Kaksplus.fi

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Kukkakaali-parsakaali-pekonisalaatti

Moips vaan, kylläpäs aika kuluu hurjaa kyytiä. Kevät on edennyt viikon aikana paljon ja täällä pohjoisempanakin alkaa jo olla kuivat tiet, pihassa on toki lunta vielä paljon. Mun oli tarkoitus tulla viikonloppuna jakamaan teille ihanan salaatin ohje, mutta sepä jäi aikomukseksi ja muiden kiireiden keskelle.

Nyt kun parsakaali on sesongissa, on kuitenkin hyvä aika jakaa tämä herkullisen salaatin ohje, joten eiköhän mennä asiaan. Kyseessä on siis kukkakaali-parsakaali-pekonisalaatti, jonka ohjeen olen saanut pikkusisko(i)ltani. En ole reseptin alkuperästä aivan varma, mutta sen tiedän, että hyvää tämä on!


Kukkakaali-parsakaali-pekonisalaatti

1 kukkakaali raakana
1 parsakaali höyrytettynä
1 pkt (140 g) pekonia
2 omenaa
juustoa maun mukaan (esim Polar)

kastike:
1 prk turkkilaista jugurttia
mustapippuria
suolaa

1. Höyrytä parsakaalit ja pilko kukinnot pieneksi.
2. Pilko kukkakaalin kukinnot raakana, niitä ei siis kypsennetä salaattiin ollenkaan.
3. Pilko pekoni pieniksi paloiksi ja kypsennä pannulla rapeaksi. Itse pilkoin raakana saksilla, siten onnistui ainakin ihan hyvin tuo pilkkominen.
4. Kuori ja pilko omenat.
5. Kuutioi juusto. Käytin tässä rasvaisempaa Oltermannia, mutta esimerkiksi Polar tai joku muu vähän vahvemman makuinen juustokin sopii hyvin.
6. Sekoita turkkilaisen jukurtin joukkoon suolaa ja mustapippuria, ja lisää kastike salaatin joukkoon.

Salaatin kanssa voi tarjota esimerkiksi patonkia tai muuta leipää, me nautiskeltiin pääsiäisenä tällä salaatilla ihan semmosenaan. Sopii hyvin illanistujaisten tarjoiluksi, jolloin esimerkiksi suolainen piirakka täydentää kattausta hyvin.

Mun oli tarkoitus tehdä tätä salaattia pääsiäistä edeltävällä viikolla Noshin vaatekutsuille, mutta kutsut jouduttiin perumaan meillä jyllänneen mahataudin vuoksi. No, tehtiin sitten pääsiäiseksi iso satsi salaattia ja popsittiin sitä miehen kans kahestaan, 3-vuotiaalle kun ei oikein maistunut (mikä ei ollut yllätys). :D

Tästä alkaneesta viikosta on tulossa kiireinen (koulujuttuja, lähestyvään leikkaukseen valmistautumista ja kaikkea muuta), mutta lupaan kuitenkin kirjoitella tännekin, on tämä niin mukavaa puuhaa.

Ihanaa alkanutta viikkoa teille kaikille, nautitaan nyt keväästä!

4 kommenttia:

  1. Minä kans suosittelen tätä! Oon ite monesti laittanu noitten sun mainitsemien aineitten lisäksi viinirypäleitä ja kurkkua. Ja oonpa tainnu unohtaa mausteet tuosta kastikkeesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viinirypäleitä mietin iteki mut kurkkua en kyllä oo hoksannu laittaa. Punasipulikin sopii hyvin, jos vaan siitä tykkää. :D

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)