Kaksplus.fi

lauantai 29. elokuuta 2015

Käyttökokemus: Klippan Triofix

Yksi blogien parhaista puolista on tiedon jakaminen. Itse etsin mielelläni tietoa netistä esimerkiksi lastentarvikkeista ja luen muiden blogeista käyttökokemuksia esimerkiksi rattaista, turvaistuimista ja muistakin lastentarvikkeista. Ajattelinkin kantaa korteni kekoon ja kertoa teille vähän käyttökokemuksia meidän turvaistuimesta, joka on siis Klippanin Triofix.

Lueskelin nettiä ja etsin tietoa turvakaukalon jälkeen hankittavasta turvaistuimesta ja siitä mikä olisi hyvä istuin. No, se viidakko oli niin mahdoton, että meinasin eksyä sinne ;) On palkkia ja telakkaa ynnä muuta. Isoveljen ollessa reilu 9kk ikäinen, menimmekin paikalliseen lastentarvikeliikkeeseen katselemaan ja kyselemään turvaistuimista. Saimme onneksemme hyvää palvelua asiantuntevalta myyjältä ja hän suositteli meille suomalaista Klippanin Triofixia, joka on tarkoitettu 9-36 kg painoisille lapsille. Istuin lähti mukaan, ja olemme ostokseen suhteellisen tyytyväisiä.Tätä istuinta voi käyttää aluksi selkä menosuuntaan ja kääntää sitten myöhemmin kasvot menosuuntaan, niin kuin meillä istuin on nyt käytössä. Minulle oli tärkeää juuri tuo selkä menosuuntaan -juttu, koska se on lapselle paljon turvallisempaa. Istuimen mukana ostimme telakan, joka on kiinnitetty autoon isofix-kiinnikkeillä, ja sen avulla istuin on jämäkämmin kiinni autossa. Telankan ansiosta lapsi istuu aika korkealla, joten hän näkee hyvin ulos autosta. Isoveli mahtui istumaan turvaistuimessaan selkä menosuuntaan noin 2v 4kk ikäiseksi asti, hän oli tuolloin noin 88 cm pitkä.

Istuin on aika kapea malliltaan, mutta siinä on todella hyvät sivutörmäyssuojat. Istuimen käyttäminen on ollut melko helppoa aina, itse tosin koin vähän hankalaksi pienen lapsen nostamisen sivutörmäyssuojan ohi paikalleen. Nykyään Isoveli osaa kiivetä itse istumaan ja aikuisen täytyy auttaa vain turvavöiden kiinnittämisessä ja avaamisessa. Istuimen kapeus aiheuttaa sen, että Isoveli ei tule mahtumaan istuimeensa enää kovin kauaa, vaikka hän ei paina vielä edes 15 kg. Lastentarvikeliikkeen myyjä sanoikin meille jo istuinta ostettaessa, että tämä istuin on hyväksytty 36 kg painoiselle lapselle, mutta se ei tarkoita että sen kokoinen lapsi mahtuisi istumaan tuohon, varsinkaan talvivaatteet päällä ;) Tästä johtuen aikomuksena olisi lähikuukausien aikana hankkia Isoveljelle uusi, leveämpi turvaistuin ja siirtää Pikkuveli tähän Klippaniin. Vaihto tehdään toki vasta sitten kun Pikkuveli ei enää mahdu turvakaukaloon. Uuden turvaistuimen merkkiä tai mallia ei ole vielä päätetty, pitäisi punnita poika ja miettiä riittäisikö hänelle ns. turvavyöistuin.


Yhtenä pienenä (tai vähän isompanakin) miinuksena täytyy mainita kankaan huono laatu. Kuten alla olevasta kuvasta huomaa selvästi, kangas on pahoin nyppääntynyt erityisesti niistä kohdista, jotka ovat hankauksessa. Nyppääntymistä näkyi jo todella lyhyen käytön jälkeen, olenkin vähän pettynyt tuotteen huonoon kulutuksenkestoon. Tämä asia taitaa olla kuitenkin korjattu uudempiin istuimiin, nimittäin näin lastentarvikeliikkeessä vastikään samanmerkkisen istuimen, jonka kangas oli erilaista (sellaista "ei-nyppääntyvää"). No, onneksi kankaan nyppääntyminen ei vaikuta sen käyttöön, joten asia on vain ulkonäköseikka.


Yhteenvetona voin todeta, että Klippan Triofix on hyvä turvaistuin, joka sopii erityisesti hoikalle lapselle. Meille oikein sopiva, varsinkin nyt kun voidaan siirtää tämä pikkuveljen käyttöön :D

2 kommenttia:

  1. Veikö teijän mielestä tää istuin kauheesti tilaa ollessaan selkämenosuuntaan? Ts. Miten etupenkillä mahtu istumaan istuimen ollessa selkämenosuuntaan? Meillä pitäis A:lle hankkia istuin, ja haluttais tämmönen minkä voi kääntää sitten toisinpäin, mutta kun oon ite istunu etupenkillä kun tämmönen oli takana, niin ei siinä ainakaan voinu puhua mistään matkustusmukavuudesta.. Ja meijän ajoilla on pakko aatella lasten turvallisuuden lisäksi myös aikuisten (ja sitä myötä lasten) matkustusmukavuutta ja viihtyvyyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys, Elle! Me ei ainakaan huomattu että etupenkillä ois tullu ahasta sillon kun tuo turvaistuin oli toisinpäin. Sillon meillä oli pienempi auto kuin nykyään. Me kyllä pidetään kuskin penkkiä tosi edessä kun ollaan molemmat sen verran lyhyitä ja minä ajan polvet vähän koukussa. Teiän kannattaa kokeilla jossain kaupassa miten tuo passais autoon, tai kokeillaan meiän istuimella jos nähhään jossain välissä :D Hyvä pointti tuo matkustusmukavuus! Sekava kommentti, mutta jospa saat jotain irti...

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)