Kaksplus.fi

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Suklaamuffinssit Dumle-sydämellä

Kiirettä pitää, joten jatketaan leivonta-aiheella. Ens viikon alkupuolella sitten kuulumisia ja vähän muutakin. :)

Leivottiin juhannuksena miehen veljen vauvan ristiäisiin herkkuja. Vauvan äidillä oli huippuohje suklaamuffinsseihin, joten ajattelin laittaa tämän itselleni muistiin tänne blogin puolelle. Näistä tuli kyllä niiiiiin suklaisia, että ei kannata ainakaan tässä kokoluokassa tehdä juhliin, joissa on tarjolla täytekakkua ja muitakin makeita herkkuja. Meinas jäädä muffinssi syömättä, vaikka hyvää olikin... :P


Suklaamuffinssit Dumle-sydämellä (12 isoa muffinssia)

150 g voita
1,5 dl sokeria
2 kanamunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl maitoa
200 g suklaarouhetta (käytettiin maitosuklaata ja Pandan Kinuskimuru-suklaata)

muffinssin sydämeksi Dumle-karkkeja

kuorrutteeksi kermavaahtoa + sulatettua suklaata

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa pienissä erissä vaahtoon.
3. Lisää lopuksi rouhittu suklaa ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Laita taikinaa muffinssipellin koloihin tai Amerikan muffinivuokiin noin puolilleen ja paina dumle-karkki sydämeksi. Laita taikinaa vielä karkin päälle, niin että taikinaa on yhteensä noin 2/3 vuoan tilavuudesta (ehkä vähän ylikin).
5. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.
6. Kuorruta jäähtyneet muffinssit kermavaahdolla, johon olet sulattanut suklaata. Esimerkiksi tumma suklaa tuo hyvin väriä vaahtoon, ja jähmettää vaahtoa aika hyvin.

Nämä on niin herkullisia muffinsseja, että suosittelen kyllä ehottomasti kokeilemista. Nam nam! :D

4 kommenttia:

  1. Aah, suklaaholistin silmiä ja makuhermoja hivelevä resepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä oikein passeli resepti suklaaholistille :D Suklaata, sokeria ja rasvaa ei säästellä kun herkkuja leivotaan! ;)

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)