Kaksplus.fi

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Lapsi sairastaa, mikä helpottaisi pienen oloa?

Täällä taas lapset sairastaa, yhtä aikaa tietenkin molemmat. Toisaalta hyvä, että ovat yhtäaikaa sairaana eikä vuorotellen, muutenhan meillä ois ihan koko ajan jompi kumpi pojista kipeänä! Perjantain ja lauantain välisenä yönä molemmat pojat alkoi yskimään ja Isoveli kuulosti jo aika pahalta. Aamulla hänellä olikin sitten jo kuumetta, jäi puolukkareissu väliin ja viikonlopusta tulikin kotiviikonloppu. (Minähän kyllä olin sielä kirppiksellä myymässä, mutta mies ja lapset on kyllä ollut koko viikonlopun kotona.)

Nyt ajattelinkin kirjotella niistä pienistä kikoista, mitä käytetään lasten tukkoisuuden hoitamiseen. Kokemuksesta on huomattu, että nämä oikeasti toimii! Tänä syksynä meillä on molemmat lapset sairastanut aika paljon, joten sitä kokemustakin on taas päässyt kertymään (valitettavasti). Oikeastaan nämä kaikki otetaan käyttöön yön ajaksi, jotta saataisiin nukkua vähän paremmin lasten nuhasta huolimatta.

1. Lisää kosteutta makuuhuoneeseen. Kastellaan pari isoa kylpypyyhettä ja ripustetaan ne kuivumaan pyykkitelineelle makuuhuoneeseen, jos ei satu olemaan märkiä pyykkejä telineellä kuivumassa. Kosteampi hengitysilma oikeasti vähentää tukkoisuutta, ja nopeasti toimiikin. Oon joskus miettinyt ilmankostuttimen hankkimista, mutta se on kuitenkin jäänyt. Ilmankostuttimen pitkäaikainen käyttö saattaa homehduttaa taloa ja se kostutin voi myös levittää bakteereja. Mulla ei oo riittävästi tietoa, jotta uskaltaisin ilmankostuttimen hankkia, joten me käytetään pyykkejä tai märkiä pyyhkeitä kostuttamassa ilmaa.

2. Lapsi nukkumaan kohoasentoon. Vauvan pinnasängyn patjan alla on jo useamman viikon ajan ollut tyyny kohottamassa pääpuolta vähän ylemmäksi. Meidän vieressä nukkuessaan hänellä on tyyny ylävartalon alla, ei siis pelkästään pään alla. Pahimpina öinä on käytetty myös sitteriä, jotta vauva saisi muutaman tunnin nukuttua (ja samalla tietenkin äiti ja isi myös).

3. Sipulia lautaselle sängyn viereen. Illalla pilkotaan lautaselle yks sipuli muutamaksi lohkoksi. Kuorineen on laitettu, kun ihan hyvin toimii niin. Laitetaan lautanen sitten lapsen sängyn lähelle. Kuulemma valkosipuli voisi toimia samalla tavalla, ei vaan oo sitä kokeiltu kun meillä ei käytetä valkosipulia ruuanlaitossa. Sipulin tuoksu on kyllä aika inhottava, mutta se kuitenkin auttaa hengitysteitä pysymään paremmin auki.

4. Keittosuolatipat ja nenä-frida. Pienelle vauvalle laitettiin keittosuolatippoja nenään ja niistettiin sitten nenä-fridalla. Pikkuveli ei oikein tykkää siitä toimenpiteestä, joten nyt käytetään ylempänä mainittuja juttuja.

Tänään mietiskelin että pitäisiköhän mun käydä huomenna lääkärissä nuitten lasten kans, josko molemmilla tai jommalla kummalla onkin korvatulehdus, eikä nuha-kuumeilu siksi pääse helpottamaan kunnolla ollenkaan. Aikaisemmin Isoveljellä oli korvatulehduksesta oireina muun muassa ärtyisyyttä, levottomuutta, ruokahaluttomuutta ja oksentelua, sekä nuhaa tietenkin. Nyt nuo oireet on täällä oksentelua lukuunottamatta. Pikkuveljellä ei oo vielä koskaan todettu korvatulehdusta, joten hänen oireistaan en tiedä.

Lueskelin täältä sivulta tieton korvatulehduksesta ja sen hoidosta. Tulin siihen lopputulokseen, että vielä voitaisiin kuitenkin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kumpikaan pojista ei ole tosi kipeä, vain räkäinen ja yöllä helposti tukkoinen. Isoveljellä ei ole tänään ollut enää kuumettakaan, onneksi. En haluaisi antaa lapsille "turhia" antibioottikuureja, eli jos mahdollinen korvatulehdus paranisi ilman hoitoa itsestään niin se olisi kyllä tosi hyvä!

Miten teillä helpotetaan pienen potilaan oloa? Oletko kokeillut lapsen korvatulehduksen hoitoa jollain muulla kuin antibiootilla? 

6 kommenttia:

 1. voimia sinne sairastelun keskelle <3 minä hurahdin viime talvena Young Living öljyihin,oletko kuullut niistä? Korva-vaivat ovat meillä tuttuja,osittain minulta perittyjä.10.stä lapsesta 6.lla on ollu putket,2.lta poistettu kitarisat. 1.llä näistä 6.sta korva-vaivat johtuivat maito-allergiasta,ja juuri tämä poika sairasteli putkeen 1,5v.tta.nukkui koko tuon ajan turva-kaukalossa,kun muualla ei pystynyt. ja 2.lla vaivat johtuivat liima-korvasta...Itseltäni sain tuolla öljyllä hoidettua korva-tulehdusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullut nuista öljyistäkin mutta ei oo vielä mitään kokeiltu. Laitanpa korvan taakse ;) Kiitos kun muistutit!

   Poista
 2. En jaksa kirjautua, enkä vieläkään kommentoida niin kunnolla kuin olen monta kuukautta jo aikonut ( :/ Sorii), mutta huikkaan nopeasti, että meillä lapset on syöny homeopaattiset kuurit niihin muutamaan mitä on ollu. Joku luonnon oma antibiootti + Capsicum Alfaplex (muistaakseni joku tuommoinen). Capsicumilla korvakipu loppuu ihan ku seinään, tunnin parin päästä ensimmäisestä lääkeannoksesta. Korvakontrollissa parantuneet korvat katsottuaan lääkäri tuhahtaa sille, että on hänen määräämänsä antibiootin sijaan syöty homeopaattisia ja sanoo, että useinhan korvatulehdukset paraneekin itsestään. ;)
  Tsemppiä sairasteluun! Ja toivotaan ettei olisi korvatulehduksia!
  Jonna, joka on kerran ollut sun pitämillä kutsuilla naapurissa. Hoksaatko? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemusten jakamisesta, Jonna! Itse jotenkin oon tähän asti ollut vähän vastaan kaikkia homeopaattisia juttuja, mut lasten antibioottikuurit haluaisin välttää ja voisinpa jotain kokeillakin siihen.. Nyt just ei onneks oo tarvetta (ei tosin oo käyty lääkärissä)!
   Annoit mulle kunnon aivopähkinän näin maanantaiaamuksi, mutta selvisin siitä ;) Mietin ensin pitkään oman kotini naapurissa pitämiäni esittelyjä... :)

   Poista
 3. Haluaisin kommentoida, että kannattaa olla todella varovainen, jos lähtee lasten kanssa jotain homeopaattisia kuureja tai luontaistuotteita kokeilemaan. Näitä ei ole testattu samoin, kuten Suomessa myytäviä lääkkeitä, ja niillä voi olla esimerkiksi karmivia yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa tai vaikuttavan aineen pitoisuus voi vaihdella samankokoisessa annoksessa hurjasti. Itsekin haluaisin välttää lasten antibiootteja, useimmathan paranee itsestäänkin. Kuitenkin, jos lapsi on kovasti kipeä, eikä parane, on lääkekuurista paljon enemmän hyötyä kuin haittaa.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)