Kaksplus.fi

tiistai 29. syyskuuta 2015

Jauheliha-punajuurilaatikko

Viime viikolla (vai oliko se jopa toissa viikolla?) julkaisin viiden viikon ruokalistan, josta löytyy nelosviikolta punajuurivuoan nimellä ruoka, joka on tarkemmin sanottuna jauheliha-punajuurilaatikkoa. Syksyhän on punajuurien sesonkia, joten ajattelin jakaa tuon ohjeen teillekin, josko joku vaikka innostuu kokeilemaan :) Meillä Isovelikin tykkää tästä!


Jauheliha-punajuurilaatikko

5 isohkoa punajuurta
1½-2dl puuroriisiä
vettä
kasvisliemikuutio
400 g jauhelihaa
mausteita (esim. jauhelihamauste, pippuri, paprika)
2 dl ruokakermaa
(aurajuustoa)

1. Kuori punajuuret, ja raasta ne joko raastimella tai vaikka monitoimikoneella. Itse silppuan punajuuret Tupperwaren ExtraChefillä, sillä menee helposti raasteeksi eikä oo punajuurta ihan koko keittiössä ;)
2. Keitä punajuuria kasvisliemellä maustetussa vedessä jonkun aikaa (n. 10 min ehkä), lisää riisit kypsymään joukkoon.
3. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta hyvin. Sekoita jauheliha riisi-punajuuriseokseen kun riisit on kypsyny. Sekoita joukkoon halutessasi aurajuustoa ja yks purkillinen ruokakermaa. Kuvan ruuassa ei ole aurajuustoa, koska olin unohtanut ostaa sitä.
4. Laita ruoka uunivuokaan ja paista sitä 150 asteessa noin tunti tai ylikin. Mitä pitempään annat hautua, sen parempaa! :) Käytin paistamiseen kannellista uunivuokaa (Tupperwaren UltraPro), jonka avulla ruoasta tulee kosteaa ja mehevää, vaikka paistoaika olisikin pitkä.
5. Tarjoa raejuuston ja salaatin kera. (Missä meiän salaatti, häh?!)

Innostutko kokeilemaan?


Edit: Muistathan, että punajuuri ei sovi alle vuoden ikäiselle lapselle korkean nitraattipitoisuuden vuoksi. Aurajuusto on suolaista, joten jos käytät sitä, suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä (ainakaan lasten annoksiin).

10 kommenttia:

  1. Kiitti tästä! Mulla oli punajuurivuoka ruokalistalla mutta teen sen aina perunasipulii, niin nyt voikin kokeilla riisiä vaihtelun vuoksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, jos innostut kokeilemaan. Tuu sitten kertomaan, mitä tykkäsit :D

      Poista
  2. vautsi,tuota pitää kokeilla :P punajuuresta tulee hyvää ruokaa muutenkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos innostut kokeilemaan. Punajuuri on kyllä hyvää, siitä tulee vaan tehtyä ruokaa ihan liian harvoin.

      Poista
  3. Kyllä innostun :) bongasin tuon ruuan jo siitä ruokalistasta ja päätin että tuota pitää tehä ja ehottomasti aurajuuston kans

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itekki laitan kyllä seuraavalla kerralla aurajuustoa, namnam! :)

      Poista
  4. Kiitos tästä ohjeesta! Tuli tosi hyvää ruokaa :) vähän vaan liian suolasta kun en huomioinu että aurajuusto on niin suolasta. Ja olihan siinä aika kova homma raastaa ne punajuuret, mutta oli sen vaivan arvosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippu, että innostuit tekemään tätä! Tuo aurajuuston suolasuus on kyllä vähän petollista, harmi kun en itekään huomannu kirjottaa siitä tähän. No, hyvänä varotuksena muille! ;)

      Poista
  5. Tämä oli loistavaa! Maitoallerkian vuoksi laitoin riisikernaa ilman juustoa mutta tätä olis voinu syödä iha vaa huvikseenki :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että tykkäsit. Tämä kyllä taipuu hienosti moneen allergiaruokavalioon ja maistuu kasvisversionakin. Mun äiti tekee tätä jouluksi ilman jauhelihaa, voi nam kun se on herkkua! :)

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)