Kaksplus.fi

perjantai 17. heinäkuuta 2015

Parasta jäätelöä!

Viime viikkojen aikana oon monta kertaa törmännyt netissä kotitekoiseen jäätelöön, jonka tekemiseen ei tarvita jäätelökonetta. Lopulta yhtenä päivänä kesken kauppareissun päätin hankkia aineet jäätelön tekoa varten, ja kokeilla olisiko se kaiken hehkutuksen arvoista. Voi, kyllä oli!

Tähän mennessä on kokeiltu jo kolmea eri makua, ja ajattelin jakaa teille niiden kaikkien reseptit. Tässä jäätelössä parasta on muunneltavuus, koska makuaineina voi käyttää oikeastaan mitä vain. Karkkeja, marjoja, suklaata, kastikkeita, pähkinöitä...

Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa kesken pakastumisen, joten sen tekeminen on todella helppoa. Ainoa miinuspuoli on se, että jäätymiseen menee muutama tunti aikaa, joten herkkua ei pääse heti valmistuksen jälkeen maistelemaan ;)

Pätkiskarkkeja ja mariannerouhetta
Pätkis-mariannejäätelö

8 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettynä)
½ dl glukoosisiirappia
½ tl suolaa
150 g pätkiskarkkeja murusina
n. 1 dl mariannerouhetta

1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja suola. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon glukoosisiirappi ja mariannerouhe sekä pätkismurut. Sekoita kaapimella tai lusikalla. Annostele pakastusrasioihin ja jäädytä vähintään 6 tuntia. Parhaimpia rasioita on pakastukseen tarkoitetut kannelliset rasiat.

Tämä pätkis-mariannejäätelö oli tosi hyvää, vaikkakin aika makeaa. Seuraavalla kerralla jaoin perusmassan kahteen osaan, josta toiseen laitoin mustikkaa makuaineeksi ja toiseen valmista lakritsikastiketta ja noitapilli-karkkeja pieninä murusina.

Pakastemustikoista keitettyä siirappia
Mustikkajäätelö

4 dl vispikermaa
½ prk kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettynä)
ripaus suolaa
0,25 dl glukoosisiirappia
4-5 dl mustikoita

1. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon puoli purkkia kondensoitua maitoa sekä suola.
2. Soseuta mustikat ja sekoita joukkoon glukoosisiirappi. Keittele seosta kunnes seos sakenee. Aikaa tähän menee 30-45 min. Tarkoituksena on saada mustikoista mahdollisimman paljon nestettä pois, jotta jäätelöstä ei tulisi hileistä.
3. Sekoita mustikkasiirappi vaahdon joukkoon ja annostele pakastusrasioihin. Jäädytä pakastimessa noin 6 tuntia.

Lakukastiketta ja noitapillikarkkeja
Lakritsi-noitapillijäätelö

4 dl vispikermaa
½ prk kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettynä)
ripaus suolaa
0,25 dl glukoosisiirappia
lakritsikastiketta ja noitapillikarkkeja maun mukaan (laitoin kastiketta vajaa puoli purkillista)

1. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon puoli purkkia kondensoitua maitoa sekä suola.
2. Sekoita glukoosisiirappi kaapimella vaahtoon.
3. Pilko haluamasi määrä noitapillikarkkeja pieniksi muruiksi ja sekoita ne vaahdon joukkoon. Lisää vaahtoon vielä lakritsikastiketta. Sekoita kastike huolettomasti vaahtoon, jotta saat jäätelöön kauniita lakritsiraitoja.
4. Annostele pakastusrasioihin ja jäädytä vähintään 6 tuntia.

Nämä kaikki kolme jäätelömakua on vähän erilaisia. Pätkis-mariannejäätelö on makeaa, mustikkajäätelö raikasta ja lakritsi-noitapillijätski herkullista, vähän suolaista.

Seuraavaksi mun tekis mieli kokeilla suolapähkinöiden ja kinuskin yhdistelmää. Mansikka-valkosuklaakin vois olla aika herkkua :D Toisaalta turkinpippurirouhekin vois olla tosi hyvää, joten mun täytyy varmaan tehdä aika monta satsia! 

Nyt äkkiä ostamaan tarvikkeita ja kokeilemaan. Ja sitten tänne kertomaan minkälaisia yhdistelmiä on tullut testattua :) 

10 kommenttia:

  1. Aaaaahh, nam! Tämä on niin hyvää. Minä oon tehny kerran, siitä maraboun salmiakkisuklaasta, ja oli todella hyvää. Tuo mansikka-valkosuklaa kuulostaa kyllä siltä, että sitä on varmaan pakko kokeilla. -Lotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikka ois kyllä hyvää, mutta pitää miettiä missä muodossa sen laittais. Palasina kuulemma jäätyy hileisiksi palasiksi eikä maistu kovin hyvältä..

      Poista
    2. Jos sen soseuttais ja sekottais kokonaan massaan, tai sitte tekis semmosia ritoja eli marmorois ja sitte valkosuklaa paloina.. -Lotta

      Poista
    3. Jep, voishan siitä mansikasta tehdä samanlaisen makusiirapin kuin tuohon mustikkajäätelöön tein. Kerroppa, jos kokeilet!

      Poista
  2. Tarjoappa mulle sitä mustikkaista kun tullaan käymään, suklainen oli niin makeaa..... ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuuppa aika pikaseen käymään tai muuten mustikkajätski loppuu! ;)

      Poista
  3. Tuo lakritsi-noitapilli jätski kuulostaa niiiin hyvältä :) ehkä pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Sitten kun oot ostanut tuota glukoosisiirappia, niin jäät äkkiä koukkuun. Huomaat tekeväsi kohta jo uutta jätskisatsia jotta saisit tuon "kalliin" siirapin käytettyä. ;) Ite kyllä jäin koukkuun ihan vaan herkullisen maun vuoksi :D

      Poista
  4. Kuulostaa hyvältä :) saako glukoosisiirappia ihan normikaupoista, en ole ikinä käyttänyt. Joskus tein itse jäätelöä jollain toisella ohjeella ja sen ongelma oli että pakasteessa meni aivan kivikovaksi ja hileiseksi. Meneekö tämä tosi kovaksi pakkasessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Glukoosisiirappia saa ihan tavallisista kaupoista, itse ostin Prismasta ja siellä maksoi muistaakseni 2,60 €, siitä tekeekin sitten jo useamman kerran jäätelöä. Tästä jäätelöstä ei tule hileistä, jos ei käytä tosi nestemäisiä makuaineita. Tuo glukoosisiirappi juurikin estää sen hileistymisen. Mustikkajäätelöstä tuli aika kovaa, muut on ollu pehmeämpiä. Mitä löysempää vaahtoa tekee kermasta, sen pehmeämpi on lopputulos. Itse oon huomannut/kuullut, että kuohukermasta tulee kovempaa jäätelöä ja syödessä jää rasvakerros kitalakeen, kannattaa siis käyttää vispikermaa. :) Tuu kertomaan, minkälaista jäätelöä teit.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)