Kaksplus.fi

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Jauheliha-munakasrulla

Viime viikolla yhtenä päivänä tehtiin päivälliseksi munakasrullaa. Oon viime aikoina yrittäny keksiä välillä vähän uusiakin ruokalajeja, ettei tarttis aina syyä pastaa ja jauhelihakastiketta, makaronilaatikkoa tai kinkkukiusausta. No, tämä munakasrulla olikin herkullista vaihtelua tavallisiin ruokiin.

Laitan teille tähän ohjeen, jolla tein tuon munakasrullan. Oli tosi hyvää, kannattaa ehottomaasti kokeilla joskus!

Jauheliha-munakasrulla

munakas:
5        munaa
5 dl     maitoa
1,5 dl   vehnäjauhoja
0,5 tl   suolaa
1 rkl    rypsiöljyä

täyte:
400 g jauhelihaa
1 iso  sipuli
      pippurisekoitusta, suolaa, paprikajauhetta
2-3   tomaattia
200 g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, jauhot, suola ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Munakkaan paistuessa valmista täyte. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli. Mausta pippurisekoituksella, suolalla ja paprikajauheella. Lisää kuutioitu tomaatti sekä tuorejuusto. Anna hautua kannen alla, älä päästä täytettä jäähtymään.

Kun munakas on paistunut, levitä täyte munakkaan päälle. Rullaa munakas leivinpaperin avulla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista rullaa 200 asteessa noin 10 min, kunnes juusto on sulanut ja vähän ruskettunut.

Nautiskele raikkaan salaatin kans!


Salaatti puuttuu... jatkossa varaan tehdään kyllä salaattia
 munakasrullan kaveriks, raikastais kivasti!

2 kommenttia:

  1. Tänään löysin blogin ja heti tänää piti iltapalaksi koittaa tätä.. ja oli ihan törkeen hyvää ja mieski tykkäs!! kiitos ohjeesta! :P :) -Iipu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla, että oot innostunu testaamaan reseptiä ja vieläpä tykänny tästä :) Pitäis itekki taas tehä tätä ruuaksi tai vaikka just iltapalaks ü

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)