Kaksplus.fi

tiistai 1. maaliskuuta 2016

Kun äiti opiskelee

Mitä siitä tulee kun pienten lasten äiti alkaa opiskelemaan? Toivottavasti joskus valmis tietojenkäsittelyn tradenomi!

Meidän perheessä ei varmaan tulis äitin opiskelusta mitään, jos äiti hoitais samalla lapsia kotona. Siksipä laitettiinkin lapset kokopäiväisesti hoitoon, mikä on ollut ihan hyvä ratkaisu. Mun opinnot toivottavasti etenee normaalitahtia tai jopa vähän nopeammin ja valmistun joskus. Ehkä vuonna 2018 tai 2019, aika näyttää sen.

En totta puhuen vois kuvitellakaan semmosta tilannetta, että opiskelisin kotiäitinä eli hoitaisin opintojen lisäksi myös lapset ja kotityöt. En ehtis koskaan opiskelemaan, koska en jaksa valvoa illalla lasten mentyä nukkumaan. Yksien Pikkuveljen päikkäreitten aikaankaan ei välttämättä kummosia ehdi, koska Isoveli ei on kuitenkin hereillä.

En opiskele oikeustieteitä, vaikka Juridiikan perusteet -kirja kuvassa näkyykin.
Onnekseni pääsin opiskelemaan monimuotototeutuksella, joten opiskelen kotoa käsin koko tutkinnon. Kahtena iltana viikossa meillä on luennot, mutta luennolla ei ole läsnäolopakkoa ja ne nauhoitetaan joten joka viikko ei ole pakko osallistua kaikille luennoille. Luentojen lisäksi meillä on aika paljon oppimistehtäviä, ja tenttiin lukua ynnä muuta opiskelutouhua. Opiskelen mahdollisimman paljon päivällä, silloin kun olen yksin kotona (jos siis lapset ovat terveitä ja voivat mennä hoitoon), jotta iltaisin ja viikonloppuisin ei tarvitsisi tehdä niin paljon tai lainkaan koulujuttuja.

Näin aluksi meillä on ollut semmosia peruskursseja, joten opiskeltavaa ei ole ollut ihan niin paljon kuin myöhemmin keväällä tulee olemaan. Olen siis voinut rauhassa pitää lasten sairastaessa vapaapäiviä eikä koulutehtäviä ole kuitenkaan päässyt kasaantumaan. Saa nähdä, miten kevät sujuu. Mulla on keväämmällä tulossa haastavampia kursseja ja lisäksi iso polvileikkaus, josta sairasloma olisi ainakin kolme kuukautta, jos siis sairaslomaa tarvitsisin. Opiskelijana en sairaslomaa tartte vaan yritän jatkaa opiskelua normaalisti.

Kiinnostaako teitä nämä opiskeluihin liittyvät jutut? Ottaisin mielelläni vastaan postaustoiveita, koska oma pää lyö nyt vähän tyhjää eikä ideoita pyöri liikaa päässä. Muutama postausluonnos mulla onkin, mutta kuvat puuttuu vielä. Ainakin meidän Britaxin rattaista ois tarkotus kirjotella vähän kokemuksia tässä lähiaikoina.

Nyt siirryn tuon Juridiikan perusteet -kirjan kimppuun, (ois pitäny mennä jos reilu tunti sitten kun tulin allasjumpasta kotiin.) Alotin kirjan lukemisen ajoissa, mutta niin vaan tentti lähenee ja sivuja on paljon jäljellä. Onneks ei tartte koko 800 sivuista opusta opiskella!

12 kommenttia:

 1. Minä kans pienten lasten äitinä oon miettinyt opiskelua ja miten se käytännössä onnistuisi. Onneksi saan vähä lisää miettimis aikaa kesävauvan takia. Pienen vauvan kans en jaksa opiskella. Voimia leikkaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän pienten lasten kans opiskelu voi olla rankkaa, varsinkin jos lapset ei ole hoidossa. Meillä on ollut aika monta kotipäivää joko yhden tai molempien lasten kans nyt alkukevään aikana, johtuen lasten sairastelusta. Suosittelen kyllä monimuotototeutusta tai jotain aikuiskoulutusta, niissä on yleensä otettu paremmin huomioon perheellisten opiskelijoiden tarpeet. Mukavaa kevättä sulle!

   Poista
 2. Minusta on upeaa että opiskelet äitiyden ohella! nostan hattua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En jotenkin osaa ajatella, että se olisi jotenkin erityisen upeaa. Lapset on kuitenkin hoidossa niin oon vähän kuin töissä kotona, voin vaan pitää vapaapäiviä tarvittaessa paremmin. Ja toki sitten jos koulutöitä jää rästiin niin stressi nostaa päätään helposti.. :D

   Poista
 3. Musta olisi ainakin kiinnostavaa lukea sun opiskeluista, kun itsekin opiskelen, mutta täysin erilaisessa elämäntilanteessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tämmönenkin aihe kiinnostaa. Laitanpas korvantaakse, voisin joskus koittaa tehdä "mun päivä opiskelijana" -postauksen.

   Poista
 4. Kevään korvalla voisit postailla pääsiäisen viettoon ja pääsiäistapoihin liittyviä juttuja, kevätsisustusta, kevätvaatetusta, ruokajutut on aina pop, käyttekö koskaan retkillä tai reissunpäällä, nekin vinkit olis jees :) top 10 Oulu -postaus? ;)

  Meillä toisen puoliskon opiskeluaika, mun työn ja lasten sarastamisen kombo on olli haastava.. Isimies on joutunu olee niin paljo pois koulusta kun minä "en voi" kvtessin mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, siinähän tulikin jo usiampi postausidea. Kiitos! Käytiin viikonloppuna lomalla miehen kans mut jäi kuvat ottamatta ni eipä siitä paljon postausta kirjotella ;)

   Tsemppiä teille sinne arkeen, jospa pikkuhiljaa helpottaa! <3 Ei oo töitten, opiskelun ja lastenhoidon yhdistäminen ihan kivutonta.

   Poista
 5. Sisustusjutut, vaatetusjutut ja leivonta- ja ruokaohjeet kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos postaustoiveista, Anonyymi! Laitanpas korvantaakse nämäkin aiheet. :)

   Poista
 6. Sun arkiruokapostaukset on ollu huippuja! Mukava saaha uusia helppoja reseptejä kotikeittiöön :) niitä siis lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti toiveesta, arkiruokapostauksia ei oo viime aikoina näkynyt kun on tullut laitettua niim tylsää ja tavallista ruokaa.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)