Kaksplus.fi

lauantai 26. maaliskuuta 2016

Sitruunapashaa lankalauantaina

Vietetään täälä oikeen kunnon rentouttavaa pääsiäistä, kera vatsataudin ja pääsiäisherkkujen (pientä sarkasmia havaittavissa). Meille aikuisille ei oo vielä tullut mahataudin oireita, joten täytyy mahollisimman pian syödä kaikki herkut pois :D Onpahan sit mitä oksetaa ;)

Mies innostui eilen tekemään pashaa, minä huutelin tietokoneen äärestä ohjeita. Eikö ookki aika hyvä työnjako? Tuosta pashasta tuli sitruunaista, koska laitettiin makuaineeksi massan mukaan lemon curd-sitruunatahnaa ja vähän sitruunamehua. Valmiin pashan päälle pilkottiin keväisen värisiä hedelmiä eli ananasta (Dolen ananasta suoraan säilykepurkista) ja virheitä viinirypäleitä.

Sitruunainen pasha

Ohjeena käytettiin tätä Valion pashaohjetta, vähän mukaillen tosin. Muottina puolestaan toimi höyrykattilan lävikköosa, joka vuorattiin keittopestyllä harsolla. Suosittelen kokeilemaan pashan tekoa, jos vaan perinteinen pääsiäisjälkkäri kiinnostaa. Onhan tuo aika rasvasta, mutta eihän herkut koskaan oo terveellisiä! ;)

Ps. Mahatauti tuli tosiaan toiselle kierrokselle, Isoveli oksensi viime yön. Nyt toivotaan, ettei meille vanhemmille tuu kovin yhtä aikaa tuota tautia, kun sitten ei oo lapsille hoitajaa.

4 kommenttia:

 1. Toivotaan ettette sairastu, niin inhottava tauti. :/
  Mukavaa pääsiäistä sinne.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ainakin näyttää jo ihan hyvältä tilanne. Kuulostaa vaan siltä että rs-virusta on täälläpäin liikkeellä ja sitä meillä ei oo ollut.. :S Toivotaan ettei tulis, pelkään kyllä pahinta. Mut nautitaan nyt kun on porukka terveenä arjen alkaessa :)

   Poista
 2. Täytyykin laittaa korvan taakse tuo muotin korvike!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höyrykattilan siivilä oli kyllä toimiva muotti, joten kannattaa kokeilla, jos ei oo muuta riittävän isoa siivilää. :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)