Kaksplus.fi

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kanakeitto koskenlaskijajuustolla

Maanantai. Tavallinen arki on täällä taas. Mies lähti töihin ja vei Isoveljen mennessään hoitoon. Me koitetaan Pikkuveljen kans saaha sadepäivä kulumaan. Minä istun koneella ja vauva koisii vieressä vaunuissa aamupäikkäreitään. Tavallisen arjen kunniaksi ajattelin postata teille yhden mun lemppariarkiruuista, nimittäin kanakeiton.

Meillä on melkeinpä joka viikko sama ongelma, kun ei keksitä mitä tehtäis ruuaksi. Mies on kyllä yrittäny ratkasta tätä ongelmaa koodaamalla meille semmosen hienon ohjelman, jolla voi suunnitella ruokalistaa ja selailla "meijän ruokia" :) En oo kuitenkaan jostain syystä innostunu vielä käyttämään tuota ohjelmaa (johtuisko lie siitä että mobiilisovellusta ei oo mies ehtiny vielä koodaamaan?)

No, ongelma on kuitenkin se, että aina ei jaksais syyä perusjuttuja, kuten makaronilaatikkoa tai kinkkukiusausta. Oon koittanu keksiä meijän ruokalistalle simppeleitä, edullisia ja maukkaita ruokia. Niistä yks lemppari on kanakeitto. Kasviksina tässä voi kyllä käyttää melkeinpä mitä vaan, mutta mää laitan yleensä perunaa, porkkanaa ja paprikaa. En laita mitään määriä nuille kasviksille, kun en oo niitä koskaan mittaillu..

Kuvassa keitto ei kyllä pääse oikeuksiinsa...

Kanakeitto

400 g kanasuikaleita (hunajamarinoitu)
perunaa
porkkanoita
punaista paprikaa
kanaliemikuutio + vettä liemeksi tietysti
1/2 pkt Valion Koskenlaskija-juustoa (makuna Voimakas)

Keiton tekemiseen ei varmaan ohjetta kyllä kukaan tarvitse, mutta tulipahan kirjoteltua ylös kuitenki. Tuo Koskenlaskija-juusto tuo ihanan pehmeän ja täyteläisen maun keittoon. Juuston makua vaihtamalla saa vähän erilaisia variaatioita aikaseks :D


Innostutko ruokaohjeista? Onko sulla antaa hyviä vinkkejä arkiruuista?

4 kommenttia:

  1. Just tänään taas mietin että pitäis taas tehä ruokalista usiammaksi viikoksi kerrallaan, niin ei tarvis aina kauppaan lähtiessä tai kaupassa miettiä mitä tänään syötäisiin. Pitääpä laittaa tämäkin listalle. :) yks huippu arkiruoka on, keitetään pastaa, savulohta lämmitetään paistinpannulla, lisätään yks purkki creme bonjour cuisine sipulisekoitusta ja sitte vaan kaikki sekasi. Jos jaksaa, niin lisäksi voi tehä ihan normi salaatti-kurkku-tomaatti. Slurps, ihan vesi herahti kielelle. :) laitapa lisää teijän arkiruokia, niistä saa hyviä vinkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti hyvänkuulosesta ruokavinkistä! Laitan nuita arkiruokia lisää sitä mukaa ku muistan ottaa kuvia ruoanlaiton yhteyessä :)

      Poista
  2. Meijän lemppari on tänä talvena ollut uunilohi ja juurekset. Samalle pellille lohi toiseen laitaan (pintamaustettuna kalamauste-sitruunapippuri-sipulijauhe) ja toiseen reunaan reiluhkoja bataatti-, porkkana- ja punajuurilohkoja öljyllä ja suola-pippuri-rosmariini-maustettuna :D 45 min uunissa ja voila, nams! Lohen kastikkeeks kermaviilikastike(mausteena sipuli-jauhe, tilli, mustapippuri ja sinappi)! Salaatiks tomaattia, tuorekurkkua ja raejuustoa (tai mitä kaapissa sattunee olemaan :P)

    -heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam nam, kuulostaa niin herkulliselta tuo ruoka, että mun on pakko testata heti ens viiikolla :D Kiitos ohjeesta, Heli!

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)