Kaksplus.fi

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Hän on puolivuotias

Taas hurahti yks kuukausi ja ois kehityspostauksen aika. Miten musta tuntuu että oon koko ajan kirjottelemasa vauvan kehityspostauksia? Aika kuluu niin hurjaa vauhtia, ettei tämmönen hidas äiti taho peräsä pysyä ;)

Kuukauden aikana vauva on alkanut viihtyä entistä enemmän lattialla. Juttelukin on nykyään erilaista, enemmän sellaita "tättä tättä tää-juttua" kuin aiempi jokeltelu. Tavuja alkaa siis jo tulla "puheeseen". Vauva on viime viikkojen aikana löytänyt varpaansa, ja erityisesti sitterissä ollessaan kiskoo sukkia ja sukkahousuja niin, että ne on suussa asti.

Uni maistuu vaunuissa ulkona erityisen hyvin :)
Ruokavalio muuttuu joka kuukausi, koska nyt ollaan siinä vaiheessa, että vielä löytyy uusia ruokia, joita ei ole maisteltu. Viimeisin muutos on lihasoseet, kana on tosin vielä maistamatta. Viime aikoina siirryttiin syömään ns. oikeaa kaurapuuroa, tehdään aamu- ja iltapuurot nykyään pikakaurahiutaleista eikä vauvan puurojauheesta, niin kuin aikaisemmin. Hyvin on puuro maistunut, ja annokset on isoja!

Neuvolassa ei tullut ilmi mitään erityistä, kasvu oli oikein sopusuhtaista. Ajattelin, että en enää laita mittoja tänne blogin puolelle. Puolivuotisneuvolassa ei anneta mitään rokotteita, mutta kasvun lisäksi tarkistettiin muun muassa seisomisasentoa. Vauva seisoi hienosti molemmilla jaloillaan, varaten painon koko jalkapohjalle. Jämerä tapaus tuo meijän puolivuotias :D

Viimeinen lomaviikko on meneillään ja kovasti koitetaan keksiä kivaa puuhaa näille päiville. Eilen käytiin tosi kivassa puistossa (aattelin kirjotella siitä vähän tarkemmin tässä lähiaikoina) ja nyt otetaan auton nokka kohti mökkiä. Kätevää, kun voi mennä mökkeilemään päiväseltään ja ihan ex tempore :D

Onko jossain päin Suomea näkynyt kesäisiä ilmoja? Täälä tarttee takin, jos meinaa ulos mennä. Hyrrr, tätä heinäkuuta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)