Kaksplus.fi

maanantai 6. kesäkuuta 2016

Itse tehtyä jäätelöä ilman jäätelökonetta - mansikka-noitapillijäätelö

Innostuin taas testailemaan uusia makuja, liekö innostus johtuu lämpimistä ilmoista, joista on viime aikoina saatu nauttia. Nyt on kyllä tosi kylmä tuuli ulkona, mutta aurinkoista kuitenkin, ja kesä on onneksi vasta alussa. Tästä postauksesta löydät muutaman viime kesäisen jätskimaun (pätkis-marianne ja mustikka).

Nyt ajattelin jakaa teille mansikka-noitapillijäätelön reseptin. Se oli (ja on edelleen) herkkua! Tämän jäätelön tekemiseen et tarvitse jäätelökonetta, pelkkä sähkövatkain ja suuri kulho riittää. Oon kuullut, että tästä jäätelöstä käytetään myös kolmen aineen jäätelö -nimitystä.

Mansikkajäätelöä noitapilleillä

Mansikka-noitapillijäätelö ilman jäätelökonetta

8 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettynä)
1 dl sokeria
½ tl suolaa
6 dl mansikoita (käytin pakastemansikoita)
noitapillikarkkeja pieninä palasina

1. Keitä mansikoista ja sokerista kattilassa siirappi. Itse käytin pakastemansikoita ja mansikoiden sulamisen jälkeen soseutin ne sauvasekoittimella. Jäähdytä siirappi hyvin. 
2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Suosittelen käyttämään vispikermaa ja jättämään vaahdon löysäksi, näin vältät rasvaisen maun valmiissa jäätelössä.
2. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja suola. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon mansikasta keittämäsi siirappi ja pieniksi paloiksi pilkotut noitapillikarkit. Sekoita kaapimella. 
4. Annostele pakastusrasioihin ja jäädytä vähintään 6 tuntia (maistettiin tätä jo neljän tunnin pakastuksen jälkeen pienestä rasiasta, hyvää oli jo silloin). Parhaimpia rasioita on pakastukseen tarkoitetut kannelliset rasiat. 

Edit: Tällä kertaa kokeilin keittää tuon siirapin tavallisella sokerilla (ei siis glukoosisiirapilla, niin kuin tähän ohjeeseen kuuluu), ja lopputulos oli kyllä ihan sileä jäätelö. Glukoosisiirapin käyttö tässä jäätelössä auttaa ettei jäätelöstä tule kiteistä, mutta tuossa siirapin keitossa en kokenut sen tuovan kovin paljoa lisäarvoa kun sokeri kuitenkin sulaa keittämisvaiheessa.

Herkuttele ja kehittele uusia makuja kun jäät koukkuun helppoon ja herkulliseen jäätelöön ;) 
Eilen miehen kans puhuttiin, että onhan tuo jäätelö kalliimpaa kuin perus-vaniljajäätelö mutta ei kalliimpaa kuin kaupan erikoisjäätelöt. Päässä vilisee siis koko ajan uusia makuideoita, koska koukussa ollaan molemmat!

15 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvälle! Tätä pitäs kokeilla. Tästä on käytetty myös käytetty nimitystä Äitylit-jäätelö tai ainakin tämän tapaisesta reseptistä.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla! :D Joo tämä resepti levis viime kesänä Facebookin Äitylit -ryhmässä, en kylläkään ite kuulu siihen.

    VastaaPoista
  3. Nää on kyllä niin hyviä jäätelöitä <3 Ei mikään terveyspommi mutta tuskinpa jäätelö koskaan on.. Jäin miettimään että laitettiinko suolaa jäätelöön, en ainakaan muista ite laittaneeni mutta laitoiksää? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei oo kyllä terveyspommi, mut ei tarttekkaan! Suola tais kyllä unohtua, mut onneks tuli kuitenkin hyvää. KYllähän se suola tuo paremmin makuja esiin, joten ens kerralla yritetään muistaa sekin laittaa. Joko sulla on seuraava maku valittuna? ;)

      Poista
    2. Joo se sitruuna-laku on edelleenki tekemättä joten se on ensimmäisenä listalla :D

      Poista
    3. Se oli kyllä niin hyvää, että on pakko kesän aikana ainakin kerran tehä! :D Sitruunan ja lakun yhdistelmä on vaan niin mahtava!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Niin on, nami kaloripommi! "Siinä on mansikoita, se on terveellistä."

      Poista
  5. Mitä laitat tuohon sitruuna-lakujätskiin? Mikä on susta ollu parasta, mitä suosittelet? Voisin vklp tehdä jotain noista :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein tosiaan viime kesänä sitruuna-lakujätskiä puolikkaan annoksen tuosta perusmassasta. Laitoin lemon curdia (löytyy ainakin isoista marketeista hillojen läheltä) ja valmista lakukastiketta. Määriä en osaa yhtään sanoa kun en laittanut mitään ylös, mutta jos haluaa makujen tulevan oikeasti esille sieltä jäätelömassan seasta niin kyllä makuaineita saa olla reilusti.

      Sitruuna-laku on ollut meiän mielestä parasta, mutta kyllä kaikki on ollut omalla tavallaan tosi herkullisia. Jos et osaa päättää niin voit tehdä yhdestä perusmassa-annoksesta kahta eri makua testimielessä.

      Poista
    2. Hei, unohdin mainita, että laitoin lemon curdin ja lakukastikkeen lisäksi myös pieneksi paloiksi pilkottuja noitapillikarkkeja siihen sitruuna-lakujätskiin. Ne tuo kivasti vähän sattumia sinne jätskin joukkoon.

      Poista
  6. Kiitos!! Kuulostaa niin hyvältä =) kokeiluun menee!

    VastaaPoista
  7. Me tehtiin. Tuota mansikka-noitapilliä ja toisesta puolesta suolapähkinä-kinuski. Molemmat oli aivan huippuja. Jäätiin koukkuun. Heti pitäis päästä tekeen lisää. Kiitos ohjeesta! (:
    -silja-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas kiva kuulla, että oot innostunut kokeilemaan ja jäänyt vieläpä koukkuun! ;)
      Tuo suolapähkinä-kinuski kuulostaa niin hyvältä että siinä on yks makuyhdistelmä, joka pitää itekki kokeilla ihan ehottomasti!

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)