Kaksplus.fi

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Hedelmätarhurin herkullinen luumupiirakka

Taas kerran ajattelin esitellä teille yhden herkullisen leipomuksen, tällä kertaa luumupiirakan. Näin syksyllä kun kaupoissa on edullisesti myytävänä luumuja (ja eteläisemmässä Suomessa jonkun pihalla voi kasvaa oma luumupuu, jonka antimia haluaisi hyödyntää), kannattaa leipoa ihanaa luumupiirakkaa.

Tämän reseptin alkuperää en tiedä tarkalleen, mutta meille se on tullut mieheni lapsuudenkodista. Piirakka on mun miehen herkkua, joten hän leipoo sitä aika usein juuri syksyllä. Helppo, herkullinen ja nopea, edullinenkin. Mitäpäs muuta sitä niin ruoka- kuin leivontaresepteiltä vaatisikaan? ;)

Hedelmätarhurin luumupiirakka

pohja:
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1 dl piimää tai kermaviiliä
1 dl sulatettua margariinia

päälle 3-4 luumua ohuina siivuina (edit: luumujen määrän olin laittanu tuplana, kun tehhään yleensä 2 piirakkaa kerrallaan)

kuorrute:
½ dl sulatettua margariinia
1 dl fariinisokeria
3/4 dl kauralesettä
3/4 dl kaurahiutaleita
½ tl kanelia
½ tl vanilliinisokeria

1. Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin ja lisää piimä/kermaviili ja sulatettu rasva. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. (Ylläolevalla ohjeella tulee yhteen foliovuokaan sopivan kokoinen taikina, yleensä tuplataan ohje ja tehdään kaksi piirakkaa kerrallaan.)
2. Laita taikinan päälle ohuita luumuviipaleita. Sekoita kuorrutteen aineksen yhteen ja levitä seos luumujen päälle.
3. Paista 200 asteessa 30-35 min. Jos käytät foliovuokaa, kannattaa tarkistaa pohjan kypsyys, foliovuvoassa jää taikina helposti raa'aksi.

Vaniljakastikkeen kans ihan tosi herkullista, nam!

Meillä on viime päivinä molemmat lapset sairastanut jotain nuhakuumetta. Pienemmällä nokka vuotaa edelleen, vaikka tämä on jo 7. sairastamispäivä. Nyt lähden paijaamaan tuota mun pientä potilasta. Kertokaa ihmeessä kokemuksianne, jos innostutte kokeilemaan näitä mun ohjeita joskus! 

2 kommenttia:

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)