Kaksplus.fi

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Tästä se harrastusvälineiden hankkiminen lapselle alkaa

Kevät on saapunut tänne meillekin joten käytiin eilen ostamassa pyörä Isoveljelle. Oltiin suunniteltu pyörän hankkimista jo muutaman viikon ajan, mutta en ollut perehtynyt asiaan sen tarkemmin. Aamun pikaisen googlettelun perusteella päädyttiin BudegetSportiin ja Prismaan testaamaan pikkusia lastenpyöriä. Lopulta ostettiin Isoveljelle 12" Neo-polkupyörä BudgetSportista. Kokemuksia ei luonnollisestikaan ole ehtinyt kovin paljoa kertymään. Potkupyöräkin oli kyllä mielessä, mutta ajateltiin että sen käyttöikä jää tosi lyhyeksi, koska Isoveli on jo 3v 3kk. Ehkäpä ensi kesänä voisi harkita potkupyörän hankkimista Pikkuveljelle.


Pyörässä olikin vähän kokoamista, mutta päästiin kuitenkin eilen vielä testailemaan uutta pyörää. Pakettiin kuului mukaan apurattaat, jotka tottakai asennettiin paikalleen, koska poika ei ole koskaan pyörällä ajanut. Polkeminen sujui heti alkuun tosi hyvin, onhan hän polkenut kotona sisällä polkutraktorillaan. Meijän piha on soralla, joten se aiheuttaa näin alkuun vielä vähän hankaluuksia, mutta eiköhän Isoveli opi siinäkin polkemaan kun ensin vähän harjoittelee. Onneksi asfaltoidut pyörätiet alkaa ihan vierestä, joten sielläkin on helppo käydä aikuisen kans harjottelemassa pyöräilyä.

Ihan sattumalta viime kesänä ostettu kypärä sopii hyvin pyörän väreihin, vähän meinas naurattaa ko näin tuon pojan eilen eka kertaa fillaroimassa. Ihan niinku ois suunniteltu juttu tuokin, ei siis tosiaankaan ole! :D

Tästä se harrastusvälineiden hankkiminen lapsille sitten alkaa. Ensi talvena on vuorossa suksien ja luistimien hankkiminen, sitten isompi pyörä yms. Onneks on Pikkuveli, jolle voidaan kierrättää sitten samoja harrastusvälineitä. Ja vanhempien lompakko kiittää myös siitä, että käytettynäkin löytyy jonkin verran luistimia, suksia ja pyöriä, ei kaiken tarvi olla uutta.

Kuvassa näkyy vähän Isoveljen tämän kevään ulkovaatetusta (tästä pääset kurkkimaan mun ajatuksia ennen kevään ulkovaatteiden hankintaa); Polarn o Pyretin kuoritakki (viime vuoden malli, löytyi alesta) ja KappAhlin kuorihousut. Lisäksi vielä kengät, jotka on siis Reiman Wetterit. Takista ja housuista Isoveljellä on käytössä koko 104 ja kengät on 27. Pipo on pari vuotta sitten ostettu Metsolan joustofroteinen pipo, lisäksi ompelin tumman petroolin värisen pipon itse. Tosin siinä itse ommellussa on tupsu, joten ei sovellu pyöräilykypärän alle.

Minkä ikäiselle lapselle teillä on ostettu ensimmäinen pyörä? Milloin lapsesi oppi ajamaan ilman apurattaita? Joko kevään ulkoiluvarusteet on valmiina?

12 kommenttia:

 1. Meillä vanhin sai apurataspyörän ollessaan 3v4kk. Ja 4v4kk iässä oppi ajamaan ilman apurattaita! On kyllä ajanut vuoden aikana ihan mahdottomat määrät, kun täällä etelässä on vähän pidempään pyöräilykelit syksyllä ja keväällä voi aikaisessa vaiheessa kaivaa pyörän esiin. Tehtiin niin, että talvitauon aikana napattiin apurattaat pois ja nyt keväällä opeteltiin ajamaan ilman - ja oppi tosi nopeasti! Keskimmäinen sai 2v-lahjaksi potkupyörän ja eka kesänä ei pyörä kiinnostanut yhtään, mutta nyt talven jälkeen innostunut valtavasti ja potkii jo todella taitavasti! Meillä siis molemmista vaihtoehdoista pelkästään positiivisia kokemuksia. :) kolmas saakin sitten valita sen, kumpi tuntuu kiinnostavammalta kun molemmat jo löytyy. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielä etelämpänä on tosiaan pitempi tuo pyöräilykausikin, niin kuin koko kesäkin. Tuntuu ihan hassulta että siellä voi jo bongailla leskenlehtiä ja täälä on vielä viimeset lumet maassa! Ja me ei olla edes oikiasti pohjosessa.. :D Kiva kun jaoit teidän pyöräilykokemuksia, Emmi! :)

   Poista
 2. Me ostettii nyt kevääksi vanhemmalle neidille eka pyörä, poljinmallia. Meidän neidit ei ole aiemmi ajelleet polkutraktoreilla ym, joten vähän alkuun on hakusessa miten osata polkea ja ohjata samaan aikaan ;D Neiti on siis 2v ja 9kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samassa veneessä ollaan siis! :D Oon huomannut tuon että polkeminen ja ohjaaminen on vielä haastavaa Isoveljellekin.. Hurjaa muuten tuo ajankulu, miten sieläki esikoinen jo noin iso?! :O

   Poista
  2. Sanoppa muuta, eihä mulla enää vauvaa olekaa ;( nuorempikin jo 1v 5kk, kävelee, kiipeää ja kapinoi niinku ois ekassa uhmaiässä jo <3 päivähoidon aloittavat toukuussa :0 jänskättää!

   Poista
  3. Niin, eihän hän ole kuin muutaman kuukauden vanhempi ku meijän pikkuveli! :D Jänniä hetkiä teillä tulossa, mut tiiän että lapset (ja äiti) selviää siitä kyllä ihan hyvin.

   Poista
 3. Meillä on ollut ihan ekaksi käytössä potkupyörä, ja uskon sen auttaneen, sillä näppärä tyttömme oppi pyöräilemään ilman apurattaita ollessaan vielä 2v. :) ja potkupyörällä tykkää ajella kotipihassa vielä isovelikin vaikka on kohta 5v. Meillä siis tosi tykätty hankinta. Sinulla on mukava blogi, kiva seurailla. :) T tuttu kotikunnastasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potkupyörä olisikin voinut olla meille hyvä jo viime kesänä, mutta kun jäi hankkimatta silloin niin ostettiin nyt suoraan polkimilla varustettu pyörä. Ihanan tohkeissaan on poika pyörästään, joka välissä pitäis päästä pyöräilemään. :)

   Onpa mukava kuulla, että tykkäät tästä blogista. Antaa intoa kirjotteluun kun tietää kiinnostuneita lukijoitakin olevan :)

   Poista
 4. Täälläkin lapset pyöräilevät aamusta iltaan, tykkäävät kovasti :)

  Hei muuten, postia lähti tänään sinnepäin ;) toivottavasti tykkäät ja on sopiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti innoissaan polkevat! Itsekin muistan sen kivan kevätfiiliksen kun sai viimein ottaa pyörän esille. Itehän oon kuusvuotiaana vasta oppinu pyöräilemään, mut opin kuitenkin :D

   Mahtavaa, täällä innoissaan ootellaan. Saas nähdä miten se paita sopii meijän vesselille. Uskoisin, että hyvin ku oli niin kivan näkönen teijän vaalean neidin päälläkin :) Kiitos sulle vielä, Salla!

   Poista
 5. Tuo mein tyty sai syyskuussa 2-vuotislahjaksi potkupyörän, sillä on nyt talven ajan harjoiteltu sisällä. Nyt kun pikkuhiljaa alkaa täälläkin olemaan tiet sulat, niin pitääkin lähtä ulos kokeilemaan. Saa vaan nähä joudutaanko hankkimaan jostaki toinen potkupyörä kans, pikkuveli haluaa tehdä kaikki samat mitä isosisko. :D

  Hurjaa jos teillä isoveljellä on 104 vaatteet, tuolla meijänki esikoisella alkaa olemaan sitä kokoa. Just etelänreissulta ostin tytölle 104 välikausihaalarin, 98 menee vielä, mutta kun pikkuveljelle ei oo koko kaudeksi sopivaa pukua, oli sama ostaa tytölle jo isompi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä 98 saattais vielä just ja just mahtua mut en viittiny ostaa sen kokosia ku ei sit kuitenkaan menis enää syksyllä. Mut ei nuo 104 mitenkään liian isoja oo, eikä kyllä pieniäkään. Jospa kuitenki menis syksyn vielä, en millään raaskis ostaa joka kaudelle uusia kamppeita.

   Voin niin kuvitella kun pienempi seuraa isompaa joka jutussa, siinä on kyllä semmonen parivaljakko et äitillä lienee silmät selässä ku heitä vahtii! ;)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)