Kaksplus.fi

maanantai 29. elokuuta 2016

Arkiruokaa: jauhelihapihvit muffinssipellillä

Arkiruokapostaus kai sopii hyvin maanantaille? Oon mukavuudenhaluinen (eli toisin sanoen laiska) äiti ja haluan päästä monissa asioissa vähän helpommalla. Tässäpä yksi vinkki teillekin; jauhelihapihvit muffinssipellillä!

Oon joskus ostanut muffinssien tekoa varten silikonisen muffinssipellin, jossa on 12 koloa. 400 gramman jauhelihasta tehty jauhelihapihvitaikina mahtuu sopivasti nuihin koloihin ja pihvien sisään on helppo piilottaa vaikkapa fetaa tai meiän lasten ja aikuisten herkkua eli aurajuustoa. Sitten vaan koko pelti kerralla uuniin paistumaan, eikä tartte käännellä pihvejä pannulla tai pyöritellä pullia. Tuossa muffinssipellillä oon paistanut pihvejä noin 25 min, oiskohan uuni ollut 200 asteessa. Pihvit paistuu siis siinä samalla kun perunatkin kypsyy, joten heleppoa ko mikä!


Tässä vielä pääpiirteissään aineksen siihen pihvitaikinaan; 400 g jauhelihaa (käytän yleensä sika-nautaa, mut pelkkä naudanjauheliha ois toki terveellisempää), 1 pussi ranskalaista sipulikeittoa, 1 prk kermaviiliä / ruokakermaa, vähän korppujauhoja, pippurisekoitusta, 1 kananmuna. Lisäksi jotain juustoa pihvien sisään, jos vaan sattuu kaapissa olemaan.

Ps. Sen muffinssipellin peseminen ei oo mitään kivaa puuhaa. Siltikin oon kerta toisensa jälkeen hyödyntäny peltiä, koska en vaan jaksa kärryyttää pannulla niitä pihvejä.

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille! Toivotaan, että säät ei ois ihan niin sateiset kuin viime viikolla.

4 kommenttia:

  1. No miksi et vain tekisi pihvejä pellille leivinpaperin päälle? Samalla vaivalla heittelin noita klönttejä pellille ja säästyisi muffinssipellin pesulta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, no voishan sen tehdä niinkin. Pitääpä joskus kokeilla että kumpi on kätevämpi. Tuohon muffinssipellille tehdessä ne pihvit pysyy ainakin tosi hyvin kasassa, myös ilman kanamunaa (oon kokeillu joskus).

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)