Kaksplus.fi

perjantai 7. elokuuta 2015

Pussukoita, pussukoita

Innostuin ompelemaan muutaman pienen pussukan, kun törmäsin netissä Hipun blogiin ja sieltä löytyvään pussukan ohjeeseen. Pussukka vaikutti sen verran simppeliltä ommella, että ryhdyin itekin hommiin, vaikka vetoketjut onkin mulle kummituksia. Tuolta blogista löysin kaavan, jonka voi tulostaa itselleen. Kaavaan oli merkitty myös mitat, joten laiskuuttani piirtelin kaavan suoraan paperille (keittiöstä on liian pitkä matka työhuoneeseen tulostimen luo ;)).

Ensimmäinen pussukka on vähän semmonen kokeilukappale, mutta kyllä sekin käyttöön pääsi. Valjastin sen säilyttämään kaikkia pikkutarvikkeita, joita kuljetan laukussa aina mukana. Nyt pysyy laukun sisältö vähän paremmin järjestyksessä, ja löytyykin helpommin tarvittavat jutut (sieltä vaippojen yms lasten tavaroitten joukosta).

Ensimmäinen pussuka, laukussa jo kärsinyt

Innostuin pussukoitten ompelemisesta niin, että päätin ommella siskollekin oman. Annoin sen synttärilahjaksi, kun sattui olemaan synttäripäivä lähellä ;) Siskon pussukassa ei ole pohjaa lainkaan, koska hän ei sitä halunnut. Tässä pussukoitten ompelemisessa yks parhaista puolista on se, että valmista tulee riittävän nopiasti. Ja voin tuhlata kaapista pieniä jämätilkkuja, jota on jääny jostain muusta projektista.

Ylemmän pussukan kangas on Kodin1:stä ostettua puuvillaa, josta ompelin viime syksynä meiän makuuhuoneeseen verhon. Tuo siskon pussukan kangas puolestaan on lastenhuoneen verhokangasta eli Marimekon Fokusta. Ostin joskus kauan aikaa sitten kirppikseltä piiiiitkän kappaverhon, jonka joku oli ommellut tuosta Fokuksesta. En tiennyt mihin sitä käyttäisin, mutta 8€ hinta houkutti ostamaan varastoon. Viime kesänä ompelin siitä sitten lastenhuoneeseen kaksi sivuverhoa/paneeliverhoa, ja kangasta jäi monen pussukan verran. (Oho, poikkesin vähän aiheesta...)

Siskolle lahjaksi pussukka, toiveitten mukaan tehty.

Loppuun vielä yksi kuva siitä, minkälaista valokuvaus joskus on. Pienet kädet on niin kovin nopeita, ja yhtäkkiä pussukka kiertääkin kikattavan pojan kans takkaa ja jääkaappipakastinta ympäri. ;)

Valokuvaamisen todellisuutta :)

Loppuviikosta ajattelin kertoa vähän erilaisemmasta projektista. Saatiin nimittäin vihdoin vähän eteenpäin lastenhuoneen sisustusta. :)

4 kommenttia:

  1. ihania pussukoita! :) käyttöö varmasti löytyy... Uusi lukijasi samalla ilmoittautuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, käyttöä näille kyllä löytyy. Tervetuloa lukemaan meijän touhuista :D

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)