Kaksplus.fi

torstai 21. toukokuuta 2015

Miten irrottautua hetkeksi arjesta?

Väsyttää. Ymmärrettävästi lapsiperheen arjen pyörittäminen on aika hektistä. Väsymys painaa mua, vaikka vauva nukkuukin yönsä suhteellisen hyvin. Oon huomannut, että mieskin on ollut viime aikoina aika väsynyt. Hänen väsymyksesä syynä on kai työstressi ja vauvan yösyötöt.

Mun väsymys johtuu suurilta osin siitä, että jalat on ollut viime aikoina normaalia kipeämpänä. Kivuista johtuen liikkuminen on vaikeampaa ja raskaampaa, joten voimat loppuu kesken ennen iltaa. Särkylääkkeet, joita joudun käyttämään, eivät onneksi aiheuta ylimääräistä väsymystä.


Oon huomannut, että tällä hetkellä meillä on ilmassa kahdenlaista väsymystä. Fyysistä väsymystä, johon auttaa hyvät yöunet ja minun kohdallani ylimääräisen rasituksen välttäminen. Lisäksi on henkistä väsymystä, joka liittyy lapsiperheen arjen hektisyyteen ja siihen, että pitäisi koko ajan olla lasten saatavilla. En tiiä oonko ihan kummallinen, mutta kaipaan just nyt pientä irtiottoa arjesta yhessä miehen kans. Haluaisin olla edes muutaman tunnin jossain rauhassa ilman lapsia, niin että ei tarttis huolehtia kuin itestään. (Oikiastaan sain jo eilen illalla olla pikkusen hetken mukavassa naisseurassa ihan yksinäni, kiitos siitä miehelle! Lisää samanlaisia iltoja.. :))

Unelmien täyttymys ois tietenki päästä miehen kans kahestaan lomalle jonnekkin lämpimään. Se ei kyllä oo mahollista tässä elämäntilanteessa kun lapset on pieniä ja raha ei puissa kasva. Niimpä täytyy tyytyä johonkin vähän pienimuotoisempaan piristyskeinoon.


Pieni loma arjesta vois olla esimerkiks yhden yön hotelliloma kahestaan. Sais nukkua hyvin ja käyä ehkäpä myös syömässä. Ruuan vois syyä lämpimänä ja aamulla pääsis hyvin nukkuneena suoraan valmiille aamupalalle. Aika luksukselta kuulostaa, vai mitä?

Tai sitten vois mennä käymään vaikka shoppailemassa ja kahvilla ihan vaan kahestaan. Tämä ei kyllä oo kovin hyvä vaihtoehto meille nyt, kun viime aikoina on tullut osteltua aika paljon kaikkea ja kesää kohti rahamenot ei näytä ainakaan vähenevän. Jotain piristävää, mutta edullista voisin kuitenkin kehitellä.. Miehellä on ens viikolla isyysvapaata, joten sekin kyllä varmasti piristää meitä kaikkia kun isi on kotona enemmän ja ehditään tekemään koko perheellä jotain arjesta poikkeavaa.

Minkälaisia pieniä tai vähän suurempia arjen pelastushetkiä teillä suositaan? 
Nyt kaikki hyvät vinkit kehiin! :)

2 kommenttia:

  1. Me käyään mielellään syömässä jossaki, jos vaan lastenvahti järjestyy. Jospa syksyllä viimeistään päästäis jonneki pitemmäksi aikaa, esim.viikonlopuksi. Minä oon vaan meillä se, joka miettii raaskiiko lapsia jättää hoitoon pitemmäksi aikaa, mutta viimeistään syksyllä kun A täyttää vuoden. Mummulaan toki viittis, mutta sinne on niin pitkä matka ensiksi viiä nuo muksut. Ja ehkä tuo imetyskin hidastaa jonku verran. :D ja muita piristyskeinoja meillä on omat vapaat illat sillon tällön, ja viikonloppuisin jos ei oo mitään erityistä, niin toinen saa nukkua aamulla pitempään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, eihän mekään vielä voida jättää lapsia hoitajalle kovin pitkäks aikaa kun vauva on niin pieni. Mutta onneks voi kuitenki haaveilla lomareissusta :D Me voitaiski mennä syömään kahestaan joku ilta, vois käydä jossain missä ei oo aiemmin käyty.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)