Kaksplus.fi

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Toimiva vauvanhoitopiste

En oo vielä päässy ottamaan lastenhuoneesta kuvia, joten kotiesittelyä en pääse vielä jatkamaan. Ajattelin kuitenkin näyttää teille meijän vauvanhoitopisteen, joka on perustettu kodinhoitohuoneen pöydälle.

Kodinhoitohuoneessa on teräsallas ja sen vieressä sopivan kokoinen pätkä tyhjää pöytätilaa. Laitettiin pöydälle vauvan hoitoalusta ja lähistölle kaikki vauvan hoidossa ja pesussa tarvittavat tarvikkeet.

Tuo hoitoalusta on semmonen ihan perinteinen nallekuosinen hoitoalusta, jossa on reunat ja pääty vähän koholla (estää vauvaa pyörähtämästä niin helposti). Ostettiin alusta jo esikoisen ollessa vauva, mutta nyt vasta pikkuveljelle hoksasin päällystää sen. Ostin Kodin1:stä kerniä, ja Eurokankaasta mustaa puuvillavinokanttia. Ompelin päällisen ns. tyynyliinamalliin, sen saa siis irti helposti ja esimerkiksi pesuun tarvittaessa. Oon tosi tyytyväinen tuohon uudistettuun alustaan, miellyttää ainakin mun silmää paljon enemmän kuin se kamala nallekuosi :DHoitoalustan ja altaan välissä on trikookuteesta virkattuja koreja hoitotarvikkeille ja vaipoille. Lisäksi vieressä lojuu kosteuspyyhepaketti. Minä käytän nuita kosteuspyyhkeitä vaipanvaihdossa (tiedän, että se on epäekologista) ja mies pesee hanan alla. Pyykkikaappi on hoitopisteen vieressä, joten likaiset vaatteet on helppo laittaa suoraan pyykkiin. Kaapin runkoon on kiinnitetty pari pyyhekoukkua, niin että pyyhkeetkin on kätevästi kädenulottuvilla. Liimasin kaapin runkoon myös postissa tulleet hymynaama-tarrat. Vauva naureskelee ja juttelee niille päivittäin!

Minä koen tuon hoitopisteen tosi tarpeelliseksi. Mun on paljon helpompi vaihtaa vauvan vaippa tuossa hoitopisteen luona seisten, verrattuna vaipanvaihtoon sohvalla / sängyllä. Puen vaatteet vauvalle joko hoitopisteellä tai sohvalla, mutta pesut hoidan aina tuolla kodinhoitohuoneessa. En tiiä johtuuko kotona olevasta toimivasta hoitopisteestä vai mistä, mutta koen vauvan vaipanvaihdon jotenkin erityisen työlääksi jossain muualla kuin kotona.

Ainut asia, jonka nyt muuttaisin paremmaksi tähän hoitopisteeseen liittyen on vauvan vaatteiden säilytyspaikka. Nykyään meijän makuuhuoneessa on lipasto, jonka laatikoissa säilytetään vauvan vaatteita. Ne on kuitenkin vähän huonossa paikassa siihen nähden, että useimmiten vaatteet vaihdetaan tuolla kodinhoitohuoneessa. Pitäiskin ehkä alkaa siirtämään vauvan vaatteet tuonne kodinhoitohuoneeseen. Altaana päällä on kaappeja, jossa vois säilyttää vauvanvaatteita.

Onko teillä käytössä vauvan hoitopiste/hoitopöytä vai onko se mielestäsi tarpeeton?

6 kommenttia:

 1. Meillä on hoitopöytä ja se on erittäin tarpeellinen, toimittaa kaivattujen lipaston ja hyllyn virkaa makkarissa ;D Laatikoissa on puolivuotiaan vaatteet, päällä hoitoalusta (turhaan) ja koreja erinäisille tarpeellisille rasvoille, äidin koruille ja pompuloille, esikoisen sukille ja hoitotarvikkeille. Sekalaisia pinoja liian isoja, pieniä ja kerran päällä olleita lasten vaatteita. MUTTA sitä pöytää ei kyl oo kuopuksen elinaikana kertaakaan käytetty varsinaisena hoitopöytänä :O Esikoisen vaipat vaihdettiin siinä puolivuotiaaksi, kunnes oppi kääntymään ja liikkumaan. Jostain mysteerisestä syystä jälkimmäisen lapsen vaipat on vaihdettu vauvasta asti sängyllä/olkkarin/vessan lattialla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lipastot on kyllä käteviä, kun voi säilyttää kaikenlaista sielä. Minä en pysty vaihtamaan vaippaa lattialla, joten hoitopiste on meillä kovassa käytössä.

   Poista
 2. Löytyy meiltäkin hoitopöydän virkaa ajava kiinteä lipasto meidän makkarissa. Siinä on hoitoalusta, ja vaipat vaihdettiin siinä silloin kun eivät osaa kääntyä vielä. Nykyään vaipat vaihdetaan sängyllä, sohvalla tai lattialla. Ja siinä lipaston laatikoissa on sitte vauvan vaatteet. Tai mikä vauva tuo poika enää on, ku tänään keksi miten alimmalle portaalle päästään. :-o pitäis kehittää meidän vaatekaappisysteemejä, kun kyllä niitä kaappeja on joka huoneessa, mutta hengarikaappeja! Ne ei oo niin käytännöllisiä nuille lasten vaatteille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, miten teijän vauva on jo niin iso?! Pikkuveli käänty tänään ekan kerran mahalleen.. :)

   Poista
 3. Me käytettiin ensin hoitopöytänä Ikean vaatelipastoa makkarissa, mutta todettiin sitten kätevämmäksi siirtää hoitopiste vessaan ja sen jälkeen hoitoalusta on ollut pesukoneen päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesipiste on kyllä kätevä olla hoito pisteen lähellä :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)