Kaksplus.fi

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Pikkuveli 3kk

Ajattelin kirjoitella nyt vähän ylös asioita Pikkuveljen kehityksestä. Kuvittelisin, että myöhemmin on mukava lueskella, mitä vauva on milloinkin osannut ja mitkä asiat ovat olleet pinnalla arjessa. Niinpä vauvavuoden ajan kirjoitan kuukausittain postauksen liittyen pikkuveljeen.


Pikkuveli on nyt siis vähän reilu kolmen kuukauden ikäinen, oikein reipas pikkumies. Yöllä meillä nukutaan, sillä pikkuveli syö vain yhden kerran yön aikana ja jatkaa sitten samantien uniaan. Meidän vanhempien ei siis tarvitse (yleensä) kärsiä huonosti nukutuista öistä. Olen erityisen kiitollinen, että meille sattui hyvin öitä nukkuva vauva. Täytyy nyt nauttia tästä, kun eihän sitä koskaan tiedä millaisia yöt meillä ovat esimerkiksi kolmen kuukauden kuluttua.

Tässä 3kk neuvolassa otetut mitat vauvasta, suluissa 2kk mitat:
paino                         6320 g      (5320g)
pituus                       59,3 cm     (55,1 cm)
päänympärys          41,9 cm      (40,1 cm)

Pikkuveli syö hyvin ja on kasvanut todella hienosti. Lähiaikoina pitäisikin aloittaa kiinteiden ruokien maistelu. Reilu viikko sitten kolmenkuukauden neuvolassa terveydenhoitaja sanoi, että voisimme aloittaa jo soseiden maistelun. Tähän oli montakin syytä: suurimpana syynä korvikkeen kova kulutus. Pikkuveli nimittäin juo yli litran maitoa päivässä! Ja kun se maito on korviketta, niin voimme aloitella jo soseita Pikkuveljen tahtiin. Täysimetystähän olisi hyvä jatkaa puolen vuoden ikään asti ja sitten vasta aloitella kiinteitä, mutta koska Pikkuveli juo korviketta, aloittelemme lähiaikoina soseiden syöntiä. Ajattelin edetä tässä soseiden syöttämisessä aivan vauvan tahtiin. Jos lusikka ei vielä kiinnosta, en ota turhia paineita, onhan meillä vielä paljon aikaa harjoitella ennen kuin kiinteän ruuan pitäisi alkaa masua täyttämään. Ja kyllähän vauva näyttää hyvin kasvavan pelkällä korvikkeellakin.

Kirjoittelen vielä myöhemmin tarkemmin tuosta kiinteiden aloituksesta, ja siitä miten pikkuveli soseisiin suhtautui. Jatkossa tulette näkemään varmasti myös sosereseptejä täällä blogin puolella. Ajattelin nimittäin tehdä itse soseita Pikkuveljelle, oman jaksamisen mukaan kuitenkin.


Kolmen kuukauden neuvolassa vauvalle annettiin ensimmäinen annos rotarokotetta ja ne kaksi piikkirokotetta (en nyt muista mitä tauteja vastaan ne rokotukset olikaan). Ensimmäinen rotarokote päätettiin antaa vasta nyt, koska kahden kuukauden neuvolan aikoihin vauva oli kitissyt mahavaivoja tavallista enemmän. Vauvalla on ollut maha sekaisin nyt noin viikon verran, johtuu kai siitä rotarokotteesta. Piikkirokotteet nosti vähän lämpöä ja sai aikaan kitinää muutamaksi päiväksi, jolloin annettiin nestemäistä Panadolia. Hienosti meni kuitenkin rokotusjutut!

Pikkuveli on viime viikkojen aikana löytänyt kätensä, nyrkit ovat suussa lähes koko ajan. Vauva tutkii käsiä ja miettii varmaankin näin: "Aha, tuo käsi on varmaan mun, koska se liikkuu kun teen näin!" :) Jokellusta kuuluu usein ja Pikkuveli hymyilee ihanasti kun hänelle juttelee. Isoveli tykkää jututtaa veljeään, voi mikä riemu syntyy kun vauva alkaa hymyillä veljelleen!

Tuo meidän vauva on kyllä niin suloinen pakkaus. Sydän aivan pakahtuu kun häntä katselee. Aivan äärettömän rakas meille kaikille, pieni ihanuus! <3

3 kommenttia:

 1. Voi että tämä (mun) pikkunen on itse ihanuus <3 ja mahtava idea kirjottaa vauvan kehityksestä kuukausittain, ne pienemmät jutut unohtais muuten niin nopeesti.. Tämä sun blogi vaikuttaa tosi hyvältä, innolla ootan uusia postauksia :) ja musta tulee sun vakkarilukija heti, tietty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta kai hän on ihana! <3 Tervetuloa lueskelemaan toistekin, kiva kun kommentoit! Näyttäpä sille pikkusiskolle kans ;)

   Poista
 2. Minustaki on mukava lukea vauvan kehityspostauksia, ja koko blogia! Asutte sen verra kaukana, et harvoin ku nähhää, ni makia täältä kurkkia palasia teijä arkea :))

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)