Kaksplus.fi

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

8 kuukautta

Hurjalta tuntuu kun taas on yksi kuukausi kulunut ja jälleen on aika kirjoitella vauvan kuulumisista. Ikää vauvalla on jo 8 kuukautta, ja tämä kuukausi on ollut hurjan kehityksen aikaa.

8 kuukauden iässä meijän iloinen vesseli:

- osaa ryömiä, niin matolla kuin lattiallakin. Viime päivien aikana olen suunnitellut lehtikorin evakoimista makuuhuoneen puolelle ja peitellyt pistorasiaa lelukorilla. Hyvin onnistui hämäys, vauva unohti pistorasian heti kun ei nähnyt sitä ;)

- nousee konttausasentoon ja nytkyttelee siinä itseään. Lähiaikoina hän taitaa huomata miten konttausasennosta pääsee istumaan ja että konttaamalla voi liikkuakin. Tekee pieniä tutkimusmatkoja olohuoneesta keittiöön kolisuttelemaan jääkaapin poljinta ja alasäleikköjä.

Ryömimällä pääsee hyvin lelujen luo.
Tyylikkäästi sukkahousut + body asuna. :D
- herää aamulla seitsemän ja kahdeksan välillä ja nukkuu päivän aikana 2-3 päiväunet. Yöunille hän menee 21-22 välillä, riippuen siitä milloin äiti ja isi saa iltatoimet tehtyä ;)

- syö yöllä. Yöpullo tuli muutaman yön jälkeen takaisin! Päivällä hän juo maitoa todella vähän (se ei vain maistu vaikka kuinka tarjoaa), joten juokoon maitoa sitten yöllä. Maidon pitäisi kuitenkin olla pääasiallinen ravinnonlähde noin pienelle.

- juttelee kovasti ja yrittää jopa matkia sanoja. Tänään hän sanoi aivan selvästi "poliisi" kun isoveli vieressä puhui poliisista :D

- hampaitakin on tullut taas lisää, nyt on ylhäälläkin pienet hampaat. Narskuttelukin on valitettavasti alkanut, se ei kuulosta äitin korvaan kovin kivalta.

- istuu jämäkästi ilman tukea, mutta ei osaa vielä siirtyä siitä mahalleen tai selälleen lattialle.


- on kovin kiinnostunut isoveljen leluista, esimerkiksi traktorista ja junaradasta. Myös sähköjohdot ja pistorasiat kiinnostavat, kuten aiemmin jo mainitsinkin.

- painaa reilut 9 kiloa ja pituutta on noin 70 cm. Neuvolalääkärin mukaan kaikki oli niin hyvin, että mennään neuvolaan vasta 1 vuotiaana eli neljän kuukauden kuluttua. Hurjaa, miten iso poika meillä hänestä on jo kasvanut!

Saatiin eilen illalla laitettua vihdoinkin yks tauluhylly lastenhuoneen seinälle. Jospa saisin tänään otettua muutaman kuvan lastenhuoneesta, ja saisin tehtyä sen kauan suunnittelemani postauksen lastenhuoneesta :D

1 kommentti:

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)