Kaksplus.fi

maanantai 8. helmikuuta 2016

Taaperoruokia

Blogi on elellyt hiljaiseloa. Touhua meillä riittää, mutta äitiltä on vähän ollut akut vähissä kun lapset sairastaa. Pikkuveli aloitti hoidossa tammikuun puolivälissä ja luulen, että hän on kohta ollut enemmän sairaana kuin hoidossa. :/ Tällä hetkellä molemmat pojat on sairaana, joten vietellään kotipäivää. Toivottavasti joskus taas innostuisin valokuvaamisesta niin, että saisin useammin postailtua tännekin jotain.

Nyt kun nuorimmainenkin alkaa syömään entistä enemmän samoja ruokia meidän kans, oon joutunut entistä tarkemmin miettimään meidän ruokailuja. Tai siis tarkemmin ottaen ruokalajeja. Pikkumiehelle ei ainakaan vielä uppoa ihan mikä tahansa ruoka, vaikka edistystä mykyjen syömisessä onkin viime aikoina tapahtunut. En usko, että hän saisi esimerkiksi pitsasta tai jostain risotosta mahaa täyteen, joten teen mieluummin sellaista ruokaa, joka uppoaa pikku-ukollekin.

Uskoisin, että joku muukin on joskus miettinyt että mitä ihmettä syöttäisin juuri yhden vuoden täyttäneelle pienelle, kun ei niitä purkkiruokiakaan viittis enää tarjota. No, ainakin keitot on tosi hyviä taaperoruokia, niistä kun saa helposti tehtyä riittävän kosteaa "sosetta" vauvallekin. Nakkikeitto ei tietenkään oo paras vaihtoehto, mutta voihan siitä jättää nakit antamatta pienelle. Jauhelihakeitto, kalakeitto, kanakeitto ja tietysti kasvissosekeitto, siinäpä jo monta hyvää vaihtoehtoa.

Kasvissosekeittoa. Tämä kuva on aikuisen annoksesta,
pekonit jätetään lapsen annoksesta pois.
Perunamuusi kelpaa ainakin meillä joten oikeastaan mikä vaan lihajuttu tai vaikkapa uunilohi pottumuusin kans tarjottuna, sopii myös pienelle. Muusiahan voi tarvittaessa löysyttää maidolla, jos on muuten liian paksua. Tein viikonloppuna jauhelihapihvejä, ja vauva mutusti niitä mielissään vaikka jauheliha paistettuna ei oo aiemmin maistunutkaan. Ilmeisesti liian kuivaa ja "rakeista" ollut se paistettu jauheliha kasvissoseen joukossa. Jauhelihaperunasoselaatikko upposi kuitenkin pikkumiehelle hyvin, ihmettelin kyllä kun ei kakistellut lihoja kovinkaan pahasti.

Uunilohi ja muusi. En ikinä muista kuvata lapsen annoksia!

Jauhelihapihveistä tuli mieleeni kananpojanjauhelihapihvit, joita vois myös tarjota vauvalle. Tein joskus taannoin semmosia pihvejä johon tuli paprikaa, sipulia, kananpojan jauhelihaa, kanamuna ja korppujauhoja sekä lisäksi jotain mausteita. Tarkempaa ohjetta mulla ei valitettavasti ole :D Nyt on jääkaapissa kananpojan jauhelihaa oottamassa pihveiksi muuttumista. Ei muutu itekseen, ei.

Puurot on myös hyvä vaihtoehto, esimerkiksi mannapuuro tai se mun lempparipuuro joka on täällä blogissa tullut aiemminkin esille, eli samettipuuro. Totta kai esimerkiksi riisipuuroakin voi tarjota taaperolle. Kokeilin antaa joulupuuroa Pikkuveljelle jouluna, ei uponnut silloin, mutta reilu viikko sitten söi riisipuuroa niin kotona kuin mummolassakin ihan hyvin. Edistystä on siis tapahtunut!

Otatko perheen ruokailujen suunnittelussa huomioon pienen ruokailijan erityistarpeet? 
Mikä on sun lemppari taaperoruoka, joka maistuu myös isommille syöjille?

2 kommenttia:

  1. Aikalailla samoja ruokia pyörii täälläkin. Kinkkukiusaus on myös uponnu meijän muksuihin, varsinkin sillon kun nestettä on vähän hintsusti ja kiusauksesta tulee semmosta puuromaista. Ja ne perunat pitää olla ylikypsiä! :D ootteko muuten testannu toimisko teijän pikkuveljelle sormiruokailu, siten meijän A suostui syömään kokkareita kun sai ite pistellä sormin suuhun. Olihan se sotku toki alkuun aikamoinen, mutta se on ohimenevää kuitenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiusausruuat unohtuikin tuosta postauksesta, kiitos kun muistutit! Viime aikoina me on innostuttu kanakiusauksesta, siitä tulee niin ihanan mehevää kun paistaa vähän ylikypsäksi ne perunat. :D Käytössä meillä siis kaupan pakastealtaasta löytyvä valmis peruna-sipulisekoitus. Sormiruokailuakin voisi kokeilla, josko sen avulla oppisi pikkumies käsittelemään myös kokkareisempaa ruokaa. Se sotku kyllä vähän hirvittää! :D

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)