Kaksplus.fi

maanantai 11. toukokuuta 2015

Puoloffee, joka vie kielen mennessään

Taannoin tässä yhtenä sunnuntaina päätin leipoa pikaisen kakun. Olihan illalla vieraita tulossa ja seuraavana päivänä mieskin viettäis synttäreitään. Mies sai tulevan synttäripäivän kunniaks ite ehdottaa, mitä kakkua tehtäis. Hän valitsi puoloffeen, mikä olikin tosi huippu valinta! Tuon kakun tekeminen kun on tosi helppoa ja nopeaa, riittää kun kasaa ainekset keksipohjan päälle, ei tartte hyydyttää mitään. Meillä oli tuolloin sunnuntaina iltapäivälle menoa, joten tein keksipohjan ja kermavaahto-mascarponeseoksen valmiiksi jääkaappiin jo päivällä. Kasasin kakun sitten illalla vieraiden jo tultua. :)


Tässä teille ohje, jolla tein tuon kakun. Helppo, nopea ja vie kielen mennessään. Kannattaa kokeilla!

Puoloffee

175 g   Bastogne -keksejä
50  g   voita

2   dl  vispikermaa
250 g   Mascarpone -juustoa
1 purkki kondensoitua maitoa (ostin valmiiksi keitettynä)
puolukoita

koristeeksi puolukoita ja Bastogne-keksimuruja

1. Murskaa keksit tehosekoittimella tai esimerkiksi kaulimella paukuttaen keksien ollessa vahvassa pakastepussissa. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä keksimurut päälle.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarpone-juusto.
3. Kokoa kakku. Levitä keksipohjan päälle kondensoitu maito (vai onko se nimeltään karamellisoitu maito, kun se on keitetty?), jäisiä puolukoita ja kerma-mascarponevaahto.
4. Koristele kakku puolukoilla ja keksimuruilla.
5. Nauti! :)


Tässä kakussa yhdistyy tosi mahtavalla tavalla kondensoidun maidon makeus, puolukoiden happamuus ja kerma-mascarponevaahto. Kuten huomaatte, en makeuttanut tuota vaahtoa mitenkään. Kondensoitu maito on todella makeaa, joten ei tuo vaahto mun mielestä kaivannut lisää makeutta. Bastogne -keksit tuo kakkuun vielä oman vivahteensa. Nam!

Auts, pitäisköhän taas pyytää vieraita ja leipoa tätä kakkua? Tuli nimittäin vesi kielelle tätä kirjottaessa. :D

Mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

2 kommenttia:

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)