja. Herkuttele lämpimänä kylmän maidon kans! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)