Kaksplus.fi

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Pitääkö äidin viihdyttää lasta?

Tässä sairastelujen keskellä oon miettinyt monenlaisia asioita. Aika paljon on blogijututkin pyöriny mielessä, en vaan oo ehtinyt koneelle asti kunnolla.

Eilen Isoveli oksensi muutaman kerran. Onneksi on virkeä poika jo, oikeastaan vähän turhankin virkeä! Hän haluaisi koko ajan syödä jotain, koska maha on tyhjä ja on kuulemma iso kolo masussa. No, en vielä viitsi hirveän paljon antaa ruokaa (juotavaa toki hörppii pillillä mukista vähän väliä, niin vettä kuin gefilusmehuakin). Oon vaan joutunut keksimään pojalle kaikenlaista tekemistä, jotta viihtyisi paremmin eikä möykkäisi ja kiukuttelisi juuri silloin kun räkäinen Pikkuveli on vihdoin uinahtanut päiväunille.


Tämän aamupäivän aikana on ehditty lukemaan jo monta satua, tekemään palapelejä, piirtämään, kuuntelemaan Miina ja Manu -satuja moneen kertaan. Ja kiukuttelemaankin kun äiti ei anna riittävästi ruokaa pienelle potilaalle.

Pitääkö lasta viihdyttää vai pitäisikö lapsen itse osata kehitellä tekemistä? Mun mielestä normaalisti arjessa äitin ja isin ei tartte toimia tapahtumamestareina ja viihdyttäjinä, joskus toki voi olla tarvetta leikkien ideoimisessa ja puuhastelun keksimisessä, varsinkin pienten lasten kanssa. Kyllä mun mielestä kolmevuotiaskin on vielä aika pieni keksimään tekemistä.

Kertokaas mielipiteitä! Otan myös vastaan hyviä vinkkejä siitä, mitä pienen potilaan kanssa voisi puuhailla, omat aivot on aika nollassa just nyt, nämä alkuviikon yöt on ollut aika katkonaisia kun oon kuulostellut että milloin lapset alkaa oksentaa. Pienimmäinen herätti mut viime yönä ainakin kymmenen kertaa, koska on niin räkäinen ja nukkuin huonosti vaikka huoneessa olikin sipulia ja muutama koneellinen pyykkiä kuivumassa. Semmosta arkea täällä tällä kertaa. (Minusta alkaa tuntua, että tämä blogi on tämän kevään aikana muuttunut sairastelukertomukseksi. Pahoittelut surkeasta laadusta postausten suhteen.)

4 kommenttia:

 1. Itse olen todella, siis todella huono leikkimään! Saatan ehdotella lapsille mitä leikkivät, mutta en osaa oikein leikkiä mukana eikä se kyllä kamalasti kiinnosta. Mielelläni kyllä piirrän ja maalaan ja Legoillakin voin rakentaa tai olla ravintolan asiakas. Olen yrittänyt, että lapset alkaisivat pikkuhiljaa leikkiä yhdessä ja mysö keksisivät itse sen leikin. Pikkuhiljaa alkaa onnistua yhteiset touhut, vaikka tappeluksihan se meinaa mennnä.

  Meillä lapset tekevät yhtä asiaa sen viisi minuuttia, niin on tosi raskasta keksiä koko ajan uutta hommaa. Vesivärit on mukava puuha, niillä Aava jaksoi tehdä varmaan tunnin viikonloppuna kun Veeti oli mummulassa. Ja muovailuvaha. Oon ostanut semmosen ison sangon missä on vahoja ja muotteja ja hintaa oli alle kympin. Sillä tekevät molemmat mielellään. Ja entä se taikahiekka kotona tehtynä, netistä löytyi ohjekin! Sen kanssa vaikka pesuhuoneeseen. Ja vedellä lotrausleikit on lapsista varmaan myös kivoja. Sanko tai amme pesuhuoneeseen ja vähän vettä ja vaikka lelujen pesua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta tuo, ettei lapset jaksa kuin viisi minuuttia leikkiä yhtä leikkiä ja sitten saat olla jo uutta puuhaa keksimässä. Vesivärit on vähän unohtunut, niin kuin muovailuvahakin.

   Ostettiin joululahjaksi muovailuvahasanko ja sitten semmosia työkaluja, niillä on kyllä jaksanut touhuta pitemmänkin aikaa kerrallaan.

   Tuota taikahiekkaa voisin kyllä kokeillakin, kiitti ideasta! Ja mennään kyllä suosiolla kylppäriin. Vaikka meillä on yleensä aika sotkuista, mulla on silti joku kammo sotkuja kohtaan. Samaan laariin menee niin oksennukset, sormiruokailut kuin just taikahiekat yms :D Mut äitinä on kyllä opittava sietämään lasten aiheuttamia sotkujakin, elämäähän ne on.

   Poista
 2. Meillä se on mennyt niin että esikoisen ja kakkosen kanssa tuli leikittyä ja keksittyä leikkejä heille, nyt kun on viisi niin eipä juurikaan tarvi leikittää :) ovat ihan käsittämättömän mielikuvituksellisia ja leikkivät päivästä toiseen!

  Äitiä tarvitaan sitten erotuomarina lähinnä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän se varmasti menee niin että kun on vain pieniä lapsia, he tarttevat enemmän apua leikin aloitukseen yms mutta sitten useamman lapsen kans ne pienetkin menee sielä isompien leikkien joukossa (jos isoille semmonen sopii) :D

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)