Kaksplus.fi

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Kasvissosekeitto pekonilla

Taas on maanantai. Musta tuntuu että koko ajan on maanantai! Niin se vaan vaihtui taas uus viikko ja täälä ootellaan lauantaita suurella jännityksellä ja innolla, koska me päästään juhlimaan mun ihanan pikkusiskon häitä.

Kommenttiboksissa pyydettiin, että jakaisin enemmänkin meijän arkiruokia teille, joten tässäpä nyt yksi sellainen, jota on viime aikoina tullut tehtyä suhteellisen usein. Samalla kun pilkon vauvan soseisiin kasviksia, teen usein myös muulle perheelle kasvissosekeittoa. Keitän kuitenkin vauvan kasvikset erillisessä kattilassa, koska haluan laittaa meijän keittoon kasvisliemikuution heti alussa.

Luin jostain blogista, oliskohan ollut NauravaNappi (on muuten kiva blogi, joten käykääpäs lukemassa!), että pekoni maistuu kasvissosekeiton päällä tosi hyvältä. No, pitihän sitä itekki kokeilla. Ja voi nam, ei jäänyt yhteen kokeilukertaan meillä. Pekoni on toki rasvaista, ja sen myötä kasvissosekeitto ei ole enää kasvisruokaa, mutta voi sitä silti silloin tällöin syödä (varsinkin kun valuttaa enimmän rasvan pois pekonista).

Sosekeittoon sopii taas melkein mikä vain kasvis, mutta me käytetään siihen nykyisin bataattia, perunaa ja porkkanaa (+sipulia). Lisukkeeksi passaa pekonin lisäksi esimerkiksi raejuusto tai paahdetut siemenet.

Pekonia kasvissosekeiton lisukkeena, raejuusto unohtui taas kerran kauppaan.
Kasvissosekeitto pekonilla

1 bataatti
3-4 porkkanaa
4-5 perunaa
(1 pieni sipuli)
1 kasvisliemikuutio
100g tuorejuustoa (esim. Paahdettu sipuli)

1. Keitä kasvikset kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.
2. Ota keitinvesi talteen ja soseuta kasvikset esim sauvasekoittimella. Lisää keitinvettä sen verran, että saat soseesta sopivan paksuista.
3. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
4. Paista pekoni pannulla pieninä "murusina" ja valuta ylimääräinen rasva talouspaperin päällä.
5. Tarjoa keitto pekonin ja tuoreen leivän kans.

Laitoin tuon sipulin sulkuihin, koska viime aikoina en oo muistanut sitä laittaa ja siltikin on tullut ihan hyvää keittoa. Jos käytät Paahdettu sipuli -tuorejuustoa niin sipuli keitossa on turhaa. Oon kokeillut myös Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa, mikä oli varsin hyvää sekin.

Tämän arkiruuan parhaita puolia on se, että se valmistuu suhteellisen nopeasti, maistuu niin pienille kuin isommillekin ja sitä voi monella tapaa varioida vaihtamalla kasviksia tai tuorejuustoa.

2 kommenttia:

  1. Oi nami! Minun teki kerran mieli grillattuja pekoniherkkusieni aurajuustolla, niin tein sileän sienikeiton aurajuustolla ja pekonilla! ;D

    Sosekeitot kasviksista ovat erinomaista arkiruokaa ja kuten sanoit nopeaa ja vielä halpaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinähän ne tulikin kaikki maut yhdessä keitoissa! Pystyykö, Selina, syömään sileitä keittoja nykyään?

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)