Kaksplus.fi

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Pikkuveli 4kk ja viikonlopun kuulumisia

Aika kuluu ihan hurjaa vauhtia! Sen on varmasti huomannut kaikki muutkin pienten lasten vanhemmat, joten en nyt ala siitä sen enempää kirjoitella. Tuolle meijän pikkuvesselille tuli jo viime viikolla huimat 4 kuukautta ikää mittariin. Huh  huh, vastahan me oltiin synnärillä ja saatiin rauhassa tutustua toisiimme...

No, tämä 4kk kehityspostaus tulee kuitenkin vasta nyt kun saimme neuvolasta tuoreet mitat (siitä neuvolareissustakin on jo muutama päivä, mihin nämä päivät oikein kuluu?). Neuvolan piti olla jo aikaisemmin, mutta se jouduttiin siirtämään kun lääkäri ei päässytkään silloin paikalle.

Tässä mitat 4kk iässä, (suluissa 3kk).

pituus       62,5 cm (59,3 cm)
paino        7140 g  (6320 g)
päänympärys  43,1 cm (41,9 cm)


Neljän kuukauden ikäinen Pikkuveli on oikea hymyveikko, iloinen kuin mikä! Ensimmäiset hekotuksetkin on kuultu viimeisen kuukauden aikana. Isoveljen jutut on niin kivoja, että niille pitää ihan ääneen hekotella. Pikkuveljen nauru on semmosta "hö hö hö"-naurua, sitä ei kyllä voi vakavana kuunnella. Naurun lisäksi uusi juttu on lattialla viihtyminen. Vauva on vasta viime viikkojen aikana alkanut viihtyä pieniä hetkiä lattialla. Hän yrittää sinnikkäästi kääntyä selinmakuulta mahalleen, mutta ei siinä vielä onnistu. Toiseen suuntaan kääntyminen kyllä onnistuu, mutta tässä syynä taitaa olla painava pää, jonka mukana voi helposti kellahtaa selälleen :)

Viime viikkojen aikana vauvan ruokavalioon on tullut suuria muutoksia. Maidon lisäksi "velivauva" syö nykyään perunaa, porkkanaa, bataattia, kukkakaalta, päärynää, mangoa ja omenaa. Ainoastaan päärynästä on tullut vähän masuvaivoja, joten sitä ei anneta enää pelkiltään vaan johonkin muuhun hedelmään sekoitettuna. Soseiden syönti sujuu jo oikein mallikkaasti, vaikka se on toki vielä aika sotkuista puuhaa.

Pikkuveljestä on tullut viime aikoina yösyöjä. Aikaisemmin yösyöttöjä oli vain yksi per yö, sekin vasta noin viiden aikoihin aamuyöstä. Nykyään maitoa pitäisi saada kaksi-kolme kertaa yössä, ja päivällä ruoka ei sitten maistukaan niin hyvin kun on yöllä tankattu. Nyt me on noin viikon ajan annettu vauvalle päivän toinen kasvissoseannos vasta illalla vähän ennen nukkumaanmenoa. Tämä on tuonut vähän apua, nälkä vaivaa ensimmäisen (ja yleensä ainoan) kerran noin neljän aikoihin. Nyt me ootellaan, että päästään ottamaan aamu- ja iltapuurot mukaan ruokavalioon. Jospa sitten saatais vauvankin ruokailut asetettua suunnilleen samoihin aikoihin muun perheen kans.Semmonen on meijän pikkunassikka, ei mikään ihan vauva enää. Uusia juttuja tämän kuun aikana on siis lattialla viihtyminen, nauraminen, soseiden syönti ja tarttuminen esineisiin. Nyt pitää alkaa jo varoa, ettei kahvikuppi lähde vauvan mukaan pöydältä :D

Ja sitten niitä muita kuulumisia. Viikonloppu on menny oikein sujahtamalla ohi taas. Perjantaina kävin avustajan ja Isoveljen kans vähän shoppailemassa ja ruokaostoksilla, lauantaina päivällä käytiin kaverin kans kirppiksiä kiertelemässä. Mies hoiti molempien lapsia, kiitos vielä siitä! (luet tätä kuitenkin) :D Kirppiskierroksen saldo oli vähän heikko; yks hiekkalapio ja Vauva -lehti. Iltapäivällä ehdin vähän ompelemaankin. Illalla sitten grillailtiin ja syötiin hyvin. Tänään onkin sitten vaan hölläilty omalla porukalla kotona, illalla tulee mummulan väkeä käymään. Isoveli oottelee jo malttamattomana :)

Edit: Lapset sai just pikkusen serkkutytön <3

Mites sun viikonloppu on sujunut?

3 kommenttia:

 1. Meillä on viikonloppuun kuulunut pojun korvatulehus, typyn tutin vieroitus ja myös pojun yösyönnin vieroitus. Nukun kolmatta yötä yksin alakerrassa ja mun ihana reipas mies hoitaa lapset. Muuten ei tissipoju suostuis lopettamaan tissittelyä öisin ollenkaan. Toivon vaan, että ei tarttis enää kovin montaa yötä nukkua näin, on jo ikävä miehen viereen.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai siis tuo tulehus todettiin jo torstaina, niin siksi uskallettiin ruveta tähän vieroitukseenkin, kun antibiootti alkoi purra heti. :)

   Poista
  2. No huh, oottepa reippaita ku kaiken otatte samaan syssyyn. No, onpahan vierotukset vähäks aikaa ohi ja saatte taas rauhassa nukkua. Kiva kuulla teiänki kuulumisia taas edes pikkuisen! :) Tsemppiä sinne!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)