Kaksplus.fi

torstai 14. toukokuuta 2015

Kotiesittelyssä yleiset tilat

Luen mielelläni muista blogeista kotiesittelyitä. Oon kai luonteeltani niin utelias, että mua kiinnostaa nähdä minkälaista muitten ihmisten kotona on. :P Sieltä saa itellekin vinkkejä ja inspiraatiota sisustamiseen, vaikka ei just samanlaista mattoa tai sohvaa ostaiskaan.

Tässä nyt muutama kuva meiltä kotoa ns. yleisistä tiloista. Ja ei, ei meillä ole aina näin siistiä. Toisin sanoen, meillä on todella harvoin näin siistiä! On kuitenkin mukava siivota koti nättiin kuntoon, ennen kuin ottaa kuvia tänne blogiin. Silloin itekin huomaa, että meillä on ihan kiva koti ja saa hetkeksi lisää boostia pitää kotia siistimmässä kuosissa. Jossain vaiheessa tuo into kuitenkin loppuu, ja koti alkaa näyttää samanlaiselta kuin se on juuri tällä hetkellä; lelut on levällään lattialla, sohvatyynyt on myös lattialla, sohvalla on puolipitoisia vaatteita odottamassa kohtaloaan, pyykkiteline seisoo keskellä olkkarin lattiaa ja keittiön pöydillä lojuu kaikenlaista ylimääräistä... Pitäisi kai mennä siivoamaan eikä kirjoittaa tätä postausta. Mutta en mene, koska käytän päivän hiljaisen hetken mieluummin bloggaamiseen kuin siivoamiseen. Ehdin siivota sitten kun Pikkuveli on herännyt päivänokosiltaan.

Me asutaan noin sadan neliön paritalossa, joka on rakennettu 2007. Muutettiin tähän viime kesänä, joten kohta on vuosi asuttu omassa kodissa. Vielä on paljonkin sisustusjuttuja, jotka haluaisin muuttaa jotenkin ja ostoslistalla olevia huonekaluja tms, mutta niitä laitellaan vähän kerrallaan. Sisustuksen ei tarvitse olla koskaan täydellisen valmis, eikä se voikaan olla. No niin, nyt ensiksi kuva eteisestä.


Meijän eteinen on mun mielestä ihan sopivan kokoinen ja toimiva. Kuvaajan selän takana vasemmalla on ulko-ovi ja oikealta mennään käytävälle, joka on mielestäni tämän kodin ärsyttävin juttu. Tuo käytävä on aika kolkko, vaikka se ei olekaan pitkä ja lattialla on ihana matto. Siinä kuitenkin menee useampi neliö hukkaan. Käytävältä pääsee kaikkiin huoneisiin.

Keittiö oikealla, tuohon kodinhoitohuoneen
ovellekin voisi kai hankkia jonkun maton.
Olohuone-keittiö on sitten viimeisenä, ja meidän makuuhuone sijoittuu olohuoneen viereen. Olohuone ja keittiö on yhtenäistä tilaa, mikä on tosi mahtava juttu. Olkkarissa on isot ikkunat ja korotettu katto, joten tila on todella valoisa.Keittiö on aika pieni, tai ainakin siellä on liian vähän kaappeja ja laatikoita. Pöytätilaakin saisi olla enemmän. Ollaankin suunniteltu jonkinlaista senkkiä tuohon olohuoneen ja keittiön välille, saisi vähän lisää säilytystilaa ja tasoa, missä voisi olla joku asetelma tai muuta kivaa. Just äsken miehen kans suunniteltiin Ikean Bestå-säilytyskokonaisuuden hankintaa. Tiskikone on nostettu lattianrajasta vähän ylemmäksi, tuo on mun mielestä paras juttu tässä keittiössä. Mun ei tarvi kyykkiä ja kummarrella tiskejä laittaessa, tykkään!


Käytävän alkupäähän jäi wc, ja sen lähettyvillä on kaksi makuuhuonetta. Vessa on aika tavallinen, ihan riittävän hieno kuitenkin. Esittelen nuo meijän kaikki makuuhuoneet myöhemmin toisessa postauksessa, muuten tästä olisi tullut aivan liian pitkä postaus.Miltä meijän koti näyttää?

6 kommenttia:

 1. Hyvältä todellakin! pikkuhiljaahan niitä hankintoja voi tehä mieluisempaan päin eikä kertarysäyksellä :)

  VastaaPoista
 2. Hei, hieno matto teillä! Mistä se on? En oo nähny sitä, eli viime kerrasta kun oon käyny niin taitaa olla jo liian pitkä aika. Vai onko matto ihan uus? Ja vielä tuohon edelliseen postaukseen. Tykkään kans tosi paljo niistä Lotan korteista :) ja julisteena semmonen, oi oi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö oikiasti oo nähny tuota meillä?! Sitte sun viime käynnistä on kyllä liian pitkä aika. Tuo on Askon Block-matto isoimmassa koossa eli 160*230cm. Ostettu noin kuukausi sitten ja ottanut osakseen jo ensimmäiset oksennuksetki! Onneks lähti puhtaaksi :)

   Poista
 3. Tykkään, tykkään, tykkään teidän kodista! Keittiö tosin näyttää pieneltä, mutta puolensa siinäkin?(ei tilaa sotkea :D) Ihana olkkari, ja upea matto! Odotan, että pääsen kurkkaamaan teijän makkariinkin ;) Ja hei, eniten ootan, että päästäs ihan oikeesti kylään teille! Kesällä-kesällä-kesällä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva kuulla että joku muukin tykkää :) Keittiö on kyllä pieni mut kyllä tässä pärjätään. Minäki ootan kyllä kovasti, että millon pääsette tänne asti ;) Makkarissa ei oo kyllä mitään kovin ihmeellistä, niinku ei muutenkaan meillä!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)