Kaksplus.fi

keskiviikko 26. elokuuta 2015

Microlife -otsakuumemittari

Viime päivinä meillä on valitettavasti ollut aika paljon käyttöä tuolle Microlifen otsakuumemittarille, jonka ostin meille joitakin viikkoja sitten. Lapset on räkätaudissa ja molemmille nousi aika nopeasti taudin alkamisen jälkeen kuume. Isoveljellä kuume yltyi eilen 39 asteen lukemiin. Voi voi mun pieniä potilaita!


 Kuumeen mittaaminen lapselta on mun mielestä aina ollut vaikeaa. Lasta on vaikea saada pidettyä niin kauan aikaa paikallaan, että saisi kainalosta kuumeen mitattua. Jos lapsi pyörii ja hyörii mittauksen aikana, tulos ei ole luotettava. Niinpä meillä jo pitkän aikaa sitten jätettiin tavallinen mittari kaappiin ja "mitattiin" kuumetta käsituntumalla. Annettiin lääkettä, jos lapsi tuntui kuumeiselta. Jokin aika sitten luin NauravaNappi-blogista tästä Microlifen otsakuumemittarista, ja päätin hankkia meille samanlaisen. Tarkemmin sanoen mittari näyttää olevan malliltaan Microlife NC 150 -otsakuukemittari. Ajattelin, että nyt kun lapset on pieniä ja sairastavat suhteellisen usein, kuumemittarille on käyttöä, joten samahan se on hankkia nyt heti.Tuo kuumemittari maksoi vähän yli 50 €, mutta on se kyllä tosi helppokäyttöinen ja hyvin on toiminut, joten sain kyllä euroille vastinetta. Kuumeen mittaaminen on huippuhelppoa ja nopeaa, muutamassa sekunnissa mittaus on tehty. Kaksivuotias lapsikin osaa mitata sillä, tosin siinä tapauksessa en menis hirviästi luottamaan tulokseen ;) Mittaus pitäisi tehdä noin 5 cm etäisyydeltä otsasta, eikä pieni lapsi osaa arvioida tuota etäisyyttä ja pitää mittaria oikeassa kohdassa sitä 3 sekuntia. No, harjoitus tekee mestarin! :D

Tässä vähän tarkemmin tuosta mittaamisesta.
Mittauksen aikana mittaria siirretään ohimolle päin.
Isoveli mittaa äitiltä kuumetta ;)
Meillä ainakin Isoveli on hyvin suostunut kuumeen mittaamiseen. Erityisesti, kun oon antanut hänen laittaa mittarin päälle ja mitata ensin äitin kuumeen ;) Pikkuveli tahtoo  pyörittää päätä ja hän yrittää aina kuikuilla sitä sinistä valoa, joka ilmestyy otsaan mittauksen aikana. No, onneks mittaus on niin nopeasti ohi, ettei tarvi kauaa pidellä pienen päätä paikallaan!

Halusin jakaa kokemukseni tuosta Microlifen otsakuumemittarista ihan omasta tahdostani, en ole saanut mittaria mistään vaan olen maksanut sen ihan itse. Tämä ei siis ole maksettu mainos :D Mun pienet potilaat sairastaa edelleen, joten tänäänkin käytetään uutta kuumemittaria useamman kerran.

Millä teillä mitataan kuume lapselta? Miten lapset suhtautuu kuumeen mittaamiseen?

6 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä ollut maailman paras sijoitus! Meillä saa kans nätisti mitattua kun antaa lapsen ensin itse mitata multa kuumeen. Ja voi vaikka nukkuvalta lapselta käydä mittaamassa. Lisäksi antaa luotettavamman tuloksen kuin meidän vanha apteekin digimittari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ollut huippuostos, kiitos vielä vinkistä! :)

   Poista
 2. Meillä on käytössä perinteinen digitaalinen kuumemittari jolla mitataan kuume kainalosta. Se maksoi apteekissa muistaakseni kympin ja mittaa kuumeen 10 sekunnissa. Meille on olut riittävä. Paranemisia sinne!,<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meilläkin on semmonen jonka luvataan mittaavan kainalosta 8 sekunnissa, mutta tulokset heittelee hurjasti peräkkäisillä mittauksilla. Pitäis kuulemma mitata 5min kainalosta, vaikka piippaakin aiemmin.

   Poista
 3. Taatusti hankkisin tuon,jos lapset ois pienempiä. Mutt alkaa olla jo niin isoja,että malttavat sen muutaman minuutin istua paikallaan,ku kainalosta mittailen :) Eli samantapainen mittari löytyy kuin Selinallakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tämmöselle on käyttöä, joten nyt se hankittiin :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)