Kaksplus.fi

lauantai 9. toukokuuta 2015

Terassin sisustuksen suunnittelua

Kiireinen lauantaipäivä takana, vaikka ulkohommiin ei olekaan sadekelin vuoksi lähetty. Oon kuitenkin ehtinyt vähän suunnittelemaan terassijuttuja. Nurmikko vihertää jo, kesä on kohta täälä, jee! :)

Meillä on tässä nykyisessä kodissamme ihanan suuri katettu terassi etelään päin. Tuohon terassille mahtuu hyvin grilli ja muurikkapannu sekä tietysti pöytäryhmä. Me hankittiin tuo pöytäryhmä viime vuonna loppukesän alennusmyynneistä, mutta ehdittiin kyllä nauttimaan siitä hyvän aikaa ennen syksyä.

Nyt olen kevätauringon paistaessa alkanut suunnitella jotain sisustuksen tynkää tuonne terassillekin. Olisi mukava saada terassistakin sellainen viihtyisä paikka, siellä kun tulee kesäpäivinä kuitenkin vietettyä paljon aikaa. Meillä on tapana ihan tavallisenakin päivänä sään suosiessa mennä terassille syömään, vaikka ruoka olisikin valmistettu perinteisesti keittiössä eikä grillissä. Terassi ja sen pöytäryhmä on kovalla käytöllä myös vieraitten kans, joten sisustukseen olisi ihan kiva panostaa.

Vaikka tuo meijän terassi on katettu, sitä ei kuitenkaan oo lasitettu. Sisustusjuttujen pitäis olla siis kosteutta (ja siitepölyä) kestävää materiaalia. Ainakin puhdistuksen pitäis olla mahdollisimman helppoa.

En nyt lähtenyt tuonne sateeseen kuvaamaan meijän terassin nykytilannetta, mutta tässä pientä kollaasia siitä, millaisia asioita oon terassille suunnitellu:


Kuvat täältä: 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Tuo kollaasissa oleva pöytä ei oo se sama mikä meillä on, mutta näyttää kyllä aivan samanlaiselta. Meillä on siis kuuden hengen pöytä, mutta neljä tuolia. Lisäksi on Ikeasta ostettuja muovisia jakkaroita (niitä pitäiskin muistaa ostaa seuraavalla reissulla pari lisää).

Oon koittanut etsiä pöydälle jotain liinaa, mielellään kaitaliinaa. Sen pitäis olla muovia, että kestäis ulkokäytössä. Ikealta löysin nuita kollaasissa olevia tabletteja, harmi vaan kun ei ollut kaitaliinana tuota samaa kuosia saatavilla. Tabletit ei oikein oo vaihtoehto, kun pöydässä on välillä enemmän väkeä ympärillä ja toisinaan vain yksi tai kaksi henkilöä. Oisko teillä antaa vinkkiä sopivasta muovisesta kaitaliinasta?

Kukat kuuluu tietenkin kesäiselle terassille. Tykkään valkoisen, violetin ja vihreä yhdistelmästä kukissa. Niitä sävyjä tulee varmasti tänäkin vuonna näkymään terassin kukissa. Tuommonen sinkkiruukku vois olla kiva pöydällä, siihen joku nätti kukka-asetelma vaan :) Meillä on terassilla semmonen neliön mallinen kukkaruukku, tummanharmaa väriltään. Siihen aattelin kans jonkun asetelman tehdä (lue: mies istuttaa kukat) ja ehkäpä parvekelaatikkoon (tai kahteen) vielä kukkia, niin saadaan vähän väriä.

Meillä on olohuoneessa tosi iso ikkuna tuohon parvekkeelle, niin senkin vuoksi on kiva sisustaa terassi kivannäköiseksi. Mukavampi sitten olohuoneen ikkunasta katella ulos :D

Miltä suunnitelma näyttää? :)

13 kommenttia:

 1. Ellet löydä valmista kaitaliinaa muovisena, osta 150 cm muovimatto! Ikeassa myydään kivan värisenäkin! Jos pöydässä on leveyttä tarpeeksi, mattokin näyttää kivalta! Muistelen nähneeni Treen Ikealla musta-valko-, puna-valko- ja vihreä-valko-raitaisen version :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, kiitti vinkistä! Voisinki laittaa samanlaisen maton tuohon terassin lattiallekin. Tarkottaa sitä et pitäs lähtiä Ikealle.. :D

   Poista
  2. Niijoo, voikohan semmosta mattoa leikata niin, ettei se ala purkautua?

   Poista
 2. No ainaki voit laittaa isännän sulattamaan leikkaussaumat, onnistuu varmaan sytkärilläkin.. Vähän voi kyl kärytä :D

  VastaaPoista
 3. Riippuu ehkä maton kudonnasta, alkaako purkautua helposti... Jos oikein harvaa, ni voi purkautua, mut tiheä kudos ei nii helposti :)

  VastaaPoista
 4. http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10252120/ <----yks mattovaihtoehto, mut 200cm pitkä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota illalla katoinki, on tosiaan vähän liian iso pöytäliinaksi ja näyttää siltä, että purkaantuu, jos ei sulata. Kynttilän avulla ulkona vois olla paras tehä tuommoset hommat. :P Nyt pitäs vaan päästä Ikealle :)

   Poista
  2. Just meinasin tulla huuteleen samoja mattoja mitä Heliki. :) mulla on tarkotus hankkia meijänki terassille ja parvekkeelle nuita kunhan taas pääsee ikealle tuon miekkosen kanssa. :)

   Poista
  3. Jep, ainakin lattialle matoksi hankin tuon, jos vaan pääsen Ikealle lähiaikoina (=ennen syksyä).

   Poista
 5. Se meidän muovinen kaitaliina, josta kyselit, on Hong kongista. Myydään metritavarana, niin saa juuri sen mittaisen kuin haluaa. Oman liinani ostosta on kyllä jo hetki aikaa, mutta toivottavasti löytyy vielä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos pikaisesta vastauksesta! :) Meilläpäin ei taida olla Hong Kongia, mutta voisin katsella muittenkin kauppojen valikoimia. Tuo Ikean matto, josta yllä keskusteltiin, on kyllä yksi vaihtoehto. Mutta sitä pitäisi leikata pienemmäksi.

   Poista
  2. Jostain Tokmannilta, Jyskistä tms voisi myös löytyä. Näissä usein myydään vahaliinoja metritavarana, niin voi olla myös näitä kaitaliinoja. :) Toivottavasti löydät sopivan! :)

   Poista
  3. Tokmanni muillakin tuli mieleen, sinne siis! :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)