Kaksplus.fi

torstai 9. kesäkuuta 2016

Mitä Oulussa voisi tehdä?

Ajattelin koota pientä vinkkilistaa siitä, mitä Oulussa voisi tehdä kesällä. Toki useimmat näistä vinkeistä sopii myös muihin vuodenaikoihin!

Ainolan puisto
Keskustan tuntumasta löytyvä iso puisto, jonka sisällä on suuri leikkipuisto. Käytiin tuolla viime kesänä muutaman kerran lasten kans puistoilemassa ja oli kyllä mukavaa. Tästä löydät postauksen, jonka kirjoitin Ainolan puistosta viime kesänä.

Mainitsen vielä, että suuria plussia tuolla on yleiset wc:t, kahvila (jos äidin kahvihammasta kolottaa) ja leikkipuiston laitteiden suuri valikoima. Puuhaa löytyy niin isoille kuin pienillekin. Toki Ainolan puistossa on mukava viettää kesäpäivää ihan ilman lapsiakin, sieltä löytyy paljon mukavia paikkoja puistopiknikille.

Ainolan puistossa, kuva viime kesältä.
Turkansaari
Turkansaaren ulkomuseo sijaitsee vajaa 15 kilometriä Oulusta Kajaaniin päin. Käytiin tuolla kaksi vuotta sitten kesällä, Isoveljen ollessa noin puolivuotias. Kauniina kesäpäivänä siellä oli paljon katseltavaa ja rakennuksissa sisällä pääsi kivasti viilentyätymään. Alueella on kahvila, ja museon sisäänpääsymaksu tosi edullinen, 6€/4€ ja alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Turkansaaren kahvilarakennus, kuva kesältä 2013
Koiteli
Jos mielit Oulun seudulla retkeilemään luonnon helmaan, suosittelen Koitelin koskien aluetta Kiimingissä. Oulusta parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä on todella kaunis retkeilyalue Kiiminkijoen Koitelin koskien kohdalla. Alueella on paljon nuotiopaikkoja, joista melkein kaikkiin pääsee lastenrattaiden ja pyörätuolin kans. Kauniilla säällä kannattaa varautua siihen, että muitakin ihmisiä on liikkeellä ja nuotiopaikat siten varattuina. Me on ulkoiltu tuolla Koitelin koskien alueella oikeastaan aika lailla ympäri vuoden, kesällä luonto on toki kauneimmillaan.


Ei sytytetty nuita polttopuita :D
Tietomaa
Sateisempana päivänä Tietomaa on käymisen arvoinen paikka. Siellä ei tosin ole kovin pienille lapsille puuhaa, mutta onpahan paikka, jossa aikuisetkin viihtyy!

Shoppailusta innostuneet voivat kiinnostua Oulun keskustan uudesta kauppakeskuksesta, Valkeasta tai Oulun eteläpuolella Kempeleessä sijaitsevasta Zeppelinistä. Kaupungin pohjoispuoleltakin löytyy kauppakeskus, Ideapark. Kauppakeskukset on ainakin mun mielestä tosi käteviä lasten kans kulkiessa; ei tartte joka välissä pukea pienille ulkovaatteita päälle (kesälläkin voi olla kylmä, Suomessa kun ollaan) ja "pienellä" kävelyllä pääsee moniin kauppoihin. Kauppakeskuksissa on toki myös helppo kulkea rattaiden kans kun ei oo kynnyksiä ja portaita kauppojen ovilla.

10 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä turisteille ja ehkäpä myös ihan oululaisillekin, ei välttämättä palijasjalakaset edes ole käyneet joka paikassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on jollekin hyötyä. Nuo on ainakin meiän mielestä ollut kivoja paikkoja, vähän erilaisiin tilanteisiin sopivia vain.

   Poista
 2. Kivoja vinkkejä! :) Oululaisena vähän hävettää myöntää, että olen käynyt näistä vain Koitelissa kerran pari viikkoa sitten ja Tietomaassa joskus lapsena luokkaretkellä (en edes asunut Oulussa silloin).. Ootko kierrellyt Oulun alueen kirppiksiä minkä verran, kiinnostais tietää mitkä on hyviä eli tavaroiden hinta-laatusuhde yleisesti sopiva, siistit ja riittävän väljät tilat jne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se vähän tahtoo mennä, että oman kotikaupungin "nähtävyyksiä" ei muisteta kierrellä.
   Oon varsinkin viime aikoina aika vähän kiertänyt Oulussa kirppiksiä, koska en jaksa kovin paljoa kävellä. Oon kuullut paljon hyvää Paljekirppiksestä ja itse oon aika monet löytöni tehnyt Järkikirppiksellä (se muuttaa kesän aikana Raksilan marketeille). Jos lastenvaatteet ja tarvikkeet kiinnostaa, niin Vadelmatarha on varmasti sopiva paikka, sen hintatasosta en kyllä tiiä mitään. Ruskossa on se Kirppari1, josta oon myös kuullut hyvää. Tilojen väljyyttä en kyllä erityisemmin osaa kommentoida. Toivottavasti saat jotain vinkkejä muilta lukijoilta!

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä, tuolla turkansaaressa olisi kiva käydä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkansaari oli kyllä tosi mukava paikka, suosittelen reissua sinne sitten kun kauniit kesäilmat taas tulee takasin. :) Toki sinne voi mennä vesisateellakin, mutta ei se oo ollenkaan niin mukavaa!

   Poista
 4. Turkansaari on kaunis. Ja Ideaparkissa avataan sisälle se Skidipark. Oulu on ihana paikaa asua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätin tästä listasta pois kaikki "sisäleikkipaikat" eli HopLopin, Superparkin yms. Tuo Skidipark taitaa olla kuitenkin ulkona, mutta maksullinen? Niin kuin myös Vauhtipuisto Hietasaaressa. Me ei oo vielä käyty noista missään, joten en voi semmosia oikein vinkata muille ;)

   Poista
 5. Kivoja vinkkejä! Laitetaan mieliin, jos joskus sinne päin selvittäisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, mitenköhän mulla on jäänyt tämä kommentti huomaamatta.. Mukava kuulla, että tykkäsit! :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)