Kaksplus.fi

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Syöttötuolin uusi ilme

Eilen sain vihdoinkin toteutettua yhden ompeluprojektin, joka on pyörinyt mielessä jo parin kuukauden ajan. Meillä on valkoinen perussyöttötuoli (TrippTrappin "kopio" siis), joka ostettiin käytettynä Isoveljen ollessa puolivuotias. Silloin syöttötuolin mukana tuli käytetyt Stokken pehmusteet, jotka on nyt tullut tiensä päähän eli kulunut puhki istuinosasta.


Pihinä ihmisenä päätin ommella uuden päällisen itse. Tosin jätin selkänojan pehmusteen tekemättä kun ei sille niin paljoa ole tarvetta koska tuolin pääasiallinen käyttäjä on jo reilun vuoden ikäinen. Sain mun pikkusiskolta jämäpaloja mustavalkoisesta Marimekon Muija-vahakankaasta ja siitä ompelin päällisen istuinosaan. Kaavana käytin vanhaa päällistä ja pehmusteeksi laitoin kaksi kerrosta vanulevyä. Jouduin tekemään jatkopalan tuohon takareunaan kun kangasta ei ollut riittävän isoa palaa. Päätin sitten tehdä siitä jatkopalan saumasta koristeellisen päällitikkauksella. Jos et voi peittää, korosta sitä! :D

Tämän ompeluksen kustannukset koostuu oikeastaan vain tuosta vanulevystä, muut tarvikkeet on jämiä muista projekteista. Halpa päällinen siis, vanulevystä maksoin euron :D

Muuten oon tosi tyytyväinen lopputulokseen, mutta tuon remmin aukosta tuli pikkusen liian pitkä. Se ei kuitenkaan käyttöä haittaa, eikä sitä edes huomaa jos ei katso oikein tarkasti, joten oikein onnistunut lopputulos vaikka itse sanonkin. Tämän päällisen kokoaminen oli kyllä aika haastava projekti mun (ja avustajapikkusiskoni) aivoille, mutta selvittiin siitä kuitenkin vain yhdellä ratkomisella!

Tässä vielä vertailuksi kuva vanhasta päällisestä. Tais olla jo aikakin ommella uus päällinen, vai mitä? ;) Onneks sitä Muija-vahakangasta jäi pari pientä palaa, voisin ommella vaikka jonku pussukan siitä lopusta että sais kaikki hyödynnettyä. En kyllä tiiä montako kuukautta pussukan valmistumiseen menee..
Vanha päällinen, yh!
Kohta pääsen alottamaan viikonlopun vieton. Koulutehtävät alkaa olla pulkassa, yks oppimispäiväkirja tosin pitää vielä palauttaa ennen maanantai-aamua. Huomenna ois ohjelmassa Suurkirppis Ouluhallilla. Tällä kertaa meen sinne ihan vaan ostajan roolissa. Mokkajuustokakku on jääkaapissa, lupaan postailla ohjeen viikonlopun aikana.

Mukavaa viikonloppua kaikille! 

4 kommenttia:

 1. No oli kyllä aikakin uusia tuo pehmuste ja nätti tuli tilalle😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä itekki lopputuloksesta! :)

   Nyt tekis mieli värkätä jonkunlainen kaitaliina tuosta kankaasta keittiön pöydälle, mut sitä varten pitäs pehmittää isännän mieli kun ei kuulemma tykkää tuosta kuosista. Ei kylläkään puhunut kuosista mitään tuon päällisen kohdalla ;)

   Poista
 2. Vai ei isäntä tykkää muijasta?😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Muija on kuulemma liian pieni ja täplikäs..

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)