Kaksplus.fi

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Kokemuksia Croozer kid for 2 -pyöräkärrystä

Noin kuukausi sitten tilattiin vihdoin polkupyörän peräkärry. Suunniteltiin kärryn hankkimista jo viime kesänä, mutta silloin jätettiin asia vielä hautumaan. Tilattiin kärry Lastenmesta-nettikaupasta eräänä sunnuntaina ja pyöräkärry oli noudettavissa jo seuraavana tiistaina eli kahden vuorokauden kuluttua tilauksesta. Nopeaa palvelua siis lastenmestalla, kiitos vielä siitä!

Päädyttiin Croozer kid for 2 -malliin, osittain ystävien suositusten perusteella. Kärry on 3in1 malli, joten sitä voi käyttää tuplarattaina kävellessä (pieni kääntyvä etupyörä), juostessa (iso etupyörä, joka ei käänny) tai polkupyörän peräkärrynä. Kyytiin mahtuu kaksi lasta, tarvittaessa lisävarusteena voi ostaa vauvanistuimen. Tällöin kyytiin saa pienen vauvan, joka ei osaa vielä istua. Pyöräillessä lapsillakin tulee luonnollisesti olla kypärät.

Croozer Kid for 2 juoksumallissa...
...ja pyörän perässä.
Lapset kyytissä, hyvin mahtuu pitkähkö kolmevuotias kyytiin!
Kärryn kokoaminen oli suhteellisen helppoa. Meille tulleessa pakkauksessa oli mukana saksankielinen käyttöohje/kokoamisohje englanninkielisen sijaan eikä netistä vielä tuolloin löytynyt suomenkielistä ohjetta vuosimallin 2016 pyöräkärrylle. Onneksi kärry saatiin kuitenkin koottua. Erään lukitusruuvin pidikenauha oli kuitenkin liian lyhyt, joten ruuvia ei saanut paikoilleen tarkoituksenmukaisesti (pyöräkärryä pystyi kuitenkin käyttämään). Reklamoimme viasta Lastenmestalle, ja asia hoidettiin nopeasti ja ystävällisesti.

Viime viikkojen aikana on päästy muutaman kerran testaamaan polkupyörän peräkärryä. Kärryn kiinnittämistä varten pyörään tarvitaan akselikytkin. Niitä tulee kärryn mukana kaksi kappaletta, joten tarvittaessa molempien vanhempien polkupyörillä voi vetää kärryä. Kärryn kiinnittäminen pyörään sujuu pienen opettelun jälkeen helposti. Pyöräillessä kärry tulee perässä suht kevyesti (kuulemma, minä en ite uskalla vetää enkä just nyt pysty edes pyöräilemään) kunhan pääsee aluksi vauhtiin. Croozer-pyöräkärry itsessään on kevyt, mutta kun kyytiin laitetaan kaksi lasta, on yhteispainoa jo aika paljon, joten liikkelle pääsy voi vaatia pienen vaihteen. Kääntösäde vasemmalle on suurempi kuin oikealla, johtuen kiinnitysaisan sijainnista. Tämä kannattaa ottaa huomioon pyöräillessä.

Tässä postauksessa esille tulleet asiat on pääosin mun miehen kertomia juttuja. Hän tuumasi, että pyöräkärry on jämäkkä, siis turvallisen oloinen. Vastaa kuulemma hyvin odotuksia! Lapsetkin on hyvin viihtynyt kärryn kyytissä, pikkuveli tosin ei tykkää jos kärry on liian kauan aikaa paikallaan ja hänet on köytetty turvavöihin kiinni ;) Juoksupyörä meinasi ensikokeilulla puoltaa, mutta aisoista löytyi säätimet, joilla etyrenkaan asentoa pystyi muuttamaan. Me ostettiin lisävarusteeksi sadesuoja, joka tulee kärryn etuosan päälle. Ei varmaan yleensä lähtä sadekelillä pyöräilemään tai lenkille, mutta joskus tulevaisuudessa kärryä voidaan mahdollisesti käyttää lasten päivähoitokuljetuksiin, jolloin sadesäälläkin täytyy lähteä liikkeelle.

Sadesuoja käytössä
Tässä kuvassa näkyy hyvin tavaratilassa oleva tasku, johon sadesuoja mahtuu kätevästi.
Ostoskassin lisäksi kyytiin mahtuu paljon muutakin.
Lopuksi vielä yhteenvetona plussia ja miinuksia (jos et jaksanut lukea koko postausta!)

+ jämäkkä
+ turvallinen, hyvät turvavyöt
+ oviaukon läpät saa kätevästi rullalle ylös tarvittaessa
+ iso tavaratila takana
+ muuntautumiskykyinen; pyöräkärry, juoksukärry, kävelykärry
+ nopea vaihtaa käyttötapaa
+ helppo kiinnittää pyörän perään, saa lukittua pyörään

- oviaukon kiinnitystarrat ovat käteviä, mutta alaosan tarranauhat saisivat olla pari senttiä pidemmät
- käsijarrua ei ole, kärry ei sovellu esimerkiksi rullaluisteluun
- erikseen ostettava sadesuoja ei peitä kärryn kylkiä ja tavaratilaa
- jouduttiin reklamoimaan  (plussaa reklamaation nopeasta hoitamisesta)


Laitettiin kärryn pohjalle leikattavaa kuramattoa suojaksi. Se on helppo puhdistaa kuraisten kenkien jäljiltä.
Me on oltu kärryyn tosi tyytyväisiä! Onneksi hankittiin se jo nyt keväällä, ehtiipähän käyttää kesän aikana monta kertaa :) Tuliko sulla mieleen jotain kysymyksiä? Kommenttiboksi on avoin kysymyksille ja kommenteille!

Olen maksanut kärryn itse, mainosyhteistyö Lastenmestan kanssa. En hyödy linkkien klikkaamisesta.

16 kommenttia:

 1. Onko selkänojissa miten säätömahdollisuuksia, saako ihan makuuasentoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ei ole säätömahdollisuutta selkänojassa. Hyvin tuntui yksivuotiaalla kuitenkin uni maistuvan kärryn kyytissä. Sivuseinä on niin lähellä että siihen nojatessa pää ei päässyt paljoa nuokkumaan.

   Poista
 2. Haaveilen tällaisesta, joten kiva postaus kun saa tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että tästä postauksesta on jotain hyötyä. Tämä on kyllä kätevä, joten suosittelen hankkimaan, vaikka ei tarvitsisikaan esimerkiksi päivähoitokuljetuksiin.

   Poista
 3. Ihan samaa mieltä, todella hyödyllinen postaus :)

  VastaaPoista
 4. Meki ollaan samaa kärryä mietitty! Meille vaan sanottiin että vaikka valmistajan mukaan vauvan istuimeen vois laittaa jo 1kk ikäisen vauvan, niin ei missään nimessä kannata laittaa kyytiin lasta joka ei vielä osaa istua tuetta. Turhaan ei kannata ottaa riskiä että vauvan selkäranka vaurioituu, ja hankalahan vauvalle on kypärääkää laittaa jossei se istu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä pointti tuo vauvaistuinjuttu. Ite en oo asiaa tarkemmin aatellut kun ei oo sille vauvaistuimelle nyt tarvetta kun molemmat lapset osaa istua.

   Poista
 5. Ostettiin sama kärry viikko sitten. Kuuden kuukauden ikäiselle vauvalle ostettiin myös se vauvanistuin. Ongelmana on, että kun 6 kk ikäisen voi jo ottaa pyöräretkille mukaan, niin mistä sopiva kypärä. Ite luin tavarafillari.fi:stä, että jotkut aktiivi pyöräilijät eivät käytä liian pienellä kypärää, kun se jo itsessään on vauvalle riski liian painavana päähän. Monet ottaa vauvan mukaan turvakaukalossa niin silloin eivät käytä kypärää. Ehkä jostain saa minikypäriä :). Lisäosana saa myös sen aurinkosuojan ja aattelin ostaa sen, koska edestä päin tuleva auringonvalo häikäsee varsinkin vauvaa. Kärry on kyllä tosi hyvä ollut. Helppo vaihtaa kesken matkan vetäjää.
  Tulipas pitkä :D.
  -Jessica-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Jessica, pituus ei haittaa yhtään! Jospa jostain löytyis tosiaan pienelle sopiva kypärä, niin pääsisitte turvallisesti pyöräretkelle. Meillä on pojille Stadiumista ostetut kypärät, kokoa voi säätää muistaakseni pienimmillään 46 cm päänympärykselle. Aurinkosuoja ois kyllä kätevä lisäosa, varsinkin kun meillä pienempi poika ei anna aurinkolasien olla päässä..

   Poista
 6. Hauska sattuma, että näin lähekkäin postailtiin samasta aiheesta :D Varmaan tämä Croozer on aika vastaava siihen meidän Qeridoon kärryyn. Valahtaako tässä näissä vöissä teillä pienempi sillain lyttyyn? Mä en sitten tiedä onko meillä vaan vyöt liian löysällä, tuli tässä sellainenkin mieleen :D Mä linkkaan tän sun kirjoituksen sinne mun postaukseen, jos joku nimenomaan Croozerista kaipais mielipidettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma kyllä! En oo huomannut että pääsis pienempikään valahtamaan penkissään, ei oo tosin yhellä lapsella vielä ehitty kokeilemaan.

   Kiitti linkkauksesta!

   Poista
 7. Huippu ostos! Ja kiitos kokemuksista. Mä vielä kyselen että paljonko maksoitte? Laita vaikka viestillä jos et halua tähän laittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on kyllä ollut paras ostos pitkään aikaan! Onhan tuo arvokas, mutta kannattaa ostaa kerralla riittävän hyvä niin ei tartte katua :D Laitoin sulle viestiä!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)