Kaksplus.fi

keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Kevätvaatteet jo mielessä

Oon jo hyvissä ajoin alottanut kevätsuunnitelmat lasten ulkoiluvaatteiden osalta. Onneksi Pikkuveljelle passaa Isoveljen "vanhat" ulkoilukamppeet eli punainen Villervallan välikausitakki ja KappAhlin kuorihousut. Jotkut kengät ja ehkä jotain asusteita täytyy vielä Pikkuveljelle hankkia.

Isoveljellä puolestaan ei oo enää sopivia ulkovaatteita kevään välikauteen. Meillä on tosiaan aikasemminkin ollut jo käytössä takki+housut -yhdistelmä, joka on koettu tosi käteväksi. Takkia voi käyttää kylmemmillä ilmoilla esimerkiksi kauppareissulla tai muutenkin silloin kun ei oo tarvetta ulkoiluhousuille. Toki ostetaan lisäksi joku siistimpi takki, ettei tartte juhliin ynnä muuhun hienompaan menoon mennä likaisella ulkoilutakilla.

Kokosin kollaasiin taas kerran vähän suunnitelmiani. Voi kyllä olla että mieli vielä muuttuu esimerkiksi tuon takin värin suhteen (en tiiä mitä poika itse on mieltä tuosta vihreästä, aion kysyä kyllä). Kollaasin kuvat on valmistajien sivuilta, paitsi tuon Molokidsin pipokuvan nappasin Metsolan verkkokaupasta.

Takki on siis Polarn o Pyretin kuoritakki. Meillä ei oo vielä ollut Polarn o Pyretin välikausivaatteita käytössä, mutta oon kuullut niistä paljon hyvää. Toppahaalarihan meillä on nyt kyseiseltä merkiltä ja oon kyllä siihen tosi tyytyväinen. Tulevana keväänä taidetaan kokeilla siis Po.p:n takkia, toinen vaihtoehto löytyisi Reimalta.

Ulkoiluhousuiksi hankitaan nyt toistamiseen KappAhlin Kaxs-malliston kuorihousut henkseleillä Nämä on ollu tosi huiput housut, kestää hyvin kulutusta ja pysyy hoikallakin lapsella hyvin päällä henkseleiden avulla. Lisäksi henkselit auttaa siinä, että voi ostaa pikkusen reilun kokoset housut niin mahtuu sitten pitempään päälle, poika kun kasvaa mahotonta vauhtia.

Aikaisemmin meillä ei oo ollut erillisiä "välikausikenkiä" vaan talvikengistä on siirrytty kumppareitten kautta lenkkareihin. Nyt mua kiinnostais kokeilla nuita kuvassa näkyviä Reiman Wetter-kenkiä, joiden pitäis kyllä olla hyvät ulkoiluun. Pitää tätä kenkäjuttua vielä miettiä. Minkälaisilla kengillä teidän lapset ulkoilee?

Lisäksi tarvitaan tietysti pipo, hanskat ja joku huivi. Pipoja meillä on paljon, mutta saatanpa ostaa jonkun uudenkin. Nuo kuvaan nappaamani pipot passais ainaki hyvin niin ulkoiluun kun siistimmän takinkin kaveriksi. Hanskat löytyy jo valmiina, meillä on Jonathan-merkkiset välikausirukkaset. Huivejakin taitaa löytyä jo ennestään.

Toivoisin nyt hankittavien ulkoiluvaatteiden mahtuvan Isoveljelle vielä syksylläkin, eikä haittaa vaikka menis pitempäänkin. Haluan ostaa laadukkaat vaatteet, niille kun on käyttöä sitten myöhemmin pikkuveljelläkin.

Miltäs näyttää äitin suunnitelmat ulkoilua rakastavan pojan vaatetukseksi? 
Onko liian tummaa ja synkkää?

5 kommenttia:

 1. Meillä oli nyt ekaa kertaa nuo wetterin kengät ja tykättiin. Poika haluaa aina valita ne, jopa talvella kun ne kaappiin unohtui :D Nuo ei ole niin paksut, että ei voisi viileämmillä kesäilmoilla käyttää kun on kosteaa. Ja nuo Kappahlin housut on meillä myös vakikamaa! Kestää lapselta toiselle. Veetin ensimmäiset housut ostettiin kun se ei vielä osannut kävellä vaan konttasi niillä kesän. Sitten Aava konttasi samoilla housuilla ja nyt ne on kaverin pojalla lainassa ja tulee sieltä meille sitten Viialle. Että kestävät on! Hyvältä näyttää muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukava kuulla, että nuo Reiman wetterit on todettu teillä hyviksi kengiksi. Kuulostaa tosi kestäviltä nuo KappAhlin kuorihousut. Se, että yhdet housut kestää neljän konttausikäisen käytössä, on jo tosi hyvin. Ostinkin jo Po.p:lta pojalle kuoritakin ja windfleecen, molemmat olivat viime syksyn mallistosta joten sain alesta. Sattui hyvä tuuri kun oli vielä molemmista oikeaa kokoa jäljellä. Nyt puuttuu enää kuorihousut ja kengät niin sitten ollaan valmiina uuteen kauteen.

   Poista
 2. Miten pärjäätte yhillä vaatteilla? Mulla on lapsille aina ulkovaatteita kaksin kappalein. Kylläkin toinen haalari esim. huonompi, käytetty, kirpparilta esim. Mut jos toinen on märkä tai likainen tai pesussa, niin ei voi sit ulkoilla laisinkaan, jos ei oo vaihtovaatteita.
  Tuntui itestä ensin kalliilta puuhalta, mutta useimmat tuttavat omistaa myös muutamat vaatteet/lapsi, joten olen sitten yrittänyt raskia hommata. :D
  Mutta miten ite koet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi, kiitos kommentista. Minä en oo aatellut ongelmaksi sitä, että meillä on vain yhdet ulkoiluvaatteet / poika. Laitan tarvittaessa heti ulkoilun jälkeen vaatteet pyykkiin, niin ehtivät kyllä hyvin kuivua ennen seuraavan päivän ulkoilua. Samana iltana kuin olin julkaissut tämän postauksen, löysin Po.p:lta pojalle mustan kuoritakin ja windfleecen alesta, joten nyt on vähän mietinnän alla se, että tarvitaanko niiden lisäksi vielä joku pyhäsempi takki (juurikin tuo pesujutun ja ulkovaatteiden kovan sotkeentumisen vuoksi). En kyllä ikinä raaskisi ostaa lapsille useita ulkoiluvaatteita /kausi, paitsi jos sattuisi tosi edullisesti kirppikseltä löytymään joku varatakki ja housut. Näin minä oon aatellut, mutta se ei tarkoita etteikö muut voisi tehdä toisin :D

   Poista
  2. Kyllä kuorivaatteet ehtii kuivua hyvin yön aikana. Ja jos on vedenpitävät kamppeet niinkuin popin, niin suihkutus ulkoilun jälkeen riittää :) Meillä on aina pienemmillä ollut haalari ja takki+housusetti, kun haalari on muuten kätevämpi mutta esim keväällä kun alkaa olla päivällä tosi kuuma ja aamulla kylmä niin takki on helppo riisua ja olla hupparilla ja housuilla. Veetillä on nyt kaksi takkia, kun satuin toisen saamaan niin edullisesti kun oli alen viimeinen kappale. Housuja on vain yhdet ja niitä saisi olla kahdet ennemmin kuin takkeja! Ne on aina järkyttävän likaset :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)