Kaksplus.fi

perjantai 22. toukokuuta 2015

Mitä kuuluu Isoveljelle?

Ajattelin vaihtelun vuoksi ja tasapuolisuuden nimissä kirjotella vähän Isoveljen kuulumisia. Kun julkaisin ensimmäisen Pikkuveljen kehityspostauksen ja kerroin tekeväni niitä kuukausittain siihen asti, että vauva täyttää vuoden, tuli mieleeni että entäs Isoveli. Pohdin, että pitäisköhän mun kirjotella myös Isoveljeen liittyviä asioita blogiin, jotta voisin myöhemmin lueskella niistä itsekin, millainen tuo poika oikein on ollut. No, päädyin nyt siihen, että en ihan kuukausittaisia kehityspostauksia Isoveljestä kirjottele, kun ei tuossa iässä enää tapahdu niin paljon muutoksia kuin ensimmäisen elinvuoden aikana. Silloin tällöin koitan kuitenkin muistaa kirjotella Isoveljenkin kuulumisia.

Traktori on yks mieluisimmista leluista
Isoveli on syntynyt jouluna 2012. Suloinen nyytti oli mitä parhain joululahja <3 Nyt pojalla on ikää siis 2v4kk. Isoveli on rauhallinen, mutta sitäkin päättäväisempi pellavapää. Reipas ("meipas" kuten hän itse sanoo) poika, avulias ja kovin hellä pikkuveljeään kohtaan. Hän osaa jo hienosti puhua ja kertoa kokonaisilla lauseilla esimerkiksi päivän tapahtumista. R-kirjainta Isoveli ei vielä osaa, mutta S on suhahdellut jo noin vuoden ajan (jos oikein muistan). Lauseet on pitkiä, vaikkakaan ei kovin monimutkaisia vielä.

Vaatteista käytössä on pääasiassa koko 92, jotkut 86 kokoiset paidatkin mahtuvat vielä. Vastaavasti kaapista löytyy muutamat 98 kokoiset vaatteet. Gugguun huppari on jopa kokoa 104, eikä ollenkaan liian iso, sopivan väljä vain ja kasvunvaraa on pikkuisen. Kuulostaa hurjalta, että äitin pikkupojalla on jo 104 kokoisia vaatteita käytössä! Viime kuukausina Isoveli on kasvanut huimasti pituutta, tai ainakin minusta näyttää siltä. 2-vuotisneuvolassa noin neljä kuukautta sitten pituutta oli 87 cm.

Omassa pihassa "hiekkanaakotilla"
Mustasukkaisuuden oireita pikkuveljeä kohtaan ei ole liiemmin näkynyt. *koputtaa puuta* Mun ei kannata vielä liikaa riemuita mustasukkaisuuden jäämisestä väliin, koska eihän vielä voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Yleensä en jaksa kamalasti hermoilla ja miettiä tulevia haasteita. Tiedostan kyllä, että esimerkiksi Pikkuveljen liikkeellelähtö saattaa aiheuttaa mustasukkaisuutta isoveljessä, jos Pikkuveli pääsee häiritsemään leikkejä. No, se on sen ajan murhe sitten! Eiköhän me selvitä.

Isoveli on nykyään osa-aikahoidossa perhepäivähoitajalla. Meidän perheelle tämä on ollut loistava ratkaisu! Isoveli saa muutamana päivänä viikossa touhuta hoidossa kavereitten kans ja ulkoilla paljon. Ulkoilu on Isoveljen mielestä erityisen mukavaa puuhaa, monen tunnin ulkoleikkejen jälkeen poikaa ei tahdo saada millään sisälle. Silloin kun Isoveli oli kaikki päivät mun kans kotona, ulkoilu jäi aivan liian vähälle. Tämä johtui siitä, etten oikein pysty lähteä yksin lapsen kans esimerkiksi puistoon, koska en jaksa kävellä ja seisoa riittävän paljon. Väsyneet ja kipeät jalat ei oo oikein hyvä juttu silloin, kun pitäis säntäillä pikkupojan perässä ulkona. Isoveljen puuhailu ulkona oli siis aiemmin hyvin olematonta, onneksi siihen on nyt tullut hoitoon menon myötä muutos. Näyttää siltä, että poika viihtyy hyvin hoidossa, se on mulle äärimmäisen tärkeää. Minäkin jaksan paljon paremmin, kun voin osan päivistä viettää Pikkuveljen kans kotona kaksistaan. Tai no, nykyään avustaja on meillä silloin tällöin, mutta kuitenkin.


Ajattelin laittaa tähän ylös muutamia sanoja, mitä Isoveljellä on käytössä. Tässä vain osa niistä sanoista, jotka hän sanoo jotenkin hassusti, ei todellakaan koko sanavarastoa!

syysä = juusto (tämä on kyllä jäänyt jo pois käytöstä)
koppastaa = kopsahtaa
kutuli = jugurtti
meipä = leipä
näätöle = jäätelö
yökkilä = yöpuku
Kanani = Kajaani

Semmosta meijän isolle pojalle kuuluu. Onneksi tulevan kesän aikana ei tarvitse laittaa poikaa päiväkotiin varahoitoon perhepäivähoitajan loman ajaksi. Minä oon poikien kans yksin kotona vähän enemmän kuin nyt kevään aikana. Kesää me odotellaan jo kovasti, sitten pääsee helpommin ulos puuhailemaan kaikenlaista. :)


2 kommenttia:

 1. Ihania noi sanat :) meilläkin on kaikki tainneet joitain sanoja sanoa hassusti, eipä oo tullut paljoa laiteltua ylös, vauvakirjoihin jotain!

  Meillä myös gugguun vaatteissa reilumpi koko. Ovat aika napakoita ja kapeahkoja malliltaan..mutta niin ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne on helpompi kirjotella ylös nuita lasten hauskoja sanoja yms.. Gugguut on kyllä ihania, harmi vaan kun ne on niin kalliita!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)