Kaksplus.fi

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Nachogratiini; viikonlopun herkullinen iltapala

Tässä taannoin yhtenä perjantai-iltana tehtiin pikkusiskon kans iltapalaksi nachogratiinia. Mun mies oli lähtenyt reissuun, joten me päätettiin käyttää tilaisuus hyväksi ja tehdä herkkuiltapalaa ;)

Tämä Nachogratiinin ohje on peräisin Kinuskikissan sivuilta, muutoksia mun ohjeessa ei ole, mutta kirjoitanpa ohjeen kuitenkin tähän ylös. Tämä jauheliha-nachovuoka vaatii seurakseen ehdottomasti raikkaan salaatin. Tällä kertaa salaatti oli ihan perus jääsalaatti-kurkku-tomaatti -seos.

Ehdin aloittaa ruokailun ennen kuvan ottoa ;)
Nachogratiini (ohje Kinuskikissalta)

Jauhelihaseos:
1 sipuli
400 g jauhelihaa
3 tomaattia
2 rkl taco-mausteseosta
4 tl pitsamaustetta
1 dl vettä
1 tölkki ananaspaloja (Dole on parasta!)
200 g valkosipulituorejuustoa

Lisäksi:
300 g suolattuja nachoja

Päälle:
150 g juustoraastetta

1. Pilko sipuli ja kuullota se paistinpannulla. Ruskista samalla myös jauheliha ja mausta se hyvin. Pilko mukaan tomaatit ja lisää myös ananaspalat.
2. Anna seoksen hautua hetken aikaa, lisää loppuvaiheessa tuorejuusto.
3. Voitele esim lasagnevuoka ja lisää pohjalle noin 200 g nachoja. Levitä jauhelihaseos nachojen päälle ja levitä loput nachot päälle. Kuorruta vielä juustoraasteella.
4. Paista 225 asteisessa uunissa n. 5-10 min.

Kannattaa huomioida tämän jauhelihatäytteen valmistamisen yhteydessä se, että täytettä ei kannata päästää jäähtymään liikaa ennen uuniin laittoa. Täyte ei ehdi lämmetä kunnolla paistamisen aikana, koska nachot palavat helposti. Kokoa gratiini siis nopeasti ja tarkkaile nachoja paistamisen aikana :)


Tässä vielä ruoka paistamisen jälkeen.
Tuo annos on niin iso, ettei kyllä jaksettu kahestaan syyä sitä yhtenä iltana. Gratiini säilyy kyllä jääkaapissa mutta ei ole uudelleenlämmitettynä yhtä hyvää kuin tuoreena. Nachot pehmenee nopeasti, joten kannattaa syödä ruoka heti valmistumisen jälkeen. Tämä ruoka sopii siis hyvin esimerkiksi illanistujaisiin isommalla porukalla syötäväksi. Muistaakseni  tätä ruokaa on meillä joskus syöty iltapalaksi 7 aikuisen voimin ja pieni annos jäikin.

Nyt ollaan viikonloppureissussa mummilassa, mutta ens viikolla lupaan julkaista sen talvivaatepostauksen! :D Jospa muistaisin pyytää miestä illalla nostamaan sen laatikon mulle esille niin voidaan huomenna pikkuveljen kans testata haalaria ja kuvata blogiin kuvia. Kai nyt yhden 9kk ikäisen vauvan kans voi helposti kuvata? ;) Mukavaa sunnuntaita teille kaikille!

2 kommenttia:

  1. Meillä tehdään tätä monesti viikonloppuisin ihan ruoaksi :) ja just parasta salaatin kans!
    Ps. mullekin käy aina noin kun pitäisi ruokia kuvata, puolet ainakin (jos ei kokonaan) ehtii mennä alas ennen kuin muistaa että piti kuvata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, miten en oo hoksannu että tuota vois syyä ihan ruokanakin :D Kiitti vinkistä, Salla! :)

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)