Kaksplus.fi

perjantai 4. joulukuuta 2015

Muutosten tuulia

Huh, kuinka kliseinen ostikko tuo "muutosten tuulia", mutta tähän tilanteeseen se sopii niin hyvin, että en viitsinyt alkaa keksimään mitään muuta.

Blogitauko on taas kerran päässyt venähtämään pitkäksi, ja tässä välissä on tapahtunut kaikenlaista jännää. Jo muutamia viikkoja sitten sain työn, joka alkaa ensi viikolla. Työsuhde on lyhyt, mutta sitäkin mieluisempi mulle. Onneksi saatiin järkättyä Pikkuveljen hoitokuviot niin, että häntä ei tarvitse vielä laittaa hoitoon niiden muutamien työvuorojen ajaksi, vaan isi tai muut sukulaiset hoitaa vauvaa (ja joinakin päivinä myös isoveljeä) mun työvuorojen ajan. On niin huippua päästä välillä "oikeisiin töihin" täältä kotoa, oon ollu kotona nyt pikkusen reilu kolme vuotta!

Toinen muutos meidän elämäntilanteessa on vähän suurempi, ja se konkretisoituu vasta tammikuussa. Pääsin nimittäin haluamaani kouluun, joten aloitan opiskelun tammikuussa. Hiukan jännittää onko minusta opiskelemaan kokonaista ammattikorkeakoulututkintoa etäopiskeluna. No, tarvittaessa voin hakea uudestaan johonkin päiväopetuksena toteutettavaan koulutukseen, jos ei ala sujua. Itsekuria se varmasti ainakin vaatii. Onkohan mulla sitä riittävästi? ;) Yksi haaveeni nyt siis toteutui tuon koulupaikan myötä.

Tammikuussa Pikkuvelikin aloittaa päivähoidon, toivottavasti saamme hänellekin paikan perhepäivähoitajalta. Valitettavasti hän ei voi päästä samalle hoitajalle kuin Isoveli, mutta syksyllä onneksi vapautuu paikka sieltä, niin ei tarvi kovin kauaa kuskailla poikia eri paikkoihin hoitoon. Tätä äitiä nyt kyllä pikkusen jännittää, että miten mun pikkunen pärjää hoidossa. Hän on kyllä tosi reipas tapaus, aivan kohta jo 1-vuotias! Kiinnostaisiko teitä postaukset pienen lapsen päivähoidon aloitukseen liittyen? Huikkaa ihmeessä kommenttiboksissa, jos aihe kiinnostaa niin kirjoittelen jotain sitten tännekin.


Viime viikolla kuvattiin lapsia joulukorttikuvia varten. Tässä yksi otos tuolta illalta. :D Pikkuveli oksensi hänelle antamani talk murun kesken kaiken, tietysti lampaantaljan päälle. Kuvien ottaminen kahdesta eläväisestä pojasta oli niin vaikeaa, kuin olin kuvitellutkin. Onneksi saatiin koottua kolmesta kuvasta ihan hauska kollaasi. Harmi vaan kun niissä kuvissa poikien kasvot näkyvät, joten en viitsi lisätä niitä kuvia tänne. Naurua kyllä riitti kun illan kuvasaldoa tutkittiin! ;)

Tänään me aikuiset olemme lähdössä viettämään pikkujoulua ystävien luokse toiselle paikkakunnalle, lapset saavat ihanat hoitajat tänne illaksi. Isi tosin tulee suoraan työreissulta mukaan pikkujouluun, jos vain suinkin ehtii. Tätä iltaa oon oottanut jo aika kauan, on niin mukava nähdä ystäviä pitkästä aikaa. Hih, nyt on vasta aamupäivä ja kirjottelen illan suunnitelmista! :D

Ps. Lisäsin pari kuvaa viime joululta tuohon edelliseen kysymyshaasteeseen.

10 kommenttia:

 1. Onnea työkeikoista ja koulupaikasta!<3

  VastaaPoista
 2. Onnea koulupaikasta! Mua kiinnostaisi postaus päivähoidon aloituksesta. En nyt muista oonko aikaisemmin kommentoinut mitään, mutta sulla on kiva blogi! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos ihanasta kommentista, Anna! Valitettavasti tämä blogi on viime aikoina jäänyt vähän vähemmälle huomiolle, mutta jospa taas innostuisin. Kirjottelen tuosta hoidonaloituksesta, se on jo kovasti pyörinyt mielessä vaikka just nyt työpäivät ja niiden aikainen lastenhoidon järkkäys sekä lisäksi joulujutut viekin paljon energiaa.

  VastaaPoista
 4. Onnea onnea täältäkin :)))

  Kyllä kiinnostaa päivähoidon aloitus- ja sujumispostaukset! Meidän neideillä hoidon aloitus voi olla edessä (mitä todennäköisimmin) ensi vuoden elokuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tuli muuten tämän kommentin myötä mieleen kevät ja kesä 2009, kun haettiin ekakerran kouluihin lukion jälkeen ja yhessä jännättiin ja ooteltiin tuloksia :D
   Kirjottelen tuosta päivähoidon alotuksesta, varmaankin jonkun postauksen jo ennen kun hoito alkaa ja sitten myöhemmin vähän siitä miten on sujunut. Teilläkin muutoksia tulossa sitten vähän myöhemmin, toivotaan että löydätte sitten kivan hoitopaikan lapsille.

   Poista
 5. Meidän lapset alotti päiväkodin 2,6v ja 1v. Lapset ovat viihtyneet päiväkodissa hyvin ja ovat alkaneet nukkuun paremmin yötki. Kummatki on oppinut hurjasti päiväkodissa uusia asioita. Ujoista lapsista on myös tullut rohkeempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisevasta kommentista! Meillähän Isoveli on jo noin vuoden ollut hoidossa, osa-aikaisesti tosin. Hän meni just 2vuotiaana hoitoon, joten nyt on vähän erilaista kun 1v menee hoitoon. Uskon, että hyvin sujuu kuitenkin!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)