Kaksplus.fi

keskiviikko 5. elokuuta 2015

Suunnitelmissa matkarattaiden hankinta

Viime aikoina oon pohtinut matkarattaiden hankintaa. Meillä on nyt käytössä Teutonian Spirit S3 -rattaat, joihin oon tosi tyytyväinen. En halua luopua niistä, mutta rinnalle pitäisi hankkia jotkut kevyemmät rattaat.

Uusille, kevyemmille rattaille ois käyttöä kaupoilla, ja kotipihassakin silloin kun siirryn yksin vauvan kanssa autolle. Nykyisiin rattaisiin saa kyllä turvakaukalon kiinni, mutta sen poisnostaminen ei oo helppoa, varsinkaan kun poika + kaukalo painaa jo noin 12 kg. Käytännössä en yksin saa nostettua kaukaloa enää irti rattaiden rungosta. Nykyään mun pitää ensin viedä tyhjä turvakaukalo autoon ja hakea sitten poika sisältä, jos lähden yksin jonnekin kotoa. Talvella tuo järjestely ei tule onnistumaan kun ulkona on liukasta, enkä uskalla / pysty kantaa poikaa autolle. En yksinkertaisesti myöskään jaksa kantaa noin 10 kg poikaa, jolla on toppavaatteet päällä :/

Nyt ois suunnitelmissa siis ennakoida vähän talvenkin varalle ja hankkia jotkut kätevät matkarattaat meille ns. kakkosrattaiksi. Nykyiset Teutoniat on vähän liian painavat ja hankalat nostaa autoon, koska istuinosa pitää ensin nostaa pois, että voi laittaa rungon konttiin. Mihin minä sen istuinosan nostan kurasella pihalla?

Tässä vähän listaa niistä ominaisuuksista, jota kaipaan uusilta rattailta:
- keveys
- helppo kasata, menee pieneen tilaan yhtenä osana
- ketteryys työnnettäessä = kääntyvät etupyörät
- lapsi on helppo nostaa rattaisiin ja pois sieltä
- selkänoja menee makuulleen ja tarpeeksi pystyyn istuma-asennossa
- hieno ulkonäkö
- edullinen hinta

Oon vähän selaillu nettiä ja ettinyt meille sopivia rattaita. Tässä nyt kahdet, jotka on aika vahvoilla. Hinta vaan hirvittää kun ei niille rattaille nyt ihan mahottomasti tuu käyttöä. "Yllättäin" valitsin kuviin mustat rattaat, on nuista kyllä muitakin värejä saatavilla :)

Baby Jogger City Mini

Britax B-Agile neljällä pyörällä
Kuvat lainattu Jollyroom.fi -sivustolta.

Nyt ajattelin kysellä teiltä lukijoilta vinkkejä. Mitä matkarattaita suosittelisit meille? Onko sulla kokemusta nuista rattaista, joita oon katellut?

11 kommenttia:

 1. Nuo Britaxin B-agilet on hyvät! Siskolla on ollu vuoden verran, ja niin kätevät kasata ja menee ihan mahottoman lyttyyn, eli matalaan tilaan! Vastaavan kokoiset on ne Britaxin D-dualit, joihin saa myöhemmin sisaristuimen alle? Ja eikös Oulusta löytyis noita käytettynä? Ainaki ne on niin tykätyt, että tuntuis löytyvät myös vähän käytettyinä.. :)
  -Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytettynä vois totta kai katella, jospa jostain löytyis! :) Mukava kuulla positiivisia kokemuksia, ettei tartte ihan sikasäkissä ostaa. En kyllä tiiä mihin päädytään, nuo BabyJoggerit on ilmeisesti vähän jäsymmät kuin Britax:t.

   Poista
 2. Itsellä ei ole kokemusta matkarattaista,muttakanattaa ottaa huomioon renkaiden koko.että miten saat sohjossa,loskassa työnnettyö jos on oikein pienet renkaat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo renkaiden koko on kyllä yksi tosi tärkeä juttu, kun loskassa niitä on raskas työntää, jos on pikkuset renkaat. Nuihin Britaxeihin ainakin saa semmoset "talvirenkaat" tuohon eteen, jotka on siis isommat.

   Poista
 3. Meillä oli aikoinaan agilet, ennen kun ostettiin sisarusrattaat. Ne on tosi näppärät, kevyet, menee helposti kasaan ja pieneen tilaan :) Ketteeät ja nätit ja tilava istuinosa, mikä ainakin meidän pitkälle pojalle oli hyvä juttu! Ainoa miinus on se, että talvella tosi huonot, sohjossa ei toivoakaan eteenpäin pääsemisestä.. Vaikka meilläkin oli ns. "talvirenkaat" vaihdettavissa etupyörän kääntyvien tilalle. Meidän renkaat olivat sellaiset kovat, en tiedä menisikö ilmakumeilla paremmin. Suosittelen ehdottomasti nelipyöräisiä, huomattavasti tukevammat kuin kolmipyöräiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maaria, kommentista! Hyvä kuulla ettei nuo talvipyörät välttämättä kuitenkaan auta riittävästi. Täytyykin vielä perehtyä asiaan tarkemmin, ennen kuin teen mitään päätöstä. Ei tällä ratasasialla oo niin kamala kiire nyt. Meiän teutoniat on kolmipyöräiset, mutta agilet ei oo niin tukevat, joten nelipyöräisyys niissä voisi olla parempi, niin kuin sanoitkin.

   Poista
 4. Meillä on baby joggerin city mini 4, eli vastaavat kun nuo ylemmät, mutta neljällä renkaalla, ja ollaan tykätty tosi paljon. On kevyet, ketterät, tilavat (meillä 3-vuotias mahtuu helposti kyytiin, 5v:kin juuri ja juuri) ja aivan tosi helpot laittaa kasaan. Onhan ne melko kalliit, mutta hintansa väärtit! ��
  Sen kuitenki kokemuksesta voin sanoa, että kannattaa käydä liikkeessä kokeilemassa erilaisia vaihtoehtoja, toiselle perheelle huiput kärryt kun ei välttämättä sovi toisen käyttötarkotukseen ollenkaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, pitääkin käydä jossain lastentarvikeliikkeessä vähän testailemassa ennen kun päätän mitään. Kumpiakaan rattaita en oo käytettynä bongannut täältä meiltäpäin, joten katsotaan mihin päädytään :)

   Poista
 5. Meillä oli noi agilet. En tykännyt. Myin pois. Kaukalon kanssa vielä menetteli mutta ilman sitä oli jotenkin kankeet, kömpelöt ja epätasapainoiset. Jopa carenan ja jovin matkikset päihitti ne!

  VastaaPoista
 6. Ja tosiaan selkänoja ei pysy riittävän pysty asennossa agileissa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemusten jakamisesta, Leea. Britaxin B-Agileja testailin eilen lastentarvikeliikkeessä ja aika hyviltä ne vaikuttikin. Sun kommentti tosin sai mut vielä harkitsemaan asiaa. Yksi vaihtoehto olisi ehkäpä Britaxin B-Motion, joka on muuten vastaava kuin B-Agile, mutta siinä on ilmakumirenkaat ja säädettävä aisankorkeus. No, me mietitään vielä ja katsellaan :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)