Kaksplus.fi

maanantai 15. helmikuuta 2016

Makuuhuoneen äänimaisema

Eilen illalla nukkumaan mennessäni mietin, että kylläpä tuleeki nukuttua melekosessa metelissä. Tässäpä pieniä paloja siitä, millainen on erään perheen kodin äänimaisema illalla noin klo 22.00.

Kuvittele mielessäsi tilanne, jossa kaksilapsinen perhe on päätynyt nukkumaan yhteen makuuhuoneeseen (no siksi, kun se on vaan niin helppoa kun ei tartte nousta sängystä ylös laittaakseen peiton itkevälle taaperolle). Keittiöstä kuuluu taustametelinä tiskikoneen hyrskytys. Makuuhuoneen ovi on pidettävä auki, muuten ilma muuttuu aamuyöstä aivan liian raskaaksi nukkua.

Viereisestä lastensängystä kuuluu kolmevuotiaan yskimistä, siis semmosta yskimistä että kukaan ei voi nukkua taaperon yskiessä. Kohta köhä muuttuu raskaaksi unituhinaksi. Toiselta puolelta huonetta kuuluu räkäisen lapsen rohiseva unihengitys. Räkäisenä pienen on hankala nukkua, varsinkin kun tutti on saatava suuhun.

Kohta kuuluu kolinaa kun pikkumies vaihtaa asentoa pinnasängyssä ja kolauttaa jalalla pinnoihin. Sitten kuuluu klops tutin tippuessa lattialle. Ja itkua, joka yltyy äkkiä melkeinpä huudoksi. Seuraava ääni onkin mutiseva isi, joka ei löydä etsimäänsä tuttia sängyn alta. Äitikin vaihtaa asentoa ja päättää samalla lähteä käymään vessassa. Takaisin tullessaan kolina yllättää taas, nyt se on rämisevää kolinaa äitin törmätessä pyykkitelineeseen, joka lojuu makuuhuoneessa, jotta pyykit voivat kostuttaa ilmaa..

Yskivä lapsi herättää kohta taas koko konkkaronkan, jolloin kierros voikin alkaa alusta...

Kuulostaako tutulta?

Ps. Ollaan jo jokunen viikko suunniteltu isomman pojan siirtämistä lastenhuoneeseen, mutta se siirto on aina vain jäänyt ja jäänyt. Josko tänään vihdoin saatais aikaseksi? (Tuskinpa :P)

7 kommenttia:

 1. Kiva kun on taas tullu uusia postauksia :) tässä samalla testaan tuleeko sitä robottijuttua.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun kommentoit, ja jaksat käydä lukemassa näitä höpinöitä.

   Olit vissiin kirjautuneena gmailin tunnuksilla kun kommentoit? Ei sillon tuu mitään robottijuttuja mut aivan anonyymina kommentoidessa saattaa tulla vaikka oon ottanut sen asetuksista pois. :/

   Poista
 2. Muistelin että olin aiemmin kommentoinu tuollain samalla lailla mutta eipäs sittenkään. ELi tulee se ärsyttävä kuvajuttu kun anonyyminä yrittää kommentoida..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, hyvä tietää. Harmi etten saa sitä mitenkään pois vaikka yritän. :/

   Poista
 3. Kuulostaa kyllä just niin tutulta :)
  Tsemppiä teille mahdollisiin siirtoihin!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)