Kaksplus.fi

tiistai 12. tammikuuta 2016

1-vuotias touhuttaja

Viime viikolla yksi tavallinen arkipäivä olikin suuri päivä, ainakin äitille. Nimittäin mun vauva täytti 1 vuotta! Muistan sen vuoden takaisen päivän kuin eilisen, enkä toivottavasti koskaan unohda niitä ensihetkiä vastasyntyneen kanssa. Hän on vieläkin äitin vauva, mutta kuitenkin vähän jo semmonen taaperokin. Tässäpä olisikin viimeinen säännöllisin aikavälein kirjoitettu kehityspostaus Pikkuveljestä.

Viime aikoina oon huomannut monia kehitysaskeleita ns. älyllisen kehityksen saralla. Pikkuveli ymmärtää kun pyydän häntä tulemaan äitin luokse vaipan vaihtoa varten, ja konttaa yleensä jo ensimmäisestä pyynnöstä mun luo. Ei-sanan merkityskin on ymmärretty, mutta aina ei vain huvita totella, onhan esimerkiksi laatikoiden tyhjentäminen tai lamelliverhojen räpeltäminen hurjan paljon mukavampaa kuin omilla leluilla leikkiminen ;) Pikkuveli on myös ymmärtänyt, ettei esine katoa, vaikka se meneekin piiloon. Tosin muisti on vielä sen verran lyhyt, että äitin piilottama tutti unohtuu nopeasti.

Instagramissa aiemmin julkaistu kuva äitin apulaisesta.
Pikkuveli kävelee jo aika sujuvasti tukea vasten ja pitelee välillä vain vähän tukea jostain, mutta ei edelleenkään kävele ilman tukea. Onneksi, koska kuhmuja ja kaatumisia tulee nykyäänkin aika usein. Edellisen kehityspostauksen kirjoittamisen jälkeen Pikkuveli on alkanut leikkimään Isoveljen kanssa painileikkiä, jossa hän menee kiipeilemään Isoveljen päälle tämän leikkiessä lattialla. Kikatuskäkätystä on silloin kuultavissa tässä torpassa :)

Viime viikolla tapahtui yksi suuri muutos vauvan ruokavaliossa kun jätettiin korvike pois, vauvan juomana on nyt aivan tavallinen maito (vaihtelevasti rasvaton tai kevyt maito). Helpotti kyllä kummasti äitin ja isin lompakkoa kun ei tarvi enää korvikkeita ostaa, mutta sitä maitoa kyllä saa kuskata litratolkulla! Aluksi laitettiin korvikemaidon joukkoon vain vähän tavallista maitoa ja siitä sitten pikkuhiljaa vähennettiin korvikkeen määrää ja vastaavasti lisättiin tavallista maitoa. Ihan mukavasti onnistui muutos, mitään ongelmia ei ole ollut.

Talk-murut maistuu!
Viime aikoina oon yrittänyt totuttaa vauvaa syömään karkeampaakin ruokaa, mutta menestys on ollut kovin vaihteleva. Tietynlainen leipä (riittävän sileä ja kostea ruislimppu) maistuu, mutta ruuassa ei saa olla (lähes) mitään möykkyjä. Yhtenä päivänä tein tavallisesta ruuasta vauvalle annoksen johon kuului haarukalla muussatut perunat, maito löysykkeenä ja jauhelihakastiketta vähän, ei maistunut pojalle vaan yökkiminen alkoi. Tästä johtuen ei ole vielä annettu hänelle samaa ruokaa kuin muu perhe syö. Tosin mannapuuroa annoin jo noin kuukausi sitten, mutta se onkin sileää.

Hammastilannetta en oo muistanut aivan viime päivinä tarkistaa, mutta ainakin yksi kulmahammas löytyy alhaalta. Lisäksi on neljäetuhammasta ylhäällä ja alhaalla. Vaatteissa käytössä on koko 80, ja vaippoina käytetään Liberon 5-koon housuvaippoja.

Semmonen touhuttaja täällä asustelee, kulkee koko ajan pitkin kotia ja värkkäilee kaikenlaista. Yritän saada huomenna julkaistua postauksen tuon pienen miehen päivähoidon aloituksesta, tai oikeastaan äidin mietteistä hoidon aloituksen kynnyksellä. Kuvituksena tässä postauksessa puhelinräpsyjä, valitettavasti oikea kamera on tarttunut viime aikoina käteen aivan liian harvoin. Pitäisi parantaa tapoja siinä asiassa!

4 kommenttia:

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)