Kaksplus.fi

maanantai 16. marraskuuta 2015

Kuukausia karttuu - Pikkuveli 10 kk

Pikkuveli saavutti 10 kuukauden iän jo reilu viikko sitten, mutta kehityspostauksen kirjottaminen on vain jäänyt. Ajattelin jo etten jaksa enää kirjottaa näitä postauksia, mut sitten tulinkin toisiin aatoksiin. Uskon, että muutaman vuoden päästä on mukava käydä lueskelemassa mitä vauva milloinkin on osannut ja mitkä jutut on ollut hittejä. Tämä blogi toimii samalla kätevästi vähän niinkuin vauvakirjana, oon nimittäin tosi laiska kirjottamaan juttuja ylös oikeaan vauvakirjaan, vaikka molemmilla lapsilla sellaiset onkin.

Viimeisen kuukauden aikana Pikkuveli on oppinut nousemaan tukea vasten seisomaan. Sohvaa vasten on oikein mukava nousta seisoskelemaan, siinä voi vähän hytkytelläkin. Muita kivoja paikkoja on olohuoneen pikkupöytä (alias Ikean lack-pöytä) ja takka. Takan luukusta näkyy kai vähän omaa kuvaakin. :)
Pieni musta mies ;)
Laatikoiden tyhjentäminen on myös alkanut, onneksi "vauva" saa auki vain yhden alalaatikon, muut on liian painavia. Tuossa laatikossa onkin sitten paljon kaikkea kivaa; pakastuspusseja, pillejä, pussinsulkijoita, leivinliinoja. Niillä saa kivan sotkun aikaan!

Ihan viime päivinä Pikkuveli on alkanut myös konttaamaan, jonkin verran hän on kontannut jo aikaisemminkin mutta varsinaisesti hän kai oppi tuon taidon menneen viikonlopun aikana, mutta sepä taitaisikin kuulua jo seuraavaan kehityspostaukseen ;)


Oon pikkuhiljaa alkanut laajentaa vauvan ruokavaliota, vaikka mitään ei ole tähänkään mennessä vältelty allergioiden vuoksi. Aamu- ja iltapuuroihin on jo jonkin aikaa lisätty vähän maustamatonta jugurttia, ja tänään laitoin puuroa keittäessä vähän maitoakin. Ostin jokin aika sitten talkmuruja, joita Pikkuveli tykkää napostella. Pinsettiote on kyllä hallussa, mutta useimmiten nuo pienet pallerot päätyy suuhuun kuitekin vähän hankalamman näköisesti. Pojan ruokarytmi on edelleen sellainen, että aamulla syödään puuroa jugurtilla ja hedelmäsoseella, lounaaksi lämmin sose, välipalalla hedelmäsose ja illalla taas puuroa. Jossain välissä maitoakin menee, eikä ruokailuilla oo vielä mitään tarkkoja aikatauluja, lukuunottamatta iltapuuroa (klo 20 aloitellaan iltapalatouhut molempien lasten kans).

Hampaitakin on tainnut tulla lisää sitten viimekuisen kehityspostauksen, tällä hetkellä pikkuhampaita on kuusi, kolme ylhäällä ja kolme alhaalla. Lisääkin on varmaan tulossa lähiaikoina, nimittäin räkä valuu ihan koko ajan ja sormet on suussa. Tosin flunssa sairastettiin just, joten kyllähän tuo nokan vuotaminen voi liittyä siihenkin! Kestää vaan ihmeen kauan vaikka kuume on hellittänyt jo monta päivää sitten..

Pahoittelen postauksen huonoja kuvia, tuosta vilpertistä on nykyään mahdoton ottaa tarkkaa kuvaa niin, että hän ei katso kameraan.

Semmonen on meijän pieni poika, joka ei olekaan enää niin kovin pieni. Kohta vietetään synttäreitä, tai no onhan tässä vielä joulukin välissä, että eipäs mennä asioiden edelle!

10 kommenttia:

 1. Siellä edistytään, hienoa! :) mukava kun päivittelit taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edistystä on tapahtunut. Mukava kun joku on postauksia kaivannut! Oot muuten ollut mun mielessä monena päivänä, pitäs soitella :)

   Poista
 2. Sehän on jo niin iso poika että! <3 Kiva ku laitoit postausta tulemaan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso poika hän kyllä on, ei mikään vauva enää. Mukava kuulla että mun jorinoitakin joku kaipaa ;)

   Poista
 3. Ihana pieni. <3
  Toi laatikoiden tyhjäys -vaihe on kyllä aikamoinen. :) Ei mee pitkään kun meilläkin tulee tuo vaihe ja saa taas miettiä tarkempaan mitä niissä laatikoissa säilöää. Tällä kertaa pitää ainakin jauhot nostaa ylemmäs. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana hän kyllä on, en voi kieltää! ;)
   Meillä on muissa alalaatikoissa kattiloita, uunivuokia ja muovikulhoja, mitään en oo ajatellut nostaa ylemmäksi, vaikka sille pussinsulkijakorille voisikin keksiä jonkun uuden paikan! :D

   Poista
 4. Mää oon monta kertaa käynyt toiveikkaana kurkkaamassa, josko olisit postannu jotain :) Nyt vihdoin! Reipas, ihana poju teillä:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja turhaan oot joutunut käydä. No nyt sun sinnikkyys palkittiin ;) Nähhäänkö vielä ennen joulua kotikonnuilla?

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)