Kaksplus.fi

maanantai 25. toukokuuta 2015

Lapsille juhlavaatteita

Toivottavasti ette aivan kyllästy näihin vaatteita käsitteleviin postauksiin. :) Nyt aattelin vähän esitellä meijän lasten juhlavaatteita, koska meillä on muutaman viikon päästä tiedossa odotetut juhlat. Päästään juhlimaan mun pikkusiskon häitä, ihanaa! Lapset on tietenkin myös kutsuttu tätinsä häihin, joten hekin tarvitsevat juhlavaatteet. Isoveljen vaatetus olikin jo valmiina, kun Pikkuveljen ristiäisiin hankitut vaatteet mahtuvat vielä aivan hyvin.

Farkut ja paita H&M, rusetti Po.p, kengät Cienta

Isoveljelle en ole hankkinut muuta kuin siistimmät kengät näitä juhlia varten. Ristiäisiä vietettiin meillä kotona, joten en silloin kokenut juhlakenkiä tarpeellisiksi. Kuulin eräältä ystävältä vinkin näistä Cientan kangastennareista, ja kävinkin heti hankkimassa ne meillekin. Tämmösen tennarit on mun mielestä riittävän siistit pienen pojan juhlakengiksi, mutta ei kuitenkaan niin juhlavat etteikö niille löytyisi myöhemmin muuta käyttöä. En ole antanut pojan laittaa nuita kenkiä jalkaan ennen häitä, ettei sotkeentuisi. Ehtiihän niitä käyttää sitten loppukesän aikana ihan muuten vaan pyhäisempinä kenkinä. Kotona poika onkin testaillut kenkiä jo useamman kerran. Hän osaa pukea ne itse jalkaan ja vieläpä oikeisiin jalkoihin. Nuista tarraläpistä on kai hyvä katsoa miten ne laitetaan.


Pikkuveljen juhlavaatetus on aiheuttanut vähän päänvaivaa. Haluan, että vauvallakin on siistit vaatteet juhliin, vaikka hän vauva vielä onkin. Isoveljelle aikoinaan hankitut Polarn o Pyretin kauluspaidat on siirtynyt pikkuveljen vaatekaappiin ja olenkin suunnitellut laittavani niistä jomman kumman vauvalle häihin. Kaveriksi tarvittais kivat housut, niitä ei löytynyt Isoveljen "jäämistöstä". Ostin varmaan jo noin kuukausi sitten kesää varten tuommoset kevyemmät ns. pellavahousut vauvalle (koko on hurjat 74) ja ne varmaan pääsee osaksi vauvan juhlavaatetusta.

Kauluspaidat Po.p, housut Lindex
Mulla on siis kaks vaihtoehtoa vauvan asuksi. Oikeanpuoleinen kauluspaita on kokoa 68 ja vasemmanpuolimmainen kokoa 62, mutta oikeanpuolimmainen on pienempi. Tässä taas huomaa, että vaatteiden todelliset koot voi vaihdella suuresti saman merkin vaatteissa.

Kumman asun sinä valitsisit vauvalle häihin? Pitäisikö vauvalle olla rusetti, kun Isoveljelläkin on? Vauva taitais kyllä syödä rusetin samantien... :D

Ps. Vaatteet on ruttusia, koska en jaksanut silittää niitä kuviin. Ai minäkö laiska?! ;) Tottakai ne silitetään sitten juhliin, ovatpahan ainakin juhlien alkaessa vähän siistimmän näköisiä.

8 kommenttia:

 1. kivat asut :) mun mielestä siniruudullinen paita ois raikkaampi nuiden pöksyjen kans.. rusetti ei oo välttämätön..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun silmään tuo ruudullinen on kans raikkaamman näköinen. Mutta ei niin juhlava.

   Poista
 2. Siniruudullinen ja ehdottomasti rusetilla! Ne on niin söpöjä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, oishan se rusetti kiva, olisi juhlavampi asu. Mutta mistä ja minkä värinen rusetti? :)

   Poista
  2. Pitääpä vinkata että Stockalla oli ainaki muutama kuukausi sitte vauvojen rusetteja eri väreissä :)

   Poista
  3. Kiitti vinkistä! Kävin just eilen ostamassa Po.p:lta rusetin pikkuveljellekki :)

   Poista
 3. niin on söpöjä, passais hyvin vaik tuommonen punan niinkuin isoveljellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöjähän ne on kyllä :) Tuo oranssi rusetti on ostettu jo melkeen kaks vuotta sitten, harmi kun samanlaista ei taida löytyä enää.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)