Kaksplus.fi

torstai 3. syyskuuta 2015

Kasvis-kana-couscous -sosetta vauvalle

Tein tänään pitkästä aikaa vauvalle sosetta. Tällä kertaa testiin pääsi ensimmäistä kertaa kana, jota laitoin jauhelihan muodossa. Uutuutena mukaan laitoin myös couscousia, jotta lapsen ruuassa energianlähteenä ois kasvisten ja kanan lisäksi jotain muutakin. Tähän astisissa sosekokeiluissa tämän lapsen aikana en siis ole käyttänyt muuta kuin kasviksia ja lihaa.


Ajattelin jakaa täällä blogissa suurpiirteisen ohjeen, jolla tuon soseen tein. Onpahan itsellenikin tallessa :D En laittanut ihan koko paketillista jauhelihaa, koska oon aika niuho sen suhteen, että vauvan soseessa ei oo liikaa lihaa eli proteiinia. Epäilin, että kattilan kokokin tulee vastaan, jos laitan enemmän kasviksia joten pienensin vähän lihan määrää. Kolmen litran attila olikin keittovaiheessa tosi täys.

300 g kananpojan jauhelihaa
n.1 litra vettä
6 porkkanaa
2 perunaa
1 pieni paprika
1 omena
1,5 dl couscousia

1. Keittelin aluksi muutaman minuutin kanaa ja kuorin vaahdon pois. Kannattaa laittaa tuo jauheliha vähän palasiksi, ennen kuin laittaa kattilaan. Kypsyy paremmin, eikä jää niin isoja kokkareita.
2. Lisäsin pilkotut porkkanat ja noin 5 min jälkeen perunat.
3. Sitten paprika, sen jälkeen kun olin sen puhdistanut ja pilkkonut.
4. Kasviksista viimeisimpänä sekaan laitoin omenan, aika isoina palasina.
5. Lopuksi kun kaikki kasvikset ja kana oli melkein kypsiä, nostin kattilan pois levyltä ja lisäsin joukkoon couscousia. Sitten vaan annetaan seoksen hautua 5-10 min jotta couscous kypsyy. Lopuksi lisäsin soseeseen myös pari ruokalusikallisen verran rypsiöljyä. Tämä sen vuoksi, että lapsi saisi hyviä rasvoja jostain.
6. Lopuksi koko juttu soseeksi sauvasekoittimella ja purkkeihin :)Annoin sosetta lounaalla vauvalle, ja hän vähän kakisteli. Uskoisin hänen tottuvan tuohon kanan makuun ja couscousin suutuntumaan, kun pieniä annoksia harjoitellaan. Kuvassa näkyvä annos oli liian iso, tuon verran hän syö normaalisti yhdellä ruokailulla. Tätä sosetta tuli 17 annosta, laitoin pilttipurkit täyteen asti. Tämä sose oli niin herkullisen makuista, että olisin voinut syödä sitä omaksi lounaaksikin ;)

Kiinnostaako nämä vauvan sosejutut, vai kirjottelenko sosereseptit jatkossa muistiin itselleni jonnekin muualle? 

6 kommenttia:

 1. Mulla on vauva-aika ohi,mutta ihan mielenkiinnosta kiinnostaa,miten soseita teet :) Itse olin niin laiska ( ja väsynyt?) ett tyydyin valmiisiin ruokiin,toisaalta taas,lapset oli kyllä aika nirsoja muutenkin.. Varsinkin pienimmät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että nämä kiinnostaa :) Itekki oon tosi laiska mutta oon jotenkin innostunut tekemään itse soseita vauvalle. Toki hän saa silloin tällöin myös valmissoseita.

   Poista
 2. Laitahan vaan sosereseptejäkin! Vaikka meijän muksuille ei ookaan omatekoiset soseet kelvannu, niin aina voi kokeilla josko seuraavalle vaikka kelpaiskin. :D

  VastaaPoista
 3. laitoitko tuohon mausteita mitään? Herkullisen näköistä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksestä. En laittanut mausteita, mutta yllättävän maukasta oli silti. Ehkäpä tuoreen paprika käyttäminen vaikutti asiaan :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)