Kaksplus.fi

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kokemuksia Britax B-Motion -rattaista

Yhtenä päivänä huomasin, että en tosiaan oo tainnut kertoa täällä blogissa kesän rataspähkäilyn tuloksesta. Mietiskelin elokuussa tässä postauksessa matkarattaiden hankkimista, ja ostimmekin lopulta Britaxin rattaat, jotka eivät kuitenkaan ole nuo suunnittelupostauksessa näkyvät B-Agilet.

Valinta osui pitkän pähkäilyn jälkeen lopulta Britaxin B-Motion 4 -rattaisiin, joissa on siis edessä kaksi kääntyvää ilmakumipyörää ja takana vähän suuremmat ilmakumipyörät. Me on oltu nuihin rattaisiin kyllä tosi tyytyväisiä, ainakin vielä tähän mennessä on pärjätty ilman erillisiä talvipyöriä, joita ei ole edes hankittu. Nuo renkaat on kuitenkin sen verran reilun kokoiset, ettei ole ollut ongelmia pienessä lumihangessakaan. Toki en oo ihan umpihankeen pukannut kun meillä nuo rattaat on käytössä kaupoilla ja kotipihassa kotoa autolle siirryttäessä.Tykkään näistä B-Motioneista niin paljon, ettei meillä oo tullut käytettyä toisia rattaita eli Teutonian Spirit S3:a kuin kerran lenkillä uusien rattaiden hankkimisen jälkeen. Oon jopa miettinyt Teutonioitten myyntiä, mutta tuolla  työhuoneessa ne ainakin vielä lojuu tientukkeena.

Britax B-Motion -rattaiden yks parhaista puolista (ja samalla se, miksi me tarvittiin matkarattaat) on niitten keveys. Rattaat vie tosi vähän tilaa autosta ja ne on helppo nostaa sinne. Yksi pieni miinus siitä, että rattaiden kangasosat pääsee sotkeentumaan kokoontaittamisen yhteydessä, jos maassa on kuraa / lunta / loskaa (ja Suomessa on aika usein).

Toinen miinus tulee siitä, että selkänojan säätö tapahtuu remmien avulla. Selkänojaa ei saa täysin pystyyn ja sitä on melko mahdoton nostaa makuuasennosta pystympään vauvan istuessa kyytissä, jos ei oo apukäsiä saatavilla. Ainakin meidän vauva mielellään istuisi kyytissä ihan oikeassa istuma-asennossa eikä rötköttäis puolimakuulla, kun eihän sieltä niin hyvin näe. Vauva on kuitenkin vähän takakenoisesta istuma-asennosta huolimatta viihtynyt rattaissa ihan hyvin. Ei oo vielä otettu käyttöön rattaiden mukana tulevaa turvakaarta, koska se jää tosi kauaksi rattaista eikä sillä siten tunnu olevan mitään virkaa (lapsi ei pääse pitelemään siitä kiinni istuessaan, jos turvavyöt on kiinni). Nyt muuten tuli mieleen, että voisin kokeilla turvavöiden löysyttämistä ja turvakaaren kiinnittämistä, niin Pikkuveli vois istuskella kyytissä niin ettei nojaile ollenkaan.

Tässä näkyy tuo istuma-asento, joka ei oo kyllä kovinkaan mukava jos lapsi haluais katsella paremmin ympärilleen.
Päädyttiin B-Agilen sijasta lopulta näihin B-Motioneihin suurempien renkaiden vuoksi, lisäksi nuo ilmakumirenkaat tuntui paremmalta vaihtoehdolta kun ei viitsitä ostaa erillisiä talvipyöriä. Taittuva työntöaisa on myös plussaa, mulle se Agile:n suora aisa oli aavistuksen liian korkealla.

Ollaan tyytyväisiä valintaa, oon jopa vähän yllättynyt siitä miten hyvin nuo kulkee lumessakin. Totta kai joitakin asioita olisi voinut tehdä paremminkin, mutta on hyvä muistaa että nämä rattaat on verrattain edulliset (n. 260€). Hintansa veroiset kyllä ovat.

Lopuksi vielä yksi kuva lauantailta, käytiin pitkästä aikaa koko perhe ulkoilemassa omalla perheellä. Omaan pihaan lähdettiin, mutta otettiinpa kaakaot termariin ja pullat pakastimesta. Nam nam ku maistuu lämmin kaakao hyvälle ulkona, ei kai sillä oo väliä vaikka istuis omalla portaalla herkuttelemassa? Eväistä ei tullut otettua julkaisukelpoista kuvaa, mutta isin pikkusesta kola-apulaisesta sain onneksi kuvan.
Pikkuveli niin tomerana konttas ympäriinsä, liian isoista kumisaappaista piittaamatta.

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa teille!

2 kommenttia:

  1. Muistatko kun menitte takaterssille 'retkelle' eväitten kanssa😄 ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No muistan! Just lauantaina tuossa portaalla mietin että vieläki mulla samat vinkeet ;)

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)