Kaksplus.fi

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Sosetehtailu voi alkaa!

Meijän vauva ei kuulkaa oo enää mikään ihan pieni vauva. On nimittäin alotettu jo kiinteitten ruokien maistelu. Viime viikolla annoin ensimmäistä kertaa perunaa Pikkuveljelle. Peruna ei kuitenkaan ollut pojalle mieleen yksistään, vaan sai aikaan yökkäysrefleksin. Seuraava kokeilu oli alkuviikosta ja ruokana oli tällä kertaa peruna-porkkanasosetta. Porkkana toi soseeseen vähän makeutta ja pieni määrä sosetta tais mahaankin asti päätyä. Siitä on sitten pikkuhiljaa suurennettu annosta, kerran päivässä oon sosetta antanut. Nyt pikkuisen masuun päätyy jo jääpalan kokoinen annos peruna-porkkanaa.


Aloitin tosiaan kasvissoseella ja vasta tänään annoin maisteltavaksi ensimmäisen kerran hedelmäsosetta, makuna oli päärynäsose. Ja kylläpä tuntuikin olevan herkkua! Kieli vaan lippas pikkuisella kun päärynää syötiin, eikä sitä yhtään puskettu ulos suusta. Ihan eri tavalla sujui tuon makean hedelmäsoseen syönti. :)

Peruna-porkkanaa
Isoveljen kiinteiden aloitus on mulla vielä hyvin mielessä. Silloin lusikkaruokailu tuntui sujuvan helpommin heti alusta alkaen. Isoveljelle annoin d-vitamiinit lusikalla ihan pienestä pitäen, joten hän tottui lusikkaan jo hyvissä ajoin ennen kiinteiden aloitusta. Tällä toisella kierroksella oon lisännyt d-vitamiinitipat (samassa purkissa on myös maitohappobakteerit) maitopulloon, joten lusikka ei oo tullut vauvalle niin tutuksi. Yllättävän hyvin on kuitenkin sujunut soseiden syönti :)


Tästä nyt pikkuhiljaa olis tarkoitus lisätä vauvan makurepertuaaria. 1-2 uutta makua / viikko voisi olla ihan sopiva tahti. Ensi viikolla ajattelin laittaa taas sosetehtaan pystyyn ja kokkailla Pikkuveljelle ainakin bataatti-peruna-porkkanasosetta ja ehkäpä seuraavaa viikkoa varten jo peruna-kukkakaalisosetta.

Mulla on siis suunnitelmissa tehdä itse vauvalle kasvissoseet ja ehkä myöhemmin myös liha-kasvissoseet. Hedelmä- ja marjasoseet saa kyllä olla muiden äitien tekemiä, ostan ne ihan suosiolla kaupasta. Soseiden kokkailuun on montakin syytä, yksi tärkein niistä on ilo siitä, kun näen vauvan tykkäävän itsetehdyistä soseista. Toisena tulee hinta, onhan itsetehdyt soseet paljon edullisempia verrattuna kaupasta ostettuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)