Kaksplus.fi

keskiviikko 17. elokuuta 2016

Vetoketjullinen huppari miehelle

Kiitos paperipussi-postaukseen jättämistänne kommenteista. Ostin postipussin kukkapurkin suojaksi, mutta se oli vähän liian iso. Noo, pienen säätämisen jälkeen saatiin pussista kuitenkin siedettävä (apuvälineenä käytettiin muun muassa nitojaa). Nyt se pussi kuitekin koki kastumisen, saas nähdä minkä näköiseksi kuivuu. Seuraavaksi taidan kokeilla ommella voimapaperista sopivan pussin.

Mutta sitten siihen postauksen aiheeseen, eli huppariin. Heinäkuussa sain vihdoin ommeltua miehelle hupparin, jota olin jo pitkään suunnitellut. Ostin kankaat jo kauan aikaa sitten Metsolasta (nyt sieltä ei enää saa kankaita ollenkaan, höh!). Kangas on siis harmaameleerattua collegea ja nyörin ostin Tallinnan KangaDzungelista ihan pilkkahintaan kun sielä oli kaikki tuotteet -60% alessa sillon kun sielä käytiin kesäkuussa. Kaavanä tässä on sama Joka tyypin kaavakirjan kaava, jota olen aikaisemminkin käyttänyt. Tästä löydät kuvia aikaisemmista huppareista.

Tähän harmaaseen huppariin laitoin vetoketjun eteen, tein muokkaukset ihan "omasta päästä" ja vasta jälkikäteen muistin, että siitä kirjasta olis voinut kattoa vähän apuja muokkauksiin. Yllättävän hyvin tuo huppari kuitenki onnistui ja se on ollut viimeiset viikot tosi kovassa käytössä, hädin tuskin on jossain välissä pesuun ehtinyt.


Tein vetoketjun viereen alavarat (vai miksi niitä sanotaan?), jotta hupparin yleisilme olisi vähän siistimpi, vaikka sitä pitäisikin vähän auki. Harmikseni en kuitenkaan saanut tuota miehustan ja hupun yhtymäkohtaa ommeltua järkevästi, joten sauma törröttää rumasti. Miestä asia ei tunnu kuitenkaan häiritsevän, mutta mua häiritsee suunnattomasti :/

Seuraavaan huppariin voisin jo kokeilla jotain toista kaavaa tai sitten teen palahupparin, että ois vähän jotain ilmettä. Toisaalta, tämä yksvärinen harmaa on tosi kätevä kun se sopii monenväristen farkkujen kans (ihan niinku mun mies semmosia värien sopimisia kattelis).


Seuraavana mulla ois oman pään sisäisellä ompelulistalla huppari/collegetakki itelleni. Kangaskin on ollut taas kerran hankittuna jo jonkun aikaa, tilasin nimittäin Noshilta ihanaa musta-valkoista fantasia-joustocollegea. Siinä on ihanan eläväinen nurja puoli, joten taidan laittaa sen oikeaksi puoleksi. Nyt pitäis vaan saada vetoketju ja nyöriä hankittua ja sitten pitäis vielä löytää ompeluinnostus ja ompeluaikaa. Huhhuh, ei oo heleppoa tää ompelu pienten lasten, opiskelun, kipiän jalan ja arkitouhujen seassa. ;)

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen. Ihan kuin tuolle miehelle tehty. :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oon tosiaan muokkaillut tuota kaavaa niin, että saisi paremmin sopivia paitoja miehelle. Vielä ois vähän korjattavaa seuraavallekin kerralle.

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa päivääni suuresti! Kiitos, kun jaksat kommentoida :)