Kaksplus.fi

perjantai 12. kesäkuuta 2015

Pikkuveli 5kk

Taas tuli yksi kuukausi lisää ikää pikku-ukolle, ja on jälleen kehityspostauksen aika. Huh huh tätä ajan nopiaa kulkua!

Tämä kulunut kuukausi on ollut hurjan kehityksen aikaa. Pikkuveli on oppinut kääntymään selältä mahalleen. Kääntyminen sujuu jo vallan hienosti ja nopeasti. Mahallaan maatessaan hän yrittää selkeästi lähteä liikenteeseen. Takamus nousee lattiasta ja hän yrittää potkia jaloilla vauhtia, mutta ei kuitenkaan pääse eteenpäin. Käsien liikkeitä pitää vielä harjoitella niin sitten mennään!

Etsi kuvasta vauva ;)

Ruokailuihinkin on tullut muutoksia, puuron muodossa. Me alotettiin reilu viikko sitten aamu- ja iltapuurot. Ostin kaupasta Semperin puuurojauhetta, mietoa kaurapuuroa. Siitä tulee ihanan pehmeää puuroa ja kun joukkoon laittaa vähän hedelmäsosetta, niin kylläpäs maistuu pikkumiehelle! Oikeastaan meijän on pitänyt viime viikkojen  aikana vähän säännöstellä kiinteitten määriä, koska poika söis niitä niin hyvin, ettei maito enää maistu.

Me käytiin torstaina neuvolassa. Meijän oma terveydenhoitaja oli lomalla, ja sijainen otti meijät vastaan. Keskusteltiin muun muassa riittävästä maidonsaannista ja lihasoseitten lisäänmisestä vauvan ruokavalioon. Kuulemma tämän ikäisen vauvan olisi hyvä saada 600-700 ml maitoa päivän aikana. Laskeskelin just että meijän vauvn kohalla tekee vähän tiukkaa täyttyykö tuo päivän aikana, joten jatkossa lisätään vähän maitoa puuroon tai tehdään puuro kokonaan maitoon. Lihasoseet olis hyvä lisätä ruokavalioon viimeistään puolen vuoden iässä, jotta lapsen rautavarastot ei pääse liikaa ehtymään. Ajattelinkin että me voitais ottaa liha ruokavalioon heti kesälomareissun jälkeen.


Eilisellä neuvolakäynnillä vauva sai myös rokotteita. Me on rokotettu molemmat lapset normaalisti rokotusohjelman mukaan, joten tällä kertaa ohjelmassa oli uudet annokset pneumokokkirokotetta, viitosrokotetta sekä lisäksi viimeinen annos rotavirusrokotetta. Kaksi ensimmäistä on piikkirokotteita ja tuo rotavirusrokote on nestettä, joka syötetään vauvalle. Jos rokotusjutut kiinnostaa enemmän, niin Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen sivuilta löydät hyvin tietoa.

Laitan tähän loppuun vielä perinteen mukaisesti neuvolakorttiin kirjatut tiedot vauvan kasvusta. Suluissa mitat neljän kuukauden iässä. Pituutta oli tullut reilusti, onkohan poika tullut pappaansa? ;)

paino           7600 g  (7140 g)
pituus          65,5 cm  (62,5 cm)
päänympärys 44 cm  (43,1 cm)


Lähen nyt pakkailemaan taas kerran reissukamppeita (entisetkin kassit on purkamatta, siihen päälle on hyvä pakata!). Onko teillä jotain suunnitelmia tulevan viikonlopun varalle? Oikein ihanaa kesäviikonloppua teille kaikille!

4 kommenttia:

 1. Meilläkin tykättiin kovasti Semperin kaurapuurosta ja hedelmäsoseesta - päärynä oli parasta. Hitsi vaan kuinka kamalan kalliita ne on!

  VastaaPoista
 2. Meillä neidit on syöneet pikahiutaleista tehtyä kaurapuuroo ihan ensimmäisiksi puurokerroiksi, myöhemmin tavallisista hiutaleista tehtyä kaurapuuroa, neljän viljan puuroa, riisihiutale-kaurapuuroa, kaura-ruishiutalepuuroa ym :)) monenlaista ettei kyllästy! Puurot on maistunu aina parhaiten kaikista ruuista! Edelleen kohta kaks wee syö aamut ja illat puuronsa mukisematta, onneksi! Hedelmäsoseella höystettynä, tottakai :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja viikonlopusta kun kyselit... Täällä mummulassa hiljaista on... Porukka kesäreissa ja isot kollit ja me pikkuneitien kans talonvahtina. Tulkaas Koki-kukkoa ja kanoja tervehtimään ;))

   Poista
  2. Vaihtelu virkistää puuroissakin, totta puhut. Kohta mekin siirrytään vauvan kans tavallisiin puuroihin. Alotettiin niin aikasin puurojen syönti, että ajattelin jauhepuuron olevan parempi tähän alkuun. Kesäreissuillakin on kätevää kun riittää, että on kuumaa vettä niin saa puuron tehtyä. Ei tartte keitellä missään. :D Ei selvitty käymään ku on niin kiireisiä nuo meiän reissut!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)