Kaksplus.fi

maanantai 12. lokakuuta 2015

Aika juoksee - mun vauva jo 9kk

Aika tosiaan juoksee, entistä nopeammin koko ajan. Tai ainakin siltä se tuntuu, kun seuraan lasten kasvua. Vastahan tuo mun vauva syntyi, ja nyt hän on jo 9kk. (Tiedän kirjoittavani joka kuukausi samoin, mutta kun aina vain tuntuu siltä!)

Viime viikolla pyörähti vauvan ikämittariin jo 9kk, joten nyt olisi taas kehityspostauksen aika. Tai no, en mää tiiä onko tää joku kehityspostaus, kunhan höpisen vähän vauvankin kuulumisia välillä. :D

Tämän kuukauden hittijuttu on ollut kiipeileminen, ihan viime viikkojen aikana vauva on innostunut kiipeämään lattialta jo vähän ylemmäs. Hän tavoittelee lelukorista leluja istuen polvien päällä lelukorin vieressä (kiipeää siihen itse) ja mönkii kiikunjalasten yli jääden useimmiten kuitenkin jumiin. Lehtikorin lehdet ja sähköjohdot kiinnostavat myös edelleen.

O-ou, mitenköhän pääsisin täältä pois?!
Uusia hampaita ei ole vielä näkynyt, mutta ilmeisesti ikeniä kutittaa kovasti, koska koko ajan suussa on joko sormet, puolikas nyrkki tai leluja. Myös pinnasängyn reuna tai kiikun käsinojaa on mukava jyrsiä, jotta kutina hellittäisi.

Pikkuveli on oppinut tämän kuukauden aikana varaamaan jalkojen päälle painoa, hän osaa seisoa pienen hetken tukea vasten, mutta ei onneksi ole vielä huomannut että "puuta pitkin" voisi lähteä kävelemään :D

Tällä hetkellä vauvalla on käytössä kokojen 74 ja 80 vaatteita, useimmat koon 74 vaatteet alkaa olla jo vähän nafteja, joten siirrytään pikkuhiljaa käyttämään kokoa 80. Kiinnostaisiko jotakuta postaus vauvan talvivarusteista? Ne on kyllä hyvin pitkälti Isoveljeltä jääneitä vaatteita, eikä mitään hienoja merkkivaatteita.

Tämä bloggaaminen on valitettavasti jäänyt viime aikoina vähän taka-alalle, päivät kotona on niin kiireisiä, etten ehdi kovinkaan usein koneelle. Myöskin kuvaaminen on jäänyt vähemmälle huomiolle. Kuvaan kyllä lapsia melkein päivittäin, mutta nykyään kuvat on hyvin usein kasvokuvia, tai tärähtäneitä. Vauva ryömii äkkiä puhelimen tai kameran luo sen huomatessaan, joten kuvien ottaminen on nyt vähän hankalaa. En kuitenkaan aio lopettaa bloggaamista vaan kirjoittelen jatkossakin aina kun se aikatauluihin sopii ja innostusta löytyy.

Loppuun vielä pieni kuva-arvoitus. Tein yhtenä päivänä ruokaa, mitä ruokaa tässä on? Viimeistely on vielä tekemättä ;)
Kieltämättä, ei näytä kovin herkulliselta. Mutta mitä se on?

Mitä sinulle kuuluu? Mitä teit / teet tänään ruuaksi? 

6 kommenttia:

 1. maasta se pienikin ponnistaa :) suloinen veitikka,äkkiä ne lapset kasvaa... Mä veikkaan ett tuossa on riisipuuroa? tai ohrapuuroa? :) Mä tein tänään ihan perus-arkiruokaa:Paistoin pottuja pannulla,kaverina lihapullia ja kaali-tomaatti-kurkkusalaattia. Mulle ja miehelle lisäksi pannu-kasviksia ja savustettua lampaan-lihaa. Oli semmonen eilisen ruuan tähteistä koottu ruoka..Huomenna suuntaan Ikeaan syömään 5.n lapsen kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulonen hän kyllä on, osaa jo vähän velmuillakin! :) Hyviä arvauksia nuo puurot, mut se on kukkakaalipihvitaikinaa :D Ikealle viiden lapsen kans, se on kyllä jo hyvä suoritus!

   Poista
 2. Oisko hedelmäpuuroa :D Tänne kuuluu mukavia, viikon viimeinen työpäivä ja se ois syysloman alku edessä! Tosin se vietetään kotimaisemissa, isompia reissuja ei ole pidennetylle syyslomaviikonlopulle tiedossa. Ruuaksi tänään taitaa olla kotopaikkakunnan perinneruokaa mustaamakkaraa muusilla ja puolukkahillolla :p

  Vaatepostaukset kiinnostaa aina! Tee ihmeessä talvivaatekatsaus! Meillä neiti 11kk muuten käyttää saman kokoisia vaatteita eli sitä 74cm(passeli)-80cm(reiluja) :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hedelmäpuurokin hyvä veikkaus, mut siinä on kukkakaalipihvitaikina odottamassa pannulle pääsyä :D Kiva kuulla teiän kuulumisia. Meidän arkeen ens viikon syysloma ei vaikuta mitenkään, mies on töissä normaalisti. Talvivaatelaatikko on kaapin päällä enkä saa sitä ite alas mut teen sen postauksen vaikka ens viikolla. Meiän vauvat on aika samankokosia :)

   Poista
 3. Näyttää riisipuurolta. Talvivaatteet kiinnostaa kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kukkakaalipihvitaikinaa :) Yritän saada kirjotettua ja kuvattua talvivaatepostauksen ens viikolla, mukava kuulla että se kiinnostaa!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)