Kaksplus.fi

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Juhannuksen herkku: mansikka-valkosuklaajuustokakku

Innostuin viime viikolla leipomaan juhannusta varten kakkua. Mun ois tehny mieli Brita-kakkua tuoreilla mansikoilla, mutta päädyin tekemään mansikka-valkosuklaajuustokakkua. Käytin mansikoina pakastimesta löytyneitä viime kesän mansikoita, koska ne ois parempi saada syötyä ennen uusia mansikoita.

Tässäpä teille tämä ohje, jos vaikka joku muukin innostuu tyhjentämään mansikkavarastojaan. :D Pohjana käytin minttudominoja (laitoin Rainbow:n feikkidominoja), koska mun mies ei tykkää digestivepohjasta ja tuo dominopohja sopii tähän kakkuun tosi hyvin. Ohjeen pohjana on Kinuskikissan sivuilta löytyvä Mansikkaherkkis, muokkasin sitä vähän omaan makuun ja irtopohjavuokaan sopivammaksi. 



Mansikka-valkosuklaajuustokakku

pohja:
200 g minttudominokeksejä täytteineen
50 g voita

valkosuklaatäyte:
3 dl kermaa
150 g Philadelphia-tuorejuustoa
130 g valkosuklaata
3 liivatetta + vettä

mansikkatäyte:
3 dl kermaa
150 g Philadelphia-tuorejuustoa
n. 4 dl mansikkasurvosta
1 dl sokeria
5 liivatetta + vettä

koristeeksi vaahtokarkkeja

1. Murskaa keksit tehosekoittimella tai esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa. Sekoita keksimurut voisulaan ja painele seos irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
3. Valmista ensin valkosuklaavaahto, joka kannattaa laittaa pohjalle. Se jähmettyy nopeasti, joten voit tehdä mansikkavaahdon samantien päälle. Vatkaa 6 dl kermaa ja jaa se kahteen osaan.
4. Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä teholla ja sekoita sen joukkoon 150 g tuorejuustoa. Sekoita seos toiseen kermavaahtoannokseen. Lisää vielä 3 liivatetta, jotka olet liuottanut tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita hyvin ja kaada keksipohjan päälle, nosta jääkaappiin jähmettymään.
5. Valmista mansikkatäyte seuraavana. Soseuta sulatetut mansikat (valutin enimmän nesteen pois). Lisää mansikkaseokseen tuorejuusto sekä sokeri ja sekoita kermavaahtoon. Liuota liivatteet ja sekoita vaahtoon hyvin. Kaada mansikkatäyte varovasti valkosuklaatäytteen päälle ja tasoita hyvin.
6. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, itse annoin olla seuraavaan päivään asti.
7. Irrota kakun reunat veitsellä irtopohjapohjavuoasta ja nosta rengas varovasti pois. Nosta tarjoilualustalle. Koristele vaahtokarkeilla tai valkosuklaalla ja tuoreilla mansikoilla.


ps. Mun irtopohjavuokaan ei aivan kokonaan mahtunut tuo mansikkatäyte, tai olisi se mahtunut mutta sitten vuoka olis tullut niin täyteen, että folio olisi osunut täytteeseen tosi isolta alalta. Mun kakkukupu oli jäänyt reissulleen, joten piti laittaa folio kakun suojaksi. 

Herkkua oli, uskotteko? ;)

4 kommenttia:

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)