Kaksplus.fi

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Karpalo-valkosuklaacookies

Vihdoinkin saan jaettua teillekin tämän cookiesreseptin. Postaus on lojunut luonnoksissa pari viikkoa odottamassa, että saan siirrettyä kuvat kameralta. Kannattaa kokeilla, nämä on tosi herkullisia ja vieläpä helppojakin!

Me ollaan miehen kans (tai ainakin minä oon) semmosia herkkusuita, että huh huh! Kahvin kaveriksi pitää mun mielestä aina olla jotain, mielellään vieläpä makiaa. Ollaan ihastuttu S-ryhmän kaupoissa myytäviin Rainbow Karpalo-valkosuklaacookieihin. Ne on aika edullisia, tosi herkullisia ja isoja keksejä. Mutta harmikseni ne on valmistettu jossain muualla kuin Suomessa (en nyt muista maata). Mielelläni ostaisin kotimaisia tuotteita aina kun se on mahdollista, joten innostuin kokeilemaan tuon tyyppisten keksien tekoa itse, koska tykkään leipomisesta.

Selailin nettiä ja etsin sopivaa ohjetta, semmosen löysinkin mutta muokkasin vähän meille sopivammaksi. Tässäpä teillekin ohje taivaallisen ihaniin karpalo-valkosuklaacookieihin.


Miten tuo oikein taivutetaan suomeksi tuo cookies? Kun sehän on jo monikossa, joten cookie on siis se yksi keksi. No olkoon mikä on; cookie, cookies tai keksi, ymmärrätte kuitenkin mitä tarkoitan! ;)

Karpalo-valkosuklaacookies

150 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 kanamuna
1 keltuainen
3,5 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
100 g valkosuklaata
100 g kuivattuja karpaloita

1. Sulata voi kattilassa ja anna sen kiehua keskilämmöllä välillä sekoitellen niin kauan, että voin väri muuttuu ruskehtavaksi. Tällä tavalla kekseihin tulee ihana, vähän kinuskinen maku. Ja ah, se tuoksukin on niin hyvä! Mulla meni tuohon voin keittämiseen noin 10 minuuttia aikaa, kannattaa vahtia värin muuttumista koko ajan, muuten palaa helposti. Kyllä voikin voi palaa! Anna voin jäähtyä noin puoli tuntia. Odotellessasi voit rouhia valkosuklaan. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Mittaa kulhoon sokerit, kanamuna ja keltuainen. Vatkaa sähkövatkaimella noin 3 minuuttia. Kaada joukkoon voi ja jatka vatkaamista 2 minuuttia.
3. Sekoita jauhot ja sooda keskenään ja sekoita ne pikaisesti vaahtoon. Lisää joukkoon valkosuklaarouhe ja kuivatut karpalot. Sekoita niin, että ainekset sekoittuu juuri ja juuri.
4. Annostele pellille haluamasi kokoisia keksejä, (isot on parempia!) Jätä keksejen väliin pari senttiä leviämisvaraa. Minä tein tuon annostelun ihan vaan käsin, muodon ei tarvitse olla tasaisen pyöreä.
5. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 8-10 minuuttia, riippuen keksien koosta. Lopputuloksen tulisi olla pehmeä, keskeltä vähän sitkeä cookie. Herkuttele amerikkalaisittain kylmän maidon kanssa.


Nämä oli niin hyviä, että teen kyllä varmasti uudestaankin. Täytteiden makujakin voisi vaihdella, miten olisi vaikkapa turkinpippuri-valkosuklaacookies? Tai salmiakki-suklaacookies? :) Reseptin kehittely jatkukoon siis uusien makujen testailulla.

2 kommenttia:

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)