Kaksplus.fi

torstai 4. kesäkuuta 2015

Kuolalappuja ja kuulumisia

Hektinen arkiviikko alkaa lähestyä loppuaan. Huomenna, perjantaina, pakataan kimpsut ja kampsut jälleen kerran autoon (otetaan kyllä lapsetkin mukaan!) ja hurautetaan mummilaan viikonlopuks. Kalenterista just katoin, että meillä on ainakin seuraaviksi neljäksi viikonlopuksi menoa jossain päin Suomea. :D Huh huh, pittää vissiin tehä kestopakkaus ja purkaa vain pakolliset kassit kotona käydessä. Mukavia menoja ne on, ja ihan omasta tahosta lähetään nytkin lasten kans mummilaan viikonlopuks.

Pikkuveljellä on ikää kohta 5 kuukautta, ja hampaita on tulossa. Kuolan määrä on niin valtaisa, että mun on pitänyt kiireellä ommella muutama kuolalappu pojalle. Paitoja sais vaihtaa usiamman päivässä, mutta mun mielestä on helpompi vaihtaa kuolalappu kuivaan vaikka kahen tunnin välein.Löysin ompeluhuoneesta tilkkuja, joista ompelin enshätään muutaman kuolalapun. Kuvan ylin kuolalappu on ensimmäinen yksilö, ja se on kaksinkertaista trikoota. Näin ollen se ei pidä kosteutta kovinkaan hyvin. Seuraaviin laitoin fleecea taakse, ja näin toimii huomattavasti paremmin. Fleece ei päästä kosteutta läpi, joten paita ei pääse kastumaan niin helposti.

Tein ensin tuon ylemmän raidallisen kolmionmallisen kuolalapun. Se tulee kuitenkin tosi lähelle lapsen suuta, vaikka olisikin kaksinkerroin. Käytössä vähän hankala siis, joten jatkoin tuotekehittelyä. Alempi raidallinen on yläosastaan vähän kaareva, joten toimii vähän paremmin. Vielä parempi olis jos muokkais kaulalle kunnon kolon, mutta siihen ois tarvinnu erimallisia tilkkuja :D

Tuo ylin saa jatkossa toimia huivina ulkoillessa, siihen käyttöön ainakin vallan toimiva ompelus. Huomaatteko, että jostain kumman syystä kuolalapuistakin tuli musta-valkoraidallisia? :D

Lopuksi voisin vinkata teille tosi helposta jälkkäristä. Tein tässä yhtenä päivänä meille mangorahkaa, johon käytin Bonnen valmista mangososetta. Tuote löytyy kaupoista hillojen lähettyviltä, ja hintaa sillä on noin 2,40€. Meillä käytetään nuita Bonnen soseita Isoveljen puuron päällä, nyt kun mummin tekemät omppuhillot pääsi loppumaan. Laitoin mangorahkaan purkillisen kermaa, yhden maitorahkan ja mangososetta maun mukaan. Sokeriakin voi laittaa vähän lisäks, jos haluaa. Nuo soseet ei sisällä sokeria ollenkaan. Nam nam, oli herkkua!

Nyt lähen jatkamaan ompelupuuhia. Pikkuveli nukkuu ja mies on mennyt Isoveljen kans asioille. Rauha on maassa, ainakin hetken, joten täytyy laittaa saumuri hurisemaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)